Blogi

18.11.2014

Viiru-emo ja pennut

Kirsurantaan saapui Vampulasta 4.9.2014 kesy Viiru-neiti, joka oli viimeisillään tiineenä. Arvelimme Viirun olevan edelliskesän pentu itsekin, eli reilun vuoden ikäinen ja luultavasti kyseessä oli sen ensimäinen raskaus.

Viiru on pieni kissa, joten näytti huimalta, kuinka pullea hän oli vatsansa kanssa. Viirun omistaja oli kuollut, joten Viiru oli jäänyt kodittomaksi. Viirulla oli paha korvapunkki, jonka saimme hoidettua pois. Jännittyneenä odotimme joka päivä, milloin synnytys alkaa. Eräänä sunnuntai-iltana huomasimme selvästi, kuinka Viirun vatsa oli laskeutunut ja arvelimme synnytyksen olevan tosi lähellä. Maanantaiaamuna kukonlaulun aikaan hiippailimme katsomaan tilannetta ja voi, siellä oli synnytys käynnissä. 15.9.2014 Viiru synnytti ilman komplikaatioita 6 pientä pentua. Sain istua vieressä hipi hiljaa ja seurata että kaikki sujui hyvin. Elämäni hienoimpia kokemuksia oli seurata urhean emon synnytystä.

 

Viiru on alusta saakka ollut todella hyvä ja huolehtiva emo. Meillä on sanaton keskinäinen luottamus ja sillä aikaa, kun minä vahdin pentuja, Viiru kipaisee syömään ja vessaan. Tosin alussa oli vaihe, jolloin mamma ei malttanut lähteä pesästä pentujen luota ja syötin häntä petiin.

Pennut ovat kasvaneet tasaista tahtia ja voivat silminnähden mainiosti. Viirukin saa jo omaa aikaa ja voi käydä ottamassa pienet unet rottinkituolissa.Teimme pienen pentuaitauksen, etteivät pennut karkaa, koska ne ovat jo oppineet vaappuvin askelin kävelemään ja tutkivat omaa huonettaan.

Yksi pennuista on kovin rohkea ja kovaääninen. Heti kun mamma karkaa silmistä, se alkaa huutamaan suurella äänellä ja kutsuu emoa takaisin. Viirulla näyttää maitoa riittävän ja hän on ahkera hoivaamaan ja pesemään vauvojaan. Lisäruokaa ei ole tarvittu ja näiden pienten kohdalla on tähän saakka päästy “helpolla”, jos niin voi sanoa.

Terveisin,
Maija

2 vastausta artikkeliin “Viiru-emo ja pennut”

  1. Zepa says:

    Voi söpöyden määrää! Onnittelut Viirulle ja teille!

  2. piacee says:

    Ihan liikutuin, kun katselin näitä kuvia. Paljon onnea Viirulle ja Viirun pennuille sekä kaikille muille huolehtijoille.

-->