Aamu-Namu (nyk. Hyrrä)

Lisätty sivulle: 2010-06-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Aamu-Namu (nyk. Hyrrä)
9.8.2010 Aamu-Namu muutti omaan kotiin Espooseen Noppa-kissan kaveriksi.

***

Kuulumisia kodista:

23.8.2010 Hei vaan, 2 viikkoa sitten saimme kotiimme ihanan, pienen mustan tyttelin Aamu-Namun. Uusi tulokas nimettiin Hyrräksi ja on totta tosiaan tyttö nimensä veroinen. Hyrrä kehruuttaa kovaa ja lähes taukoamatta ja toisaalta taas mennä viilettää pitkin kämppää hyrrän lailla.

Uudessa kodissa Hyrrä pääsi ensin omaan huoneeseen, jossa se liikuskeli heti alusta alkaen paljon ja nautti, kun sen kanssa leikittiin tai ihan vaan seurusteltiin silitellen ja jutellen.

Hyrrä on reipas tyttö syömään ja vessapuuhat ovat sujuneet loistavasti (tuotokset ovat tulleet aina hiekkalaatikkoon ja peittäminen on, sanoisinko jopa pikkutarkkaa). Hyrrä oli siis privaattimajoituksessa muutaman päivän ja sitä olisi niin kovasti kiinnostanut tutkailla, mitä suljetun oven takaa löytyisi. Yöt Hyrrä nukkui kylkeen kiinni liimautuneena, tai kasvojen vieressä, hiljaa hyrräten.

Makuuhuoneen oven takana tilannetta hieman kummasteli meidän 12-vuotias Noppa (leikattu uros), joka tuli lopulta siihen tulokseen, että siellä makuuhuoneen puolella on selvästi JOKU. Noppa kuunteli oven takana (Hyrrän vetäessä rallia sängyltä, lipastolle, lipastolle nojatuoliin ja lattian kautta sängylle) ja haisteli oven alta pienestä raosta. Nopan kailotus loppui muuten samalla kun Hyrrä tuli taloon.

No, kun viimein koitti SE SUURI Päivä ja kissat kohtasivat, niin kaikki meni kohtalaisen mukavasti. Hyrrä oli niin kiinnostunut Nopasta, ettei se olisi malttanut lähestyä nätisti, vaan meni nenä pitkällä iloisesti sirahdellen Nopan luo.. No, tämä oli setälle vähän liikaa ja hän poistui paikalta. Hyrrä tästä innostuneena kulki perässä ja yritti tehdä tuttavuutta – setällä meinasi mennä herne nenään ja piti suhahdella muutaman kerran. Hyrrä onneksi tajusi, ettei kannata tungetella ja alkoi tutkiskelemaan asuntoa ja kaikkia mielenkiintoisia paikkoja, johon pystyisi kiipeilemään (pyykinkuivausteline on suosikki, riippumatta siitä, onko siinä pyykkejä vai ei…).

Vähitellen yhdessä oloaikaa lisättiin ja nyt viikon verran kisut ovat olleet koko ajan samassa tilassa, eikä suljettuja ovia ole enää tarvittu. Nyt jo nuuskutellaan nenät kiinni toisissaan ja nuollaankin toisen turkkia. Välillä Noppa saa jonkun äksy-kohtauksen ja suhahtelee Hyrrälle ja muutaman kerran on antanut tassulla, mutta ei ole ollut ilmeisesti tarkoituskaan osua, vain vähän malliksi huitoa. Hyrrä osaa väistää ja alistua, jos setä niin pyytää (=käskee). Mutta usein Hyrrä yrittää saada Noppaa leikkeihinsä mukaan ja onpa muutaman kerran nähty oikein komeat vuorottaiset perässäjuoksukisatkin.

Hyrrä on myös tykästynyt kissapuuhun, jossa se saattaa ravata ylös-alas useammankin kerran peräkkäin. Samaisesti puusta on myös löytynyt lempi löhöilypaikka. Hyrrä on edelleen kova tyttö syömään ja välillä se röyhkeästi käy popsimassa Nopankin ruuat, jos silmä välttää.

Henkseli-koulu ollaan aloitettu – mutta se ei ole Hyrrän lempparijuttu lainkaan. Kynsien leikkaus sujuu nätisti, samoin hampaiden tsekkaus (muuten, eilen lähti yksi hammas vauvalta.=)) ja kaikenlainen käsittely.

Hyrrä rakastaa leikkimistä, eikä tunnu millään siihen väsyvän. Leluhiiret, pallot ja huiskat ovat ehdottomia suosikkeja ja kaikenmaailman nelitassu sivuluisu-hyppyjä on nähty…

Hyrrä lähettää terkkuja kaikille tutuille ja kiittää hyvästä hoidosta “ensikodissaan”!!!

Terveisin, Sanna

***

Naaras, noin 3,5kk (heinäkuun 2010 lopussa), kotihoidossa Helsingissä

30.7.2010 Aamu-Namu siirtyi kotihoitoon Helsinkiin. Nyt tämä hurmaava ja sosiaalinen kehruukone etsii sitä omaa pysyvää ja rakastavaa kotia. :D

27.6.2010 Nuori, noin vuoden ikäinen emo Aamu ja sen pennut Aamu-Namu ja Aamu-Nemo on löydetty hylätyn mielisairaalan alueelta. Ne odottavat nyt omaan kotiin pääsyä joko yhdessä tai erikseen. Kissaemo oli onneksi selvästi ollut kotikissa, joten koko pesue saatiin otettua yhdessä kotihoitoon. Kotihoitajan mukaan sekä emo että pennut ovat ystävällisiä ja ihmistä rakastavia kotikissoja.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 100€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.