Alaska

n. 5-vuotias (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

26.10.2020 Alaska muutti omaan kotiinsa Helsinkiin.

***

Alaska on kaunis tyttökissa, joka on oiva sekoitus leikkisyyttä ja rauhallisuutta. Sen lempiasioita ovat ruoka ja päiväunet, mutta myös huiskaleikit ihmisen seurassa.

23.9.2020

Alaska saapui Rekkujen sijaiskotiin löytöeläintalon kautta, jonne se oli toimitettu jo luovutusikäisten pentujensa kanssa. Sen epäiltiin alkuun olevan kuuro, mutta tarkemmissa tutkimuksissa todettiin, että korvissa oli paha tulehdus sekä loistartuntoja. Sijaiskodilla ei onneksi ollut ongelmia korvien hoidon kanssa, vaan tyttö antoi hoitaa niitä kiltisti. Myös kuulo alkoi hiljalleen palautua jo ensimmäisen hoitoviikon jälkeen.

Alaska on kulinaristi, jonka suosion saa helposti oikeilla herkuilla. Aktivoinnista onkin syytä pitää huolta, ettei painoa kerry liikaa. Sijaiskodissa se oppi naksutinkoulutuksen alkeet nopeasti, joten esimerkiksi temppukoulutus voisi olla mieleistä tälle fiksulle tytölle.

Ulkoelämä on jättänyt jälkensä pitsireunaisina korvina ja eläinlääkärin ikäarvio Alaskalle on noin 5 vuotta. Se onkin selvästi aikuinen kissa jo – päivät sujuvat rauhallisesti päiväunien parissa, välillä hellyyttä hakien ja saalistusleikeistä iloiten. Sylissä Alaska ei vielä viihdy, mutta se valitsee silti lepopaikkansa ihmisen läheltä. Emme tiedä, miten se suhtautuu toisiin kissoihin, muihin eläimiin tai lapsiin, mutta kotona paljon aikaa viettävän aikuisen kanssa se viihtyy ainoana kissana hyvin.

Summary in English

Alaska is beautiful female cat, who is around 5 years old and was brought to a shelter with her kittens. When she arrived to her foster home, her ears were infected so badly she was deaf. Soon after she started receiving antibiotics and her ears were washed regularly, she started to hear again.

Alaska is silent and easy cat, who enjoys mostly eating food and taking naps – but she also really likes to play hunting games with humans. She’s shown real talent for clicker training and activity boards, which are good for controlling her weight. She doesn’t like to be held, but often chooses her sleeping spot close to human and purrs loudly for scratching. We don’t know how Alaska comes along with other cats and pets, but in her foster home she has been happy with only human companion.