Amanda

2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

20.4.2023 Amanda pääsi vihdoin muuttamaan ikiomaan kotiinsa perheen prinsessaksi.

17.5.2023

Kuulumisia omasta kodista:

“Amanda on edelleen arka, ja koskettaminen tai korvan paikallishoito ei ole vielä mahdollista. Amanda on kuitenkin selvästi kiinnostunut meidän ihmisten puuhista ja uskaltaa jo lähestyä rohkeasti, nuuhkii varovasti kättä sekä herkun ottaminen kädestä sujuu hyvin. Amanda oleskelee päivä päivältä vähemmän piilopaikoissa ja nukkuu esim. raapimispuussaan, sekä pystymme jo kävelemään lepopaikkojen ohi ilman, että kissa luikkii karkuun.

Amanda viihtyy varsinkin raapimispuussaan joko pussukassa nukkuen tai sieltä pihan touhuja katsellen. Amanda uskaltautuu myös jo leikkimään vapaammin ja välillä meno rapisevien pallojen kanssa on varsin vauhdikasta.

Ollaan saatu omat päivärutiinit kissan kanssa toimimaan, ja ruoka maistuu Amandalle oikein hyvin. Hiekkalaatikolla käynti on sujunut heti alusta lähtien ongelmitta. Yksin kotiin jäädessään Amanda jää rauhassa ja sitten meitä onkin vastassa utelias kissa.

Vaikka luottamuksen rakentaminen vielä jatkuu, on Amanda tuonut hirmuisesti iloa meidän arkeen. Amandan uteliaisuus sekä jatkuvasti vapautuva olemus ja hulvattomat leikit saavat hymyn huulille. Amanda on myös jo löytänyt, missä herkkukaappi sijaitsee ja tunnistaa herkkutikkujen rapinan – hetkessä kulman takaa kurkistaa utelias kissa:)

Amanda tottuu päivä päivältä meihin enemmän ja on varsin sosiaalinen ja leikkisä. Edelleenkin arastaa jos yrittää koskettaa. Harjoitukset kuljetuskopan kanssa sujuvat hyvin, Amanda on muutaman kerran mennyt jo itsekseenkin koppiin makoilemaan.”

30.12.2023

“Hei Rekku Rescuen väki,

Tässä hieman Amandan loppuvuoden kuulumisia :)

Loppukesän aikana Amandan, eli tutummin “Miiman”, korvatilanne saatiin kuntoon ja kortisonilääkityksestä päästiin luopumaan. Eliminaatiodieetin tuottaessa tulosta suurimpana epäilyksenä on jokin ruoka-aineallergia. Vielä emme ole selvillä siitä, mikä ruoka-aine oireet aiheuttaa, mutta varovaisten kokeilujen myötä olemme löytäneet sopivan ruokavalion. Eläinlääkärikäynnit toivat meille ja Miimalle hyvää rutiinia koppiin ja kulkemiseen ja kisu matkustaakin hienosti jännityksestä huolimatta.

Kesän ja syksyn aikana Miimasta on kuoriutunut reipas ja läheisyyttä rakastava pikku kissa. Kun omat ihmiset nukkuu, on niiden rinnan päälle mukava käpertyä unille. Olemme harjoitelleet ahkerasti myös syliin nostamista ja nykyään Miima viihtyy sylissä hyvin ja pyytääkin välillä päästä ihmisen kyytiin. Silitykset kelpaavat aina ja huomiota osataan kyllä kerjätä.

Vierailijatkin Miima ottaa hyvin vastaan, usein tarkkailemalla kauempaa. Tutuimmat kyläilijät ja kissanhoitajat saavat silittääkin.

Miima on kovin leikkisä, mutta kranttu lelujen suhteen. Parhaita leluja on edelleenkin rapisevat pallot joiden kanssa saa mahtavat rallit aikaan. Päivätyökseen Miima vahtii ikkunasta pihan pikkulintuja ja oravia.

Joulun aikaan Miima pääsi seikkailulle, kun lähti mukanamme reissuun. Miima sopeutui hienosti uuteen huoneeseensa, vaan kyllä oli riemu suuri kun päästiin takaisin kotiin :).

Miima on aivan ihana kissa ja mahtava lisäys meidän arkeen. Kiitollisina katselemme tätä vuotta taaksepäin :) Kiitokset teille tästä mahtavasta ystävästä. ”

 

***
Amanda on nuori kissaemo, joka on esimerkillisesti hoitanut eri-ikäisistä pennuista koostuvaa lapsikatrastaan. Amanda on luonteeltaan päättäväinen, mutta vielä pidättyväinen.

12.11.2022

Amanda saapui Rekkujen sijaiskotiin kissapopulaatiosta heinäkuussa. Sen mukana saapui viisi eri-ikäistä pentua, joista kaksi lienee sen omia. Se on kuitenkin hoitanut koko pentuetta mallikkaasti, ja on emona omistautunut ja suojeleva. Sijaiskotitaipaleen alkuvaiheessa kissaperhettä kohtasi suuri suru, kun pennuista vanhin jouduttiin päästämään ikiuneen kivuliaan kehityshäiriön vuoksi. Menetyksen jälkeen pentueeseen liittyi vielä yksi saman populaation pentu, jonka Amanda hyväksyi osaksi perhettä ilman ongelmia.

Nyt olisi Amandan aika päästä ikiomaan kotiin nauttimaan samanlaisesta hellyydestä ja rakkaudesta, jota se on osoittanut pentujaan kohtaan. Ihmiset ovat Amandan mielestä vielä hieman hämmentäviä, mutta muutoin se suhtautuu uusiin asioihin rohkeasti ja suurella uteliaisuudella. Amanda ottaa jo herkkuja hoitajan kädestä, mutta ei ihan vielä ymmärrä silitysten päälle. Mieluisaa leikkiä ei sijaiskodissa ole vielä löydetty, sillä neiti on keskittynyt ennemmin emon tehtäviin.

Amanda suhtautuu toisiin kissoihin ystävällisesti, kunhan toinenkin kissa osaa lähestyä sitä kohteliaan rauhallisesti. Kiltti ja suhteellisen rauhallinen kissakaveri uudessa kodissa olisi Amandalle kiva asia. Koiriin suhtautumisesta ei sen sijaan ole tietoa. Kovin äkillisistä liikkeistä ja äänistä Amanda ei pidä, ja ne saavat sen puolustuskannalle. Tämän vuoksi vilkkaiden tai pienten lasten perhe ei ole Amandalle sopiva.

Uudesta kodista olisi hyvä löytyä jo ennestään kissakokemusta sekä ymmärrystä sille, ettei Amanda entisenä populaatiokissana ole vielä täysin tottunut elämään ihmisten kanssa.