Alice

2010 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

20.10.2019

Alice muutti uuteen kotiin perheen ainoaksi silmäteräksi

***

Alice on siro, keski-ikäinen punapää, joka etsii kotia jossa saa huomiota niin leikkien kuin silityksinkin

2.10.2019

Alice on viettänyt osan elämästään ulkona, mutta on hyvin tottunut ihmisiin. Alice on kiltti ja helposti käsiteltävä. Silityksiä Alice ottaa mielellään vastaan ihmisen vieressä ja usein ihmiselle käännetään myös vatsa rapsuteltavaksi. Alicen mielestä ihmiset ovat myös käteviä kiipeilyalustoja ja se saattaa kiivetä syliin tähystämään.

Ulkokissahistoriansa takia Alice kokee suurta viehtymystä avoimia ovia ja ikkunoita kohtaan. Uuden kodin onkin pidettävä hyvin huoli, ettei Alice pääse karkaamaan. Silloin tällöin Alice myös kertoo ilmeikkäällä äänellään mielipiteensä suljetusta ulko-ovesta tai liian pienellä raolla olevasta ikkunasta, mutta huomiotta jättämisellä se usein pian lopettaa. Alice osaa myös avata oven kahvasta, avata kevyet kääntölukot (ns. vessan lukko) ja kiivetä pystysuoraa verkkoseinämää. Alicen aktivointiin onkin kiinnitettävä uudessa kodissa erityistä huomiota. Alicelle sopisi hyvin ulkoilu valjaissa tai tarhassa.

Alicelle tulee päivittäin leikkihepuleita, joiden aikana lattialla olevat pallot tai vaikka liukkaat muovikorkit saavat kyytiä tämän kissan tassuissa. Myös huiska kiinnostaa jonkin verran. Kotihoitopaikassaan Alicella on kavereina koiria, joiden kanssa se leikkii. Alice on myös tottunut pieneen vauvaan. Alicen kanssa onnistuu helposti syliin otto, lääkkeiden anto, kynsien leikkuu ja kuljetuskoppaan laitto.

Alice etsii kotia, jossa sille  on aikaa. Koska Alice tulee hyvin toimeen pientenkin lasten ja koirien kanssa, sopii Alice myös lapsiperheeseen tai koirakotiin.