Aliisa

2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Aliisa on kiltti, reipas ja rauhallinen, läheisyyttä kaipaava 10-vuotias tyttö, joka etsii kotia, jossa saa olla ainoana kissana.

12.4.2022

Aliisa tuli yhdistykselle kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä. Ensimmäiset päivät hän vietti pesukoneen takana ja sohvan alla piileskellen. Totuttuaan uuteen tilanteeseen, kömpi esiin rapsutuksia rakastava hellä kisu, joka tykkää olla ihmisen lähellä. Aliisa hyppää spontaanisti syliin tai tulee sohvalle viereen kehräämään ja tassuillaan “leipomaan” tyytyväisyydestä. Hän antaa nostaa itseään ja boksitus onnistuu, vaikkei siitä pidäkään. Kaikenlaisen kiinnipitämisen tyttö kokee kuitenkin ahdistavana ja pyrkii pois otteesta usein omasta halusta viereen pian palaten. Aliisa viihtyy sylissä ja tulee usein kannustettuna syliin ja luokse, kiipeää kyljen päälle hurisemaan tai muuten vaan lähelle hengailemaan. Välillä Aliisa on tullut sängyn jalkopäähän nukkumaan. Hänestä on tullut reipas ja tosi seurallinen kisu, joka tulee vastaan ihmisen tullessa kotiin.

Jätökset Aliisa on aina tehnyt mallikkaasti laatikkoon. Muutaman kerran hän on oksentanut karvapalloja matolle. Nyt hän syö karvoja sulattavaa tahnaa, joka on ilmeisesti auttanut. Kasveja kohtaan hänellä ei ole mielenkiintoa. Ruoka maistuu pääsääntöisesti hyvin, varsinkin märkäruoka ja namit, kuivaruoasta hän ei ole yhtä paljon välittänyt.

Aliisa nauttii huiskuleikeistä, mutta palloja ym. hän ei jaksa pitkään yksikseen jahdata. Siksi hän kaipaakin kotia, jossa on kiinnostusta leikittää ja aktivoida kissaa. Sijaiskodissa tyttö on myös opetellut namien etsintää. Aliisa on tottunut elämään ainoana kissana ja hän etsii kotia, jossa ei ole muita eläimiä. Vilkkaat lapset saattaisivat pelästyttää kissan, mutta Aliisa sopii lapsiperheeseen, jossa lapset tietävät, miten olla kissojen kanssa.  Kiltin luonteensa vuoksi Aliisa sopii myös ensimmäiseksi kissaksi.