Blogi

24.7.2016

Tarhareissu 9.-10.7, Viljandi – Valga – Pärnu

Kissapuolen vastaavamme Katri, Katja ja Erja kävivät kahden päivän pituisella tarhatourneella viemässä lahjoituksia ja tutustumassa tarhojen tilanteeseen. Ensimmäinen vierailupaikkamme Viljandi oli meille kaikille uusi tuttavuus, ja yllätyimme positiivisesti erityisesti tarhan kissojen oloista. Karanteenitilat olivat siistit ja hajuttomat ja kissoille oli tehty yhteistiloihin aivan mahtavia virikkeitä.

Viljandi

 

Viljandin kissatila

 

Viljandin hieno ruokinta-automaatti

 

Kissoja tarhalla oli noin 50, ja kaikki näkemämme vaikuttivat hyvin sosiaalisilta ja ystävällisiltä. Koirien tilanne tarhalla oli sinänsä hyvä, sillä niitä oli vain 6, joskin pisimpään tarhalla ollut koira Donna on viettänyt siellä jo yli 3 vuotta. Ihmistä kohtaan tämä voimakasrakenteinen hännänheiluttaja oli ystävällinen, mutta muiden koirien kanssa on ongelmia. Viljandiin jätimme ruoka- ja tarvikelahjoituksia.

Viljandi, 3 vuotta tarhalla ollut Donna

 

Viljandin lahjoituksia

 

Viljandista ajelimme Valgaan, jossa ehdimme käydä vain melko pikaisesti. Ehdimme kuitenkin ihastelemaan toimiston puolella karanteenihäkissä olevaa kissapesuetta ja tutustumaan yhteen kotia etsivistä koirista. Koiria tarhalla oli vain kaksi, kissoja viitisenkymmentä. Tarhalle jätimme lahjoituksena pari kuljetusboxia, joille löytyy aina tarvetta. Kävimme myös ihastelemassa tarhalle hankkimaamme leikkauspöytää!

Valgan leikkauspöytä

 

Valgan pennut

 

Valga, kotia etsivä Iris

 

Illaksi ajelimme jo Pärnuun, jossa kävimme illallisella, keskustelut keskittyivät tottakai kissoihin ja yhdistysasioihin. Kerrankin kiireettä nautitun aamupalan jälkeen suuntasimme Pärnun tarhalle. Käynnin ohessa ihastelimme tarhalle rakennettua, uutta koiraparakkia. Viemisinä mukanamme oli höyrypesuri, jolla eläintilojen desinfiointi käy kätevästi. Tämän kesän aikana olemme hankkineet pesurit kaikille yhteistyötarhoillemme, jotka sellaisen ovat halunneet.

Pärnu, hurjana takkukasana talteenotettu pikkukoira

 

Pärnussa ulkoillaan turvallisesti

 

Pärnusta mukanamme oli tarkoitus tulla Reks-koira, joka juuri hiljattain oli varattu omaan kotiin Suomeen, joten tilanne tuli kaikille hieman yllättäen. Teimme tuttavuutta Reksiin, viritimme tarhalta lainattua häkkiä autoon ja treenasimme jo useampaan kertaan autoon menoa. Reks oli hieno poika ja meni muutaman treenauskerran jälkeen nameilla houkuteltuna häkkiin ihailtavan sujuvasti kissatätienkin ohjeistamana. Eikun paperiasioiden pariin ja passia tarkastamaan. Tässä tulikin sitten mutka matkaan, kun huomasimme ettei passissa ollutkaan merkintää tarvittavasta ekinokokkihäädöstä. Reksin kotiinlähtö oli tullut niin yllättäen, että häätö oli unohtunut antaa. Ekinokokkihäätö on annettava 1-5vrk ennen maahantuontia, joten emme voineet tehdä tilanteessa muuta kuin jättää Reksin vielä tarhalle. Onneksi tiesimme että se pääsisi kyllä kotiinsa muutaman päivän sisällä, kun aktiivimme kävisi sen hakemassa, kuten alkuperäinen suunnitelma oli. Ainakin autoon menoa oli nyt treenattu Reksin kanssa valmiiksi!

Pärnu, joskus sydän jää tarhalle

 

Terveisin,

Katri

 

Jos haluat auttaa meitä tukemaan yhteistyötarhojemme toimintaa, voit kohdentaa apusi osallistumalla keräykseemme, keräystilinumero FI09 5780 3820 0828 72.
Viron avustukset: Varat käytetään virolaisten kodittomien kissojen ja koirien hoitoon, leikkauskampanjoihin sekä tarhojen avustamiseen. 
Viite: 5225

Rekku Rescue ry:lle on myönnetty keräyslupa POL-2014-10502
ajalle 1.1.2015-31.12.2016 koko maahan Ahvenanmaata lukuun ottamatta.