Alfred

Lisätty sivulle: 2017-03-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Alfred
8.3.2017 Alfred sai kodin Otavasta toisen kissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

14.3.2017 Nyt on melkein viikko kulunut Aatun muutosta ja olisi kotiutumiskuulumisten aika. Alkuun niin kovin ujosta pienestä pojasta on kuoriutunut päivä päivältä rohkeampi ja uteliaampi kaveri. On ihanaa seurata luottamuksen lisääntymistä ja pienen pojan matkaa reippaaksi aikuiseksi!

Matka Espoosta Mikkeliin sujui hyvin. Alfred ei itkenyt matkan aikana juuri yhtään, taisi ottaa jopa torkut kun huristeltiin moottoritiellä tasaista satasta pitkät pätkät. Välillä tietysti ilmoitti että pelottaa hieman, mutta rauhoittui helposti kun juttelin sille mukavia.

Kotona mieheni oli valmistellut Alfredille oman “yksiön” omalla raapimispuulla ja upouudella vessalla varustettuna. Eli kisu pääsi rauhassa tutustumaan talon ääniin ja hajuihin turvallisesti omassa rauhassa. Alfredia tietysti pelotti hieman aluksi uusi paikka, mutta ruoalla ja lelulla sai hyvin ajatukset aina hetkeksi muualle. Manua tietysti kiinnosti heti uusi perheenjäsen, ja kissat tekivät ensimmäisen yön tuttavuutta oven alitse jutellen ja tunkemalla tassuja toiselle puolelle. Taisimme nukkua vartin pätkissä ensimmäisen yön, kun Alfred ei olisi halunnut olla yksin uudessa paikassa ja ilmoitti sen kyllä ääneen… manun seura oven toisella puolella kuitenkin rauhoitti pientä aina hetkeksi.

Seuraavana iltana, kuunneltuamme vuorokauden melkein tauotonta itkemistä ja huutamista Alfredin toimesta, päätimme näyttää kissat toisilleen. Veimme Manun aluksi yläkertaan jotta pieni sai tutustua alakertaan rauhassa. Alfred kiersi kaikki nurkat ja kolot läpi, jonka jälkeen tuli kattien ensikohtaaminen. Se meni kaikkien yllätykseksi tosi hyvin! Kissat juoksivat toistensa perässä muutaman tunnin, haistelivat toisiaan välillä ja taas juoksivat. Ravaamisen jälkeen oli hyvä rauhoittua iltapalalle ja siitä nukkumaan samaan sänkyyn koko nelihenkinen perhw. Siitä lähtien ollaan eletty sulassa sovussa kaikki keskenämme.

Ruoka teki kauppansa alusta asti ja vessaakin on osattu käyttää hienosti. Ei ole ollut ongelmia käytännössä yhtään. Pojat tulevat hyvin toimeen keskenään, välillä tietysti ottavat miehestä mittaa painin merkeissä. Yhdessä ne nukkuvat. Ja syövät. Ja käyvät samaan aikaan vessassakin… ihan kuin tämä kaksikko olisi tarkoitettu toisilleen :)

Alfredilla on hyvä olla! Päivittelen lisää kuulumisia viimeistään 1v synttäreiden tienoilla. Kiitos yhteistyöstä ja ihanasta kissanpojasta. Hyvää kevättä!

***

Leikattu uros, synt. 08/2016, kotihoidossa Espoossa.

2.3.2017 Alfred on alle vuoden ikäinen touhukas kolli, joka luovutettiin edellisestä kodistaan kissasta riippumattomista syistä Rekku Rescuelle. Edellisessä kodissa Alfred on elänyt sisäkissana 7 kissan taloudessa. Alfred oli aluksi eristettynä kotihoitajan omista kissoista ja oli tällöin vielä hieman arka, mutta Alf on reipastunut todella paljon päästyään kotihoitajan omien kollikissojen kanssa leikkimään. Alfred kaipaakin selvästi kissaseuraa eikä sovi ainoaksi kissaksi. Melkein kaikki pallot ja huiskut käyvät pojalle leluiksi ja se nätisti käyttää raapimapuuta eikä ole kynsinyt esim. sohvaa.

Pieni kissa on kaikkiruokainen, se meinaa välillä jopa syödä muidenkin ruuat joten esim. madotus hoituu todella helposti sekoittamalla lääke ruuan sekaan. Alfredista ei ole sylikissaksi ja hoitotoimenpiteet kuten kynsienleikkaus ja korvien putsaaminen vaatii vielä harjoittelua. Uudessa kodissa Alfed kaipaisi leikkisää kollikaveria. Pienten lasten perheeseen Alfredia ei suositella.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 130 €. Kulukorvauksella kissa on saanut kolmoisrokotuksen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja se on vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.