Blogi

28.4.2018

Tarhamatka 23.-25.3.2018

Tällä kertaa olimme matkassa Katjan ja Tiiun kanssa, reissumme agendana oli ottaa näytteitä koirista. Viime aikoina lehdissä on puhuttu paljon mm. multiresistenteistä bakteereista ja halusimme tutkia, löytyykö yhteistyötarhoillamme olevilta koirilta näitä myös sairaalabakteereiksi kutsuttuja pöpöjä. Poikkesimme Pärnun, Viljandin Valgan, Rakveren sekä Tallinnan tarhoilla, jotka kaikki ovat osa eläinsuojeluyhdistys Varjupaikade MTÜ:n organisaatiota.

Ensimmäinen kohteemme oli Pärnun löytöeläintarha. Siellä olikin aivan poikkeuksellinen tilanne, kotia etsiviä koiria oli viisi ja kissoja kaksi, lisäksi karanteenissa oli kymmenisen kissaa. Monet koiratarhat olivat tyhjillään ja isoin kissatila ulkotarhoineen samoin! Toki kesäaikaan tulee kissanpentuja yleensä ovista ja ikkunoista myös Viron puolella, mutta onneksi vielä oli näin hiljaista. Pärnussa otimme näytteen Puzzle-nimiseltä koiralta. Sitä hieman jännitti vieraat ihmiset, mutta tutuille se oli erittäin ystävällinen, kainalossa kiehnäävä murunen. Kiersimme nopeasti muut tilat, rapsuttelimme koiria ja kissoja, jätimme hieman lahjoituksia ja jatkoimme matkaa kohti Viljandia.

Puzzle Pärnun tarhan toimistossa

Viljandin tarha vaatisi vielä paljon apua tilojen kunnostamisessa, sillä suunnalla avustajia löytyy valitettavan vähän ja Suomestakin on vaikea löytää lahjoittajia tarhojen kunnostamiseen. Viemämme ruokalahjoitukset olivat erittäin tervetulleita, laadukkaista ruuista on aina kova pula tarhoilla! Viljandissa otimme näytteet seniori-ikäiseltä pieneltä Tipsi-tytöltä sekä ystävälliseltä emokoiralta, jolla oli pienet pennut hoidettavana. Penturuuat tulivat siis erityisesti tarpeeseen.

Osa Viljandin tarhalle jätetyistä lahjoituksista

Viljandin kissoja

Viljandin tarhan koiria

Seuraavana kohteenamme oli Valgan tarha lähellä Latvian rajaa. Siellä otimme näytteet kahdelta seniori-ikäiseltä koiralta, Mukilta ja Nupsikilta. Muki kaipaisi rahallista apua hammasremonttia sekä sydänultraa varten. Erityisesti eläinten sterilisaatiot ja kastraatiot ovat lähellä sydäntämme ja kannustamme aina yhteistyökumppaneitamme pyytämään tarvittaessa apua leikkauskuluihin. Myös Valgan tarhalle jätimme lahjoituksena saamiamme ruokia sekä herkkuja koirille ja kissoille. Kävimme vielä lahjomassa tarhan koiria herkuilla ja rapsuttelemassa kissoja, sitten oli jo aika jatkaa matkaa eteenpäin. Valgasta ajoimme vielä tunnin matkan päähän Tarttoon ja yövyimme siellä. Tapasimme myös Rekkujen aktiivin Millien, joka opiskelee eläinlääkäriksi Tartossa!

Valgassa nautiskellaan auringonpaisteesta

Reissumme viimeisenä päivänä lähdimme aamiaisen jälkeen ajelemaan kohti Rakveressa sijaitsevaa Virumaan tarhaa. Siellä kaivataan myös kovasti tukea paikkojen kehittämiseen sekä eläinten leikkauskuluihin. Tuemme aina mielellämme eläinten paikallista kodinsaantia ja leikkauskulujen maksaminen on helppo keino auttaa. Rakveressa otimme näytteet Karu-koiralta, jolla oli ihanan isot sieraimet näytteenottoa ajatellen! Lisäksi Rekkujenkin kautta kotia etsivä Proua Jaki sai toimia koekaniinina. Kävin vielä Proua Liisu-nimisen vanhemman koiran kanssa pikaisella juoksuspurtilla ja otimme siitä myös näytteet tutkittavaksi.

Virumaan tarha

Karu löysi jotain mielenkiintoista maasta

Herkuilla lahjottu poseeraaja Virumaan tarhalla

Rakveresta ajoimme vielä Tallinnan uudelle tarhalle, siellä näkyi mukavasti vapaaehtoisia koiranulkoiluttajia! Nappasimme näytteet yhdeltä ystävälliseltä uroskoiralta ja sitten olikin aika lähteä kohti satamaa!

Suomessa meitä odotti vielä yksi Rekku-homma, kun kotihoitajana toimiva Kimmo tipautti kaksi kissanpentua Katjan luokse. Arkalaisista toinen pääsi Katjalle totuttelemaan ihmisten kanssa elämiseen ja toinen matkasi minun mukanani. Tällainen vapaaehtoistyöviikonloppu tällä kertaa!

Reissun aikana kysyimme jokaiselta tarhalta heidän tämän hetkisistä tarpeistaan. Jokaisella tarhalla kaivattiin erityisesti laadukkaita kissanruokia nyt, kun pentukausi on pian alkamassa. Lisäksi pyydettiin hiekkaa, koiranruokaa, nivelravinteita seniorikoirille sekä avustuksia sterilointikuluihin. Kotiin päästyämme teimme yhdistyksen puolesta zooplussan kautta tilauksen jokaiselle tarhalle. Hintaa näille tuli yhteensä yli 1000 €. Näin pystymme auttamaan tarhoja saamaan pennuille hyvän alun elämään sekä helpottamaan työntekijöiden sekä vapaaehtoisten arkea tärkeää työtä tehdessä.

Haluatko auttaa meitä tukemaan eläinten paikallista kodinsaantia Virossa? Voit tehdä lahjoituksen yhdistyksen tilille FI09 5780 3820 0828 72, saaja Rekku Rescue ry ja viitenumero 5225.

Poliisihallitus on myöntänyt Rekku Rescue ry:lle rahankeräysluvan lupanumerolla RA/2017/138. Lupa on voimassa 10.2.2017–31.12.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Terveisin,

Erja