Blogi

8.4.2015

Tarhamatka Haapsaluun 21.3.2015

Lähdimme matkaan Helsingistä aikaisin lauantaiaamuna kohti Haapsalua. Haapsalun tarha on Rekku Rescue ry:lle uusi yhteistyötarha. Tarkoituksenamme on ensisijaisesti avustaa tarhan olojen kehittämisessä sekä sponsoroida tarhan eläinten sterilointeja ja kastrointeja. Tarpeen mukaan avustamme myös kotien löytämisessä.

Ajomatka Tallinnasta Haapsaluun kesti puolitoista tuntia. Tarhalla meidät vastaanotti uusi vapaaehtoinen työntekijä Cim, työntekijä Peter sekä kaksi tarhan koiraa. Löytöeläinkodin vieressä toimii ihmisten turvakoti, jonka asukkaat ovat pääsääntöisesti alkoholisteja, huumeriippuvaisia tai mielenterveyspotilaita. Joukossa asuu myös tavallinen vanhus sekä nuori 19-vuotias poika. Cim toimii ihmisten turvakodissa lääkärinä. Hän on toiminut eläinkodissa vapaaehtoisena työntekijänä nyt 4-5 kuukautta. Jo tänä aikana tarhan olot ovat selkeästi parantuneet. Kissojen huoneet ja hiekkalaatikot siivotaan nyt kaksi kertaa päivässä ja sairastuneet kissat eristetään välitilaan häkkiin. Tarhalla ei ole tällä hetkellä karanteenitilaa. Toiveena on rakentaa erillinen moderni karanteenitila, johon sairastuneet sekä uudet eläimet voisi sijoittaa, ja jossa olisi oma tila myös eläinlääkärille.

Veimme tarhalle tuliaisiksi lahjoituksina saatuja kissojen sekä koirien märkäruokaa, leluja, hiekkalaatikon sekä ulkoloishäätöjä. Vieraillessamme tarhalla koiria oli kolme ja kissoja neljätoista. Tarhalla valittavasti ei ole varaa steriloida tai kastroida kissoja. Rekku Rescue ry päätti tukea tarhan kissojen leikkauksia. Seuraathan blogiamme, sillä tästä projektista on tulossa lisätietoa.

Tapasimme tarhalla omaa kotia odottavat Nakki-koiran, joka etsii nyt kotia Rekkujen kautta. Lisätietoa tästä iloisesta mäyräkoirasta löytyy täältä.

Toinen tarhan koira oli toipumassa siitä, että se oli heitetty liikkuvasta autosta ulos. Valitettavasti paikallisessa suhtautumisessa eläimiin on vielä paljon kehittämisen varaa. Koira kuitenkin toipui hyvin.

Tapasimme myös ihmisten turvakodin asukkaan koiran, joka oli kuukausi sitten saanut 9 pentua. Pentujen isä on alueella vapaana kulkeva suuri koira. Asukas on hyvin vähävarainen, joten hänen ei ole mahdollista leikkauttaa koiraansa. Rekku Rescue päätti sponsoroida koiran sterilisaation, jotta tulevaisuudessa vahinkopennuilta vältytään. Mikäli kaikki pennut eivät saa koteja Virosta, tulevat nämä Rekkujen kautta koteja etsimään.

Terveisin,
Roosa

 

Mikäli haluat auttaa meitä auttamaan, voit lahjoittaa keräystilinumero FI09 5780 3820 0828 72, viitenumero 5225. Viitteellä tuet Viron avustuksia, varat käytetään virolaisten kodittomien kissojen ja koirien hoitoon, leikkauskampanjoihin sekä tarhojen, kuten Haapsalun tarhan avustamiseen.

Rekku Rescue ry:lle on myönnetty keräyslupa POL-2014-10502 ajalle 1.1.2015-31.12.2016 koko maahan Ahvenanmaata lukuun ottamatta.