Blogi

30.11.2016

Vierailu Viljandin ja Tallinnan tarhoille 5-6.11.2016

Viljandi sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Tarhalle ei ole varsinaista osoitetta, mutta kylttien avulla paikalle löytää sujuvasti. Tarhalla on tällä hetkellä viisi koiraa ja noin 100 kissaa, joten erityisesti kissanruokaa kuluu paljon. Tuliaisiksi veimme mm. laadukasta kissanruokaa, lääkkeitä ulkoloishäätöön, kantokoppeja, hiekkalaatikoita sekä puruluita koirille. Tarhalle ollaan juuri rakentamassa uutta karanteenitilaa kissoille, mutta projektin eteneminen on varojen puutteen takia hidasta.

 

Tallinnaan on avattu uusi kaupungin löytöeläintarha kesällä 2016. Tarhalla oli vierailumme aikaan viisi koiraa ja noin 240 kissaa.  Tarha on vasta juuri saanut luvan vastaanottaa kissojen lisäksi myös koiria. Lisäksi tarhalla odottelee omaa kotia neljä kania. Yhdistyksemme aktiivit Salla ja Roosa kävivät keskustelemassa tarhan johtajan kanssa yhteistyön aloittamisessa. Yhteistyötä aloitellaan tämän vuoden lopulla ja jatketaan vuonna 2017.  Tarha kaipaa erityisesti apua kissojen karanteenitilan rakentamisessa sekä koirien adoptioissa. Yhdistyksemme tukee tarpeen mukaan myös tarhan järjestämiä valistuskampanjoita.

 

 

 

Tallinnan tarhan johtajalla on hieno tavoite järjestää vuoden aikana 180 opetushetkeä eri kouluissa ympäri kaupunkia. Tavoitteena on muuttaa asenteita sekä parantaa eläinten asemaa ja kohtelua. Tarhan tiloissa on valistusta varten oma luokkahuone, jossa tarhalla vierailevat luokat oppivat eläinten oikeuksista.

 

Molemmilla matkan kohdetarhoilla on tarve rakentaa kissoille toimiva karanteenitila, johon majoitetaan tarhalle saapuvat kissat, pienet pennut ja muut erityishoitoa vaativat kissat.  Erityisen tärkeää on rakentaa tila helposti puhdistettavasta ja desinfioitavasta materiaalista, jotta tartuntariski minimoidaan. Rekku Rescue pyrkii avustamaan tarhoja karanteeniprojekteissa.

Jos haluat osallistua avustustoimintaan, voit lahjoittaa Viron tarhojen eläinsuojeluyhteistyöhön Rekku Rescuen tilille FI09 5780 3820 0828 72 viitenumerolla 5225.

Tarhoille voi mennä tutustumaan aukioloaikojen puitteissa. Aukioloajat ja osoitteet löydät sivun alaosasta. Lahjoitukset ovat tervetulleita. Erityisesti on tarvetta laadukkaalle kissojen penturuualle ja ulkoloishäädöille (Stronghold). Rekku Rescue tukee myös ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä mm. sponsoroimalla strerilointeja sekä kastrointeja. Osallistumme projekteihin, joissa parannetaan kodittomien eläinten elinolosuhteita tarhoilla.

Viljandin tarhan yhteystiedot ja aukioloajat

Tüma, Mustivere, Viljandi vald, Viljandimaa, 71067
viljandi@varjupaik.ee
www.varjupaik.ee/viljandi
Ma-pe 14-17, La 12-14

Tallinnan tarhan yhteystiedot ja aukioloajat

Paljassaare tee 85, Tallinn, 10313
tallinn@varjupaik.ee
www.varjupaik.ee/tallinna-loomade-varjupaik
Ma-su 11.30-18.30

 

Terveisin,
Roosa