Äijä

1/2008 (arvioitu)

Alkuperä: Viro

10.1.2018

Donny ja Äijä ovat olleet etsimässä uutta kotia kohta puolitoista vuotta
kotihoitopaikassaan. Tänä aikana pojista on tullut aina vain reippaampia,
mutta myös entistä enemmän sylikissoja. Jotta tähän tilanteeseen ollaan
päästy, on poikien kanssa vietetty paljon aikaa ja varsinkin Donny tuntuu
hyvin kiintyneeltä kotihoitajiinsa. Äijä nauttii enemmän omasta tilasta ja
sohvalla aika kuluukin suurimmaksi osaksi leipoessa vilttejä. Syliinkin
kuitenkin Äijä tulee mielellään nykyisin nukkumaan.

Loppusyksystä pojat kävivät hammaslääkärissä, josta saatiin hyviä uutisia.
Donnyn hampaissa ei ollut merkkejä tulehduksesta eikä
juurisyöpymäsairaudesta löytynyt viitteitä. Lääkärin mukaan Donny vaikuttaa
hyvävointiselta ja se on todettu myös kotihoidossa. Äijältä puolestaan
poistettiin huonot poskihampaat, mutta eläinlääkärin mukaan nyt pitäisi
olla kaikki huonot hampaat poistettuna ja muutenkin Äijä on erinomaisessa
kunnossa. Hammasvaivoista johtuen pojilta on poistettu paljon hampaita ja
tästä syystä he syövätkin pääasiassa märkäruokaa mikä maistuukin pojille
oikein hyvin.

Pojat etsivät yhteistä kotia, koska ovat kiintyneitä toisiinsa kohta
kymmenen vuoden yhteiselon jälkeen. Lapsien kanssa he tulevat
pääsääntöisesti toimeen kunhan saavat mahdollisuuden livahtaa myös pienten
käsien ulottumattomiin. Muiden lemmikkien kanssa yhteiselosta ei ole
kokemusta, mutta pojilta löytyy sen verran luonnetta etteivät he
välttämättä sovellu toisen lemmikkien seuraksi.

26.6.2017
Äijä ja Donny pitävät monien kissojen tavoin auringonpaisteesta ja niiden päivät kuluvat etsien aurinkoisia lepopaikkoja. Aina auringonpaisteella pojat löytyvät paistattelemassa päivää mitä ihmeellisimmissä asennoissa.

Uutena villityksenä kollipojille on tullut käydä mylläämässä pedattu peti ja päiväpeitto mytylle, kun kukaan ei ole näkemässä puuhia. Muuten pojat ovat edelleen mallikissakansalaisia eivätkä ole aiheuttaneet harmaita hiuksia kotihoitajille.

Kevät ei tuonut pojille mukanaan kummoistakaan karvanlähtöä vaan hommasta selvittiin muutamalla lisäharjauskerralla. Harjauksesta kumpikin pitää kyllä erittäin paljon eli ihan hellittelynäkin meillä on poikia harjailtu vaikkei karvaa lähtisikään. Kynsien leikkuu onnistuu Äijän kanssa hyvin helposti, mutta Donny ei ole kynsien leikkuun ystävä. Ulkoiluun Donny ja Äijä eivät ole tottuneet ollenkaan ja ovat vannoutuneita sisäkissoja. Edes Äijä ei suostu valjaita päälleen laittaa, vaikka yleensä se on helpommin käsiteltävissä.

Koska märkäruokaa jäi syömättä on poikien ruokailumäärää on vähennetty 4 ruokailusta 3 ruokailuun. Nyt pojat syövät kiltisti lautaset tyhjäksi. Hieman ronkeleille pojille on löydetty muutama suosikki ruoka, tonnikala ja keitetty kana. Donny tykkää myös raakaruuasta.

15.5.2017 Uusia kuvia lisätty.

21.12.2016
Donny ja Äijä ovat mitä mainioimpia kollipoikia. Eivät tee pahojansa vaikka välillä tietysti vahinkoja sattuu, kun vauhtia on liikaa. Pojat touhuavat keskenään ja yllyttävät toisiansa leikkiin. Välillä leikit käyvät hurjaksi ja toista koitetaan purra, mutta vahinkoa eivät toisilleen tee. Eikä se helposti puremalla edes onnistuisi, kun toiselta puuttuu ylähampaat ja toiselta alahampaat :)

Äijä viihtyy enemmän omissa oloissaan, mutta ovella hänkin on aina vastassa kotiin tullessa. Kotiintulijat otetaan vastaan heittäytymällä selälleen ja masua pitää rapsuttaa. Sohvalle tullaan välillä silityksiä hakemaan ja leipomaan vilttiä.

Kollit viihtyvät ihmisten lähellä ja seurassa, mutta sylissä ne eivät viihdy. Donnyn kanssa esim kynsien leikkaaminen on osottautunut haasteelliseksi. Uudelta kodilta toivotaan kokemusta kissoista ja varmoja otteita hoitotoimenpiteisiin. Pojat sopivat kotiin jossa he saavat paljon huomiota ja hellyyttä, mutta kuitenkin halutessaan oman rauhan.

22.11.2016 Donny ja Äijä ovat sopeutuneet nyt hyvin sijaisperheeseen nyt hammashoidon jälkeen. Pojat olivat kotihoitajien kanssa mukana viikonlopun kestäneellä matkalla. Matkustaminen poikien kanssa sujui ilman ongelmia. Kuljetuskoppiin kollit menivät ilman vastarintaa, junassa kumpikin pojista oli hiljaa, mutta ulkoilma aihetti jännitystä ja mau’untakuoron.

Äijä asettui kyläpaikkaan hyvin ja seikkaili koko viikonlopun tutkien uusia nurkkia. Varmasti kaikki nurkat ja kaappien päälliset tuli viikonlopun aikana tutkittua. Yöksi Äijä kuitenkin tuli tuttujen kotihoitajien viereen nukkumaan tavoistaan poiketen.
Donnylle kylään lähteminen oli aikamoinen järkytys ja viikonlopun mittainen vierailu menikin piilossa. Ainoastaan yöksi Donny tuli kotihoitajien viereen nukkumaan, muuten poikaa ei näkynyt. Donnyllä siis sopeutuminen uuteen kotiin saattaa viedä pidemmän aikaa. Kotiuduttuaan hänestä kuitenkin saa, kuten kotihoitopaikassakin, hellyydenkipeän vieruskaverin sohvalle.

3.10.2016 Lisätty muutama kuva komeista pojista!

Pojat ovat toipuneet hampaiden poistosta hyvin, mutta syöpymien takia Äijän hampaiden kuntoa tulee tarkkailla jatkossakin, samoin jatkaa märkäruokalinjalla. Useimmiten Äijän löytää nojatuolista löhöilemästä, vaikka leikitkin kyllä kiinnostavat, ja välillä riehaannutaan ihan kunnon ralleihin! Ihmiset ovat ihan kivaa leikkiseuraa mutta paras meno on kyllä kissakaverin kanssa.

12.9.2016 Alun jälkeen on ruvennut vaikuttamaan, että Äijä onkin kaksikosta rauhallisempi ja vähemmän huomiota hakeva tapaus. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita kyllä riittää Donnyn kanssa leikkiessä, mutta muuten Äijä tykkää viettää aikaa esimerkiksi nojatuolissa löhöillen. Kyllä Äijästäkin sohvalle seuraa saa, mutta silloin suurin osa ajasta Äijällä menee leipoessa vilttiä. Ruuan kanssa Äijä on vielä ronkelimpi kun kaverinsa ja lähinnä kulhosta nuollaan vaan kastikkeet.

Äijän ja Donnyn hampaat olivat päässeet huonoon kuntoon ja ne ovat menossa lääkäriin hampaiden poistoon ja hoitoon. Uudessa kodissa tulisi panostaa laadukkaan märkäruuan tarjoamiseen ja tarkastaa suu ajoittain.

28.8.2016
Äijä ja Donny ovat päätyneet uudelleen etsimään uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Vietettyään jo monta vuotta sopuisasti samassa kodissa, joten pojat etsivätkin kotia yhdessä.

Äijä on ottanut kontaktia hyvin alusta lähtien ja on reipastunut leikkimäänkin. Äijän kanssa esim lääkkeiden anto on sujunut ongelmitta ja hänet saa nostaa syliin jne. Äijän löytää sohvalta nopeasti viereltä kehräämästä ja leipomasta reippain ottein. Fiksuna poikana Äijä osaa avata kaapinovet eikä hevillä luovuta jos on jotain päättänyt. Harmia ei ole kumminkaan aiheuttanut kotihoitopaikassa. Utelias poika jonka lempipaikkana sohvan pääty, josta voi seurata liikennettä kadulla. Äijä ja Donny ovat tottuneet lapsiin, mutta muista eläimistä ei ole kokemusta.

30.1.2008 Äijä muutti omaan kotiin.

Leikattu uros, noin 7-8kk (tammikuussa 2008)/Tampereella

21.1.2008
Tämä kissa ei turhia hötkyile. Lempipaikkoja ovat sohva, kylppärin matto ja tietenkin ihmisorjien vatsan päälliset tai jalat, mistä nyt paras laiskottelupaikka löytyykin. Tiikerin raidat ja ilvesmäinen pää antaa persoonallisen ulkomuodon ja kun turkin laatu on pehmoistakin pehmoisempi, on Äijästä vaikea olla pitämättä.

Äijä antaa piut paut tyttöjen hötkyilylle ja osallistuu heidän touhuihinsa jos jaksaa. Mutta silloin kun energiapuuska tulee, niin menokin on sen mukaista. Korkealle olisi päästävä ja lujaa mentävä. Ai niin ja Äijähän rakastaa ruokaa!

6.12.2007 Inka, Ines ja Äijä odottelevat Tampereella omaan kotiin pääsyä.

19.12.2007 Äijä on kastroitu.

30.11.2007 Äijä on vielä ihan nuori kollipoika, mutta kyllä siitä jo näkee että aikuisena siitä tulee ihan kunnon äijä:)

Noin 6kk raidallinen pikkukolli. Otettu hoidoon D-terminaalista, samassa porukassa kuin sisarukset- Hopea ja Hiutale.

Isompikokoinen lyhytturkkinen kolli ulkomuotolta aivan ilvesmäinen kova jätkä – mutta luonnolta ystävällinen ja rakastava, riemuisa ja leikkisä, sylissä viihtyy vaikka kuinka kauan. Öisin se nukkuu emännän kainalossa tai vatsalla. Kiltti poika!

Tämä kolli tuli kotihoitoon noin 1kk ikäisenä ja oli sairas. Se oli vakavasti sairas – kova nuha ja todella vakava oikean silmän tulehdus-(keratiiti). Silmäluomet olivat niin turvoksissa että kasvoivat kiinni, mikään hoito ei tehonnut. Kipu oli niin kauhea että raukka oli hervoton, ei suostunut syödä eikä juoda ja se ruokottiin pullosta. Jopa pelkäsimme että Äijä menettää silmänsä. Kesti 3 viikkoa ennen kuin tulehdus parantui. Kun olo helpotti se alkoi heti syödä itse. Se läähätti, vapisi ja melkein kaatui kupin edessä mutta söi ja söi.

Tämä pikku poikanen on taistelija- se voitti sairauden!

Nyt se on terve ja hyväkuntoinen, mutta kyynelkanava on vioittunut ja silmästä vuotaa pieni kyynel.