Alma

08.07.2019

Alkuperä: Suomi

23.11.2019 Alma muutti Unon kanssa omaan kotiin Helsinkiin.

30.11.2019 Kuulumisia kodista:

Hain Alman ja Unon uuteen kotiin viime viikon lauantaina. Kissakaksikon kotoutuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Uno tutki heti kantokopasta ulos päästyään rohkeasti koko asunnon lattiasta kattoon. Alma sen sijaan piilotteli ensin hetken aikaa kopassa ja sitten sängyn alla, mutta iltaruokinnan aikaan sekin jo uskalsi tulla ulos piilostaan syömään ja leikkimään. Nyt molemmat kissat ovat ottaneet asunnon omakseen ja temmeltävät kuin, no, kaksi kissanpentua konsanaan. Molemmat ovat syöneet hyvin alusta lähtien ja käyttäneet tunnollisesti hiekkalaatikkoa. Vahinkoja ei ole ainakaan vielä sattunut (pidetään sormet ristissä).

Uno on antanut käsitellä itseään alusta lähtien kiltisti ja nauttii rapsutuksista eritysesti pitkien leikkihetkien jälkeen. Se on aina heti ensimmäisenä tutkimassa uteliaana, mitä asunnon kaksijalkainen puuhaa. Almakin on alkanut päästä pikkuhiljaa ulos kuorestaan. Se antaa jo välillä rapsutella ja ottaa syliinkin. Ruoka-ajat ovat erityisesti Alman lemppareita, ja välillä se käy kyljelleen kehräämään ja leipomaan tassuillaan jääkaapin eteen, vaikka ruokaa ei ole näkösälläkään. Alma ja Uno nukkuvat mielellään kiipeilytelineen ylimmillä tasoilla. Alma on myös ottanut torkkuja pehmoisen lampaantaljan päällä. Alman ja Unon yöt ovat olleet rauhallisia, kun kaikki kissanpennun energia on purettu leikeissä hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa. Alman ja Unon ehdottomia suosikkeja ovat erilaiset viuhkalelut.

***

Alma on valloittava pieni tyttö, joka etsii kotia yhdessä pörröisen Unon kanssa.

2.11.2019

Alma saapui Rekuille kotihoitoon sisarustensa Lunan, Mollyn ja Pablolinan kanssa. Samassa kotihoitopaikassa ovat varttuneet myös Uno ja Unon serkut Karolus, Rufus, Ina ja Milou. Vauhtia on siis hoitopaikassa riittänyt!

Alma oli saapuessaan hyvin arka ja ihmisiin tottumaton, mutta on reipastunut hyvin ja tottunut ihmisiin ja käsittelyyn. Vielä on kuitenkin töitä tehtävänä, joten uudelta kodilta olisi hyvä löytyä käsitystä kissan sielunelämästä ja kärsivällisyyttä antaa Almalle tarpeeksi aikaa ja rauhaa kotiutua rauhassa. Unon seurassa Alman arkuus kuitenkin hälvenee ja kaverukset temmeltävätkin menemään kuin vakka ja kansi.

Alma viihtyy myös sylissä, mutta vaatii Unoa enemmän aikaa, että tytön saa hurmattua. Mutta kun niin tapahtuu, ei tästä nappisilmästä saa tarpeekseen.

Ihan pienten lasten perheeseen emme tätä kaksikkoa suosittele. Isommat lapset voisivat sopia, jos osaavat antaa kissalle tarpeeksi omaa tilaa.