Alaska

17.05.2017

Alkuperä: Suomi

28.2.23 Alaska ja Vesta muuttivat yhteiseen kotiin.

***

Alaska on joulukuussa Rekku rescuelle saapunut kodinvaihtajat, joka etsii aktiivista ja seurallista kotia yhdessä kaverinsa Vestan kanssa.

13.2.2023 Alaska on 5-vuotias virallisesti sekarotuinen ja rekisteröimätön Don sfinx. Alaska on hyvin älykäs ja sosiaalinen, mistä tulevatkin isoimmat vaatimukset tulevaa kotia kohtaan. Luonnetta voisi kuvata jopa koiramaiseksi, ja Alaska rakastaa ihmispuuhailun seuraamista ja uteliaasti seikkailee ympäri kotia. Alaska tervehtii aina kotiin tullessa ja ilmoittaa huomionkipeydestä joko kiipeämällä olkapäille tai maukumalla. Monenlaiset lelut kiinnostavat, ja Alaska tykkää erityisesti herkuilla aktivoimisesta ja pulmapeleistä, joten hänestä löytyy myös potentiaalia erilaisten temppujen oppimiseen.

Alaskan kanssa on hyvä olla varovainen kokatessa ja ruokia pöydälle jätettäessä, sillä myös ihmisruoka on hänelle kovin mieleen. Tästä tavasta opetellaankin parhaillaan pois sijaiskodissa, ettei Alaska hyppäisi hellalle tai pyrkisi varastamaan ruokaa lautaselta.

Alaskalla on todettu aiemmin voimakas parodontiitti ja sen johdosta poistettu yhteensä 11 hammasta. Tämän vuoksi vuosittaiset hammastarkastukset ovatkin välttämättömiä. Lisäksi Alaskan on aiemmin todettu kantavan kalikivirusta, sekä hänellä on ollut kroonista suolistotulehdusta ja koronaviruspositiivisuus. Sijaiskodissa Alaska on ollut terve ja viimeisimmällä terveystarkastuksessa ei ole ilmennyt vaivoja eikä uusia poistettavia hampaita.

Sopivin koti kaksikolle olisi sellainen, jossa on joko aikaisempaa kokemusta aktiivisista kissaroduista tai tarpeeksi aikaa ja ihmisiä tarjoamaan huomiota, leikittämistä ja älyllistä haastetta. Alaska ja Vesta voisivat mahdollisesti tulla toimeen myös toisten aktiivisten kissojen tai koirien kanssa, mutta heidän yhdistämisestä muihin lemmikkeihin ei ole tietoa.