Amaretto

19.4.2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

4.5.2019 Amaretto sai uuden kodin kaverinsa Picasson kanssa

11.5.2019 Kuulumisia kodista:

Picasson ja Amareton ensimmäinen viikko kotona on mennyt todella hienosti. 
Kotiin tulo päivänä pojat uskaltautuivat parin tunnin jälkeen jo hieman tutkimaan paikkoja, mutta menivät piiloon hyvin nopeasti.
Amaretto tuli jo toisena päivänä moikkaamaan kehräten lelujen ja namien houkuttelemana ja Picasso uskaltautui ulos piilostaan kolmantena päivänä (yöllä tutkivat kuitenkin paikkoja).
Pojat ovat kokoajan rohkeampia kotona, vetävät hurjaa rallia öisin, juttelevat jo paljon ja kiipeävät kaikki korkeat paikat läpi.
Picasso hakee selkeästi ihmisiltä enemmän silittelyä ja hellyyttä, kun taas Amaretto hakee leikkiä.
Molemmat tykkäävät katsella ikkunoista lintuja ja ovat muutenkin kiinnostuneita mitä ulkona tapahtuu. Ehkä kesällä katsotaan mitä pojat tykkäisivät ulkoiluista valjaissa.

***

Amaretto ja Picasso ovat vuoden vanhoja reippaita ja terveitä suomalaisia kolleja, jotka ovat asuneet helmikuun lopusta alkaen kotihoidossa Helsingissä. Pojat ovat hyvät kaverukset ja niille etsitään ensisijaisesti yhteistä kotia. Poikia ei lievän arkuutensa vuoksi mielellään luovuteta perheeseen, missä on pieniä lapsia. 

12.4.2019

Nämä pojat etsivät edelleen omaa kotiaan. Odotellessaan erityisesti Picasso on kesyyntynyt entisestään. Pojat ovat aktiivisia ja leikkisiä, mutta ovat mielellään myös siliteltävänä, kun sille päälle sattuvat. 

28.3.2019

Kollit ovat kilttejä, eivätkä ole kertaakaan kotihoidossa näyttäneet mitään merkkejä aggressiosta. Amaretolla on ollut tapana tulla usein kotihoitajan silitettäväksi ja rapsutettavaksi ruoka-aikaan tai joskus ihan muuten vaan! Amaretolla on ollut myös tulla aamuisin herättelemään kotihoitajaa tämän sänkyyn. Muuten pojat eivät juurikaan ole osoittaneet suuria haluja tulla kosketettavaksi, joten uuden kodin on hyvä ymmärtää poikien tarvitsevan omaa tilaa. 

Kollit leikkitappelevat ja touhuavat jonkun verran keskenään, mutta rallijuoksut ovat vähentyneet siitä määrästä mitä olivat ennen leikkausta. Amaretto kiipeilee mielellään, joten uudessa kodissa tähän tulee olla mahdollisuus esim. kissan kiipeilypuun muodossa. Kumpikaan poika ei ole tuntunut kotihoidossa juurikaan stressaavan, vaan ovat elelleet normaalia kissan elämää. Lempileluja ja leikkejä ovat huiskat ja pahvilaatikko erikokoisine aukkoineen, Amaretto leikkii usein myös mielellään itsekseen hiirileluilla ja pienillä palloilla.