Aliisa

2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Aliisa on kiltti, reipas ja rauhallinen, läheisyyttä kaipaava 10-vuotias tyttö, joka etsii kotia, jossa saa olla ainoana kissana.

12.4.2022

Aliisa tuli yhdistykselle kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä. Ensimmäiset päivät hän vietti pesukoneen takana ja sohvan alla piileskellen. Totuttuaan uuteen tilanteeseen, kömpi esiin rapsutuksia rakastava hellä kisu, joka tykkää olla ihmisen lähellä. Aliisa hyppää spontaanisti syliin tai tulee sohvalle viereen kehräämään ja tassuillaan “leipomaan” tyytyväisyydestä. Hän antaa nostaa itseään ja boksitus onnistuu, vaikkei siitä pidäkään. Kaikenlaisen kiinnipitämisen tyttö kokee kuitenkin ahdistavana ja pyrkii pois otteesta usein omasta halusta viereen pian palaten. Aliisa viihtyy sylissä ja tulee usein kannustettuna syliin ja luokse, kiipeää kyljen päälle hurisemaan tai muuten vaan lähelle hengailemaan. Välillä Aliisa on tullut sängyn jalkopäähän nukkumaan. Hänestä on tullut reipas ja tosi seurallinen kisu, joka tulee vastaan ihmisen tullessa kotiin.

Jätökset Aliisa on aina tehnyt mallikkaasti laatikkoon. Muutaman kerran hän on oksentanut karvapalloja matolle. Nyt hän syö karvoja sulattavaa tahnaa, joka on ilmeisesti auttanut. Kasveja kohtaan hänellä ei ole mielenkiintoa. Ruoka maistuu pääsääntöisesti hyvin, varsinkin märkäruoka ja namit, kuivaruoasta hän ei ole yhtä paljon välittänyt.

Aliisa nauttii huiskuleikeistä, mutta palloja ym. hän ei jaksa pitkään yksikseen jahdata. Siksi hän kaipaakin kotia, jossa on kiinnostusta leikittää ja aktivoida kissaa. Sijaiskodissa tyttö on myös opetellut namien etsintää. Aliisa on tottunut elämään ainoana kissana ja hän etsii kotia, jossa ei ole muita eläimiä. Vilkkaat lapset saattaisivat pelästyttää kissan, mutta Aliisa sopii lapsiperheeseen, jossa lapset tietävät, miten olla kissojen kanssa.  Kiltin luonteensa vuoksi Aliisa sopii myös ensimmäiseksi kissaksi.

Summary in English

Aliisa in a kind, brisk and calm 10 years old girl who longs for intimacy and is looking for a home where she can be the only cat.

12.4.2022

Aliisa came to the association as a home changer for reasons beyond her control. She spent the first days hiding behind the washing machine and under the couch. After getting used to the new situation, she became to be a cat who loves scratches and to be close to a human. Aliisa spontaneously jumps on the lap or comes to the couch next to human to spin and “bake” her satisfaction with her paws. She lets herself to be picked up and the boxing succeeds, even though she doesn’t like it. However, the girl finds all kinds of holdings distressing and often tries to get out of the grip but usually returning by her own will. Aliisa enjoys being on the lap, climbs on the side to rumble or otherwise just hangs out with human. She has become a brisk and truly sociable tiny cat that comes to greet a human when coming home.

Aliisa has always used the litter box.  She has vomited hairballs on the carpet few times. Now she’s eating a hair-melting paste that has apparently helped. She has no interest in plants. The food generally tastes good, especially wet food and treats, she hasn’t cared as much about dry food.

Aliisa enjoys stick plays, but she doesn´t chase balls alone for long. That’s why she is looking for a home that is interested in playing and activating the cat. In the foster home, the girl has also learned to search for treats. Aliisa is used to living as the only cat and she is looking for a home with no other animals. Lively children might scare the cat, but Aliisa is suitable for a family with children where the children know how to be with cats. Due to her kind nature, Aliisa is also suitable as a first cat.