Amanda

2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

20.4.2023 Amanda pääsi vihdoin muuttamaan ikiomaan kotiinsa perheen prinsessaksi.

***
Amanda on nuori kissaemo, joka on esimerkillisesti hoitanut eri-ikäisistä pennuista koostuvaa lapsikatrastaan. Amanda on luonteeltaan päättäväinen, mutta vielä pidättyväinen.

12.11.2022

Amanda saapui Rekkujen sijaiskotiin kissapopulaatiosta heinäkuussa. Sen mukana saapui viisi eri-ikäistä pentua, joista kaksi lienee sen omia. Se on kuitenkin hoitanut koko pentuetta mallikkaasti, ja on emona omistautunut ja suojeleva. Sijaiskotitaipaleen alkuvaiheessa kissaperhettä kohtasi suuri suru, kun pennuista vanhin jouduttiin päästämään ikiuneen kivuliaan kehityshäiriön vuoksi. Menetyksen jälkeen pentueeseen liittyi vielä yksi saman populaation pentu, jonka Amanda hyväksyi osaksi perhettä ilman ongelmia.

Nyt olisi Amandan aika päästä ikiomaan kotiin nauttimaan samanlaisesta hellyydestä ja rakkaudesta, jota se on osoittanut pentujaan kohtaan. Ihmiset ovat Amandan mielestä vielä hieman hämmentäviä, mutta muutoin se suhtautuu uusiin asioihin rohkeasti ja suurella uteliaisuudella. Amanda ottaa jo herkkuja hoitajan kädestä, mutta ei ihan vielä ymmärrä silitysten päälle. Mieluisaa leikkiä ei sijaiskodissa ole vielä löydetty, sillä neiti on keskittynyt ennemmin emon tehtäviin.

Amanda suhtautuu toisiin kissoihin ystävällisesti, kunhan toinenkin kissa osaa lähestyä sitä kohteliaan rauhallisesti. Kiltti ja suhteellisen rauhallinen kissakaveri uudessa kodissa olisi Amandalle kiva asia. Koiriin suhtautumisesta ei sen sijaan ole tietoa. Kovin äkillisistä liikkeistä ja äänistä Amanda ei pidä, ja ne saavat sen puolustuskannalle. Tämän vuoksi vilkkaiden tai pienten lasten perhe ei ole Amandalle sopiva.

Uudesta kodista olisi hyvä löytyä jo ennestään kissakokemusta sekä ymmärrystä sille, ettei Amanda entisenä populaatiokissana ole vielä täysin tottunut elämään ihmisten kanssa.

Summary in English

Amanda is a young female cat who came to the foster home from a cat population in the end of July. In the foster home she’s been mom to five kittens of different ages, two of whom are probably her own. She’s been a caring and protective mom and now that all of the kittens are old enough, it’s Amanda’s time to find her forever home and receive the same kind of love and attention she’s been giving the little ones for the past months.

Amanda has still a bit of a way to go in her socialization process, so her new owner needs to have previous experience dealing with cats that are not used to humans. Amanda already accepts treats from her carer’s hand but is still unsure whether to let a human touch or pet her. Humans largely still baffle her, but otherwise she seems to have a curious, determined and brave personality.

Amanda would like to have to have a feline friend in her new home. The other cat should be quite calm, gentle and kind. Amanda is not suitable for a family with children since she is sensitive to noise and sudden movements.