Alaska

n. 5-vuotias (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

26.10.2020 Alaska muutti omaan kotiinsa Helsinkiin.

***

Alaska on kaunis tyttökissa, joka on oiva sekoitus leikkisyyttä ja rauhallisuutta. Sen lempiasioita ovat ruoka ja päiväunet, mutta myös huiskaleikit ihmisen seurassa.

23.9.2020

Alaska saapui Rekkujen sijaiskotiin löytöeläintalon kautta, jonne se oli toimitettu jo luovutusikäisten pentujensa kanssa. Sen epäiltiin alkuun olevan kuuro, mutta tarkemmissa tutkimuksissa todettiin, että korvissa oli paha tulehdus sekä loistartuntoja. Sijaiskodilla ei onneksi ollut ongelmia korvien hoidon kanssa, vaan tyttö antoi hoitaa niitä kiltisti. Myös kuulo alkoi hiljalleen palautua jo ensimmäisen hoitoviikon jälkeen.

Alaska on kulinaristi, jonka suosion saa helposti oikeilla herkuilla. Aktivoinnista onkin syytä pitää huolta, ettei painoa kerry liikaa. Sijaiskodissa se oppi naksutinkoulutuksen alkeet nopeasti, joten esimerkiksi temppukoulutus voisi olla mieleistä tälle fiksulle tytölle.

Ulkoelämä on jättänyt jälkensä pitsireunaisina korvina ja eläinlääkärin ikäarvio Alaskalle on noin 5 vuotta. Se onkin selvästi aikuinen kissa jo – päivät sujuvat rauhallisesti päiväunien parissa, välillä hellyyttä hakien ja saalistusleikeistä iloiten. Sylissä Alaska ei vielä viihdy, mutta se valitsee silti lepopaikkansa ihmisen läheltä. Emme tiedä, miten se suhtautuu toisiin kissoihin, muihin eläimiin tai lapsiin, mutta kotona paljon aikaa viettävän aikuisen kanssa se viihtyy ainoana kissana hyvin.