Ailong

2019-2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Ailong on kaunis oranssi populaatiotaustainen kodinvaihtaja. Ailong on lähtöisin populaatiosta, jossa on todettu mykoplasmaa, kalikia sekä klamydiaa, joten uudelta kodilta toivotaan kissakokemusta oireiden tunnistamiseen ja hoitoon, mikäli oireilua ilmenee.

Kun hän saapui sijaiskotiin Huhtikuun puolivälissä,  Ailongin silmät olivat todella vuotavat kissaflunssan takia. Tulevan kodin olisi hyvä tuntea kissan flunssaoireet ja seurata niitä, sillä kissaflunssa saattaa stressin vuoksi uusiutua. Eläinlääkärissä Ailongilla ei kuitenkaan todettu pitkäaikaisempaa haittaa.

Alkuun Ailong oli arka ja vetäytyvä mutta tulee jo siliteltäväksi tahtoessaan. Vieraita ihmisiä hän kuitenkin jännittää. Hänen lempipuuhaansa on leluilla leikkiminen (sekä yksin, että ihmisen kanssa) ja lämpimällä ilmalla  parvekkeella nukkuminen/oleskelu. Kissa-tv YouTubesta on myös ollut hitti.

Sijaiskodissa lempinimen Prinsessa saanut Ailong lähtisi uuteen kotiin joko kiltin toisiin hyvin suhtautuvan kissan kaveriksi, tai vaihtoehtoisesti ainoaksi kissaksi. Hän  sopisi kotiin missä on jo ennestään kissakokemusta ja paljon kärsivällisyyttä, sillä esimerkiksi kantokoppaan laitto on haastavaa. Uudessa kodissa voi myös olla isompia lapsia, jotka osaavat antaa Ailongille tilaa.