Alpo

Lisätty sivulle: 2014-08-19

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Alpo
1/2015 Alpo ja Alma saivat yhteisen kodin Espoosta.

***

Kuulumisia kodista:

22.2.2015 Tässä hieman kuulumisia Alposta ja Almasta. Molemmat ovat kotiutuneet todella hyvin. Alpo rohkeampana otti tilaa haltuun jo parin päivän jälkeen, kun Almalla rohkeuden kerääminen kesti hieman pidempään. Molemmille on jo muodostunut hyvä luottamus meihin ja he tykkäävät osallistua kaikkeen tekemiseen.

Alpo on todellinen aktiivikissa. Missä vaan jotain tapahtuu, niin Alpon pitää olla paikalla ihan lähietäisyydellä. Alpo ei kyllästy leikkimään, vaan on aina valmis taistelemaan hiirien ja narujen kanssa tai haastamaan Almaa leikkimään. Lisäksi Alpon ruokahalu olisi kyltymätön. Jos joku vaan menee keittiöön, on Alpon oltava mukana selvittämässä saisiko hän myös jotain. Ruoka-aikana onkin tiukasti valvottava, ettei Alpo syö myös Alman osuuksia. Aktiivisuuden lisäksi Alpo on osoittautunut myös huomion kipeäksi sylikissaksi, joka pitää silittelyistä ja rapsutteluista.

Alma on hieman toisen luonteinen, mutta tykkää myös leikkiä ja kaipaa huomiota. Välillä (varsinkin öisin) intoutuu Almakin Alpon kanssa melkoiseen raviin ympäri asuntoa. Toisinaan Alma voi viettää jossain piilossa nukkumassa pitkänkin aikaa yksin, mutta sitten taas viimeistään ruoka-aikana kömpii esiin. Alma haluaa myös rauhallista silittelyä ja rapsuttelua sekä tulee välillä jalkoihin kiinni kehräämään, kun on rauhallinen hetki. Almankin voi hyvin ottaa syliin, mutta siellä hän ei viihdy pitkään. Sylissä ole ei taida olla Alman “juttu”.

Kaikin puolin menee todella hyvin. Lapset ovat todella rakastuneet molempiin ja leikittävät niitä jatkuvasti. Meillä on kyllä käynyt hyvä onni, kun molemmat sopivat meidän perheeseen täydellisesti.

***

Leikattu uros, synt.5/2014, kotihoidossa Turussa

21.1.2015. Alpon sieni-infektio hoidettiin ja Alpon saatua testistä negatiivisen näytetuloksen, voi kodinetsintä alkaa uudelleen. Alpo vietti karanteenihuoneessa sienihoitojen ajan. Eristys kokoaikaisesta ihmisseurasta teki pojalle erittäin hyvää ja pojan saadessa tutustua rauhallisesti ihmisiin, Alposta kehittyi loistava seuramies. Missä on ihmisiä – siellä on myös Alpo. Alpo pitää koirista, kissoista ja lapsista. 10 kk vanha lapsi on Alpon hyvä leikkikaveri ja Alpo leikkii ällistyttävän varovaisesti lapsen kanssa. Alpo osaa myös noutaa Ikean hiirilelua ja se on Alposta erittäin mukavaa hommaa. Alpo pitää myös kaivautumisesta vällyjen alle, hyvästä ruuasta ja rapsutuksista. Poika myös nukkuisi kehräten ihmisen vieressä, jos hän saisi päättää. Alpo myös käyttää ääntään jonkin verran, varsinkin jos hän joutuu olemaan huoneessa ilman ihmisseuraa, ihmisseurassa ei juurikaan. Alpo myös tutustuu rohkeasti kaikkiin ja pojan luonne on totisesti muuttunut ensihetkistä. Alpo on myös tottunut pesemiseen ja sen voi jopa suihkuttaa. Myös kynnenleikkuu sujuu mallikkaasti.

17.10.2014 Alpolla todettiin sieni-infektio, johon poika saa hoitoa. Alposta ei oteta toistaiseksi kyselyitä vastaan.

23.8.2014 Alpo on opiskellut hoitokodissa ahkerasti kissanelämän perustaitoja siskosten lähdettyä. Alpo on alkanut kehräämään, kun sitä silittää ja sen voi rauhallisesti nostaa syliin rapsutettavaksi. Uudet asiat toki edelleen jännittävät ja niihin reagoidaan ensiksi sähähtämällä, mutta kunhan pojalle antaa hetken aikaa, hän tulee lähistölle maukumaan ja kerjäämään huomiota, koska ei vielä omatoimisesti uskalla tulla syliin. Alpo matkustaa autossa nätisti.

18.8.2014 Alpo on loukutettu erään vanhan navetan vintiltä muutamia viikkoja sitten. Alpo on hoitokodissa totutellut ihmisen läsnäoloon ja on jo oppinut nauttimaan silityksistä. Alkuun Alpo on kuitenkin hieman skeptisesti ihmisiin suhtautuva kollipojan alku, joka saattaa sähähtää, mutta hetken tutustumisen jälkeen antaa rapsuttaa ja erityisesti kaulanalusrapsutukset ovat Alpon mieleen. Alpo etsii kotia, joka on valmis panostamaan alussa ujon kissan sielunelämään. Alpo on hoitokodissa nähnyt vauvan sekä koiria, mutta mieluisin koti ainakin tässä vaiheessa olisi koiraton ja aikuisperheessä. Alpo on syntynyt toukokuun alussa ja on nyt n. 3,5 kk vanha. Alpoon saa mieluusti tulla tutustumaan hoitokotiin.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 120€. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.