Agu

Lisätty sivulle: 2012-09-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Agu
26.10.2012 Agu sai kodin Vantaalta Chi-Fu kissan kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

1.9.2013 Me olemme muuttaneet palvelusväkemme kanssa Vantaalta Järvenpäähän kuluvana viikonloppuna. Oikein hyvältä vaikuttaa tämä uusi koti: on vanha rintamamiestalo, jossa on asunut aikaisemmin mm. 5 koiraa. Paljon on hajujälkiä, jotka pitää saada peittoon. Olli-orava yrittää myös vallata tonttia itselleen ja heittelee happamiksi toteamansa omenat pitkin pihaa. Yritämme kyllä pörröhäntää kovasti komentaa ikkunoista mutta taitaa olla vaikkua kaverilla korvissaan hieman liikaa kun ei mene viesti perille. Ulkoilemaan ei olla vielä päästy kun valjaat on kuulema jossain muuttolaatikossa, jota ei ole vielä purettu. Palvelusväki on kyllä luvannut rakentaa meille ulkoilutarhan ulos mutta se ei taida olla työlistalla ihan ensimmäisenä, joten joudumme tyytymään maisemien katseluun ikkunan takaa vielä toistaiseksi.

6.11.2012 Heipä hei, tässä Agun ensimmäisen viikon kuulumisia uudesta kodista. Vantaalla Agua odotti leikkikaverikseen aikaisemmin Rekkurescuen kautta hankittu Chi-Fu (ent. Kung Fu). Poikien avoimesta luonteesta johtuen mentiin tutustumisen kanssa riskillä eli pojat saivat olla samassa tilassa heti ensi hetkestä lähtien. Hajujen vaihtoa auttoi se, että kuljetuskopassa oli Chi-Fun huopa, jonka päällä Agu sitten matkusti Turusta Vantaalle. Mitään sähinää tai kynsien väläyttelyä ei näkynyt ensi kohtaamisella, pientä pörhistelyä ja tassujen taputtelua puolin ja toisin. Agu oli hieman hämmästynyt innokkaasta kollipojasta ja Chi-Fu taas aivan haltioissaan: halusi putsata ja pestä uutta kaveriaan koko ajan. Ja haluaa edelleen. Agu vanhempana ja viisaampana vetäytyy hieman sivummalle siis ylemmäksi tarpeen mukaan.

Uudessa kodissa mennään nyt mattoja rullaten ja loikkien hyllyjen ja tasojen päällä oikeaa kattirallia. Välillä kisaa johtaa punainen kissa ja välillä harmaa kissa. Painiottelut ovat jokapäiväistä elämää ja samalla tulee “harjattua” turkki mattoihin. Agu toimii isoveljenä Chi-Fulle ja tämä seuraakin kokeneemman esimerkkiä monessa asiassa, niin hyvässä kuin pahassakin. Esimerkiksi istumaan käskystä on opittu toista seuraten ja samoin myös uudestaan on opittu kävelemään keittiön pöydällä.

Illalla Agu tulee nukkumaan joko emännän tai isännän rintakehän päälle ja siirtyy siitä riittävien puskemisten jälkeen jalkopäähän loppuyöksi. Chi-Fu pitää olohuoneen sohvaa mukavampana nukkumispaikkana vaikkakin yleensä puoli tuntia ennen kellon herätystä kömpii sänkyyn puskemaan hovimestarin poskea.

Ruoka maistuu molemmille hyvin ja asunnosta kuuluu säännöllisesti “kurrrr, kurrr” ja taas mennään kattirallia. Kaksin on todellakin kaunihimpi ja kissa alkaa säteillä toisen kissan kanssa. Ihanaa talven odotusta kaikille,

Agu ja Chi-Fu

***

Leikattu uros, noin 5 v. (syyskuussa 2012), kotihoidossa Turussa

17.9.2012 Agu on varsiin ookoo kissa, joka suhtautuu kaikkeen positiivisesti. Agu tulee hyvin toimeen muiden eläinten kanssa ja onkin varmaan aiemmin elänyt koiraperheessä. Luonteeltaan Agu on melko rauhallinen, tulee välillä syliin, mutta viihtyy myös omissa oloissaan. Agu on mukavan luonteensa takia käynyt edustamassa itseään jo yhdessä Rekku Rescuen edustustapahtumassa mukavan ja ystävällisen luonteensa takia. Agusta on myös otettu verikokeet ja niissä Agulla on todettu kohollaan oleva urea-arvo, minkä takia Agulle suositellaan annettavaksi Urology-ruokaa.

9.9.2012 Hurmuri Agu on saapunut Turkuun kotihoitoon. Lisätietoja tulossa.

3.9.2012 Agu on löydetty kesäkuussa valjaat päällä ja toimitettu Tallinnan löytöeläintarhalle. Kukaan ei ole kuitenkaan Agua kaivannut ja kesän kääntyessä syksyksi poika odottaa edelleen omaa kotia. Agu on ystävällinen ja sosiaalinen kissapoika, joka onkin matkaamassa kotihoitoon Turkuun, jonne poikaa on mahdollista tulla henkilökohtaisesti tapaamaan.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissa on leikattu ja sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV -testit. Kissalla on virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Rekku Rescue järjestää kissan kuljetuksen Suomeen. Kissa luovutetaan uudelle omistajalleen Suomessa.