Africa

Lisätty sivulle: 2008-07-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Africa
3.10.2008 Africa sai kodin Turusta.

***

Naaraspentu, noin 3kk (syyskuun alussa 2008), kotihoidossa Turussa

23.8.2008 Sisarukset Africa ja Fructuoso matkustivat Turkuun kotihoitoon 17. elokuuta. Niiden elämän alkutaival ei ollut helppo, osa kissapopulaatiosta oli liian huonossa kunnossa ja apu saapui niille liian myöhään. Nämä kaksi, Afri ja Fructu, kuuluvat selviytyneisiin ja ovat nyt kasvaneet vahvoiksi ja päättäväisiksi kissalapsiksi. Näille pennuille elämä on tällä hetkellä loputonta leikkiä, painia, kiipeilyä, kehräystä, saalistusta sekä tutustumista uusiin asioihin. Yhdessä ne viihtyvät kuin paita ja peppu. :)

Africa on veljeään piirun verran herkempi ja ujompi tietyissä tilanteissa, mutta sekin on hyvin reipas eikä jää paljoakaan taakse veljestään. Kaikenmoiset leluhiiret, huiskut ja pallot sekä satunnaisesti ohi lentävät ötökät saavat Afrin innostumaan ja kipittämään villisti. Afri pitää lempeistä silityksistä ja vastaa hiljaiseen jutusteluun kehräyksellä. Se syö hyvällä ruokahalulla ja on sisäsiisti. Lukuunottamatta muutamaa valkoista kaulanalushaituvaa, African kiiltävä turkki on musta. Päivänvalossa sekin taittuu hivenen ruskeaan, mutta siitä puuttuu velipojalle ominainen raidoitus. Afrin elämänsä ensimmäisillä viikoilla sairastama sarveiskalvontulehdus on hoidosta huolimatta jättänyt jälkensä sen oikeaan silmään ja kyseisellä silmällä se näkee luultavasti vain vähän. Näkökenttä on siltä puolelta siis sumeampi, mutta tämä ei kissaa itseään tunnu häiritsevän – se telmii ja puuhastelee kuin mikä tahansa pentu.

Africa-tyttönen odotteleekin nyt sen ikioman leikittäjänsä soittoa. Toista lajitoveria ihminen ei koskaan täysin korvaa, siksi mahdollinen kissakaveri uudessa kodissa olisi huippu juttu! Sisarukset ovat luovutusikäisiä ja valmiita lähtemään omaan kotiin syyskuun alussa, viikolla 36. Kumpikin luovutetaan rokotettuna, madotettuna ja loishäädettynä.

2.7.2008 Fructuoso, Santiago ja Africa ovat pienet suomalaiset, no, eivät oikeastaan löytökissojakaan, vaan erään talon pihapiirissä vapaasti lisääntyneen kissapopulaation uusimmat tulokkaat. Kaikki kissat ovat puolivillejä, eivätkä juuri anna itseensä koskea, nämä pienimmät sain kiinni koska ovat jonkin verran sairaita, konttasin suulinvintillä tuntien lievää ahtaan paikan kammoa :), tila oli alle metrin korkea, pimeä ja muutenkin ahdas. Sieltä sitten käsiini tarttui nämä kolme pienokaista, jotka äitini ja anopin avustuksella laskin vintiltä kuljetuslaatikkoon.

Lievää sähinää ja syljentää, mutta suht hyvin nämä rääpäleet matkassa kotiin kulkivat. Nyt on edessä lääkärintarkastus ja jonkinlaista lääkitystä nämä pienet tarvitsevat, koska silmät ovat pahasti tulehtuneet. 2 poikaa ja yksi tyttö, siinä päivän saldo. Mahdollisesti vielä pari pentusta voi tulla, kunhan ne vain saataisiin kiinni, ne ovat ilmeisesti muutaman viikon vanhempia koska olivat jo paljon villimpiä.

Pennut luovutetaan 12 viikon iässä eli syyskuun alun tietämillä, kun ikäarvio on varmistettu eläinlääkäriltä.