Blogi

8.9.2014

Tallinnaan tarhavierailulle

Tallinnan kissa-ja koiratarha Loomade Hoiupaik on tehnyt Rekku Rescuen kanssa yhteistyötä useiden vuosien ajan. Tarhalla on keskimäärin reilu viisikymmentä koiraa ja yli sata kissaa. Tallinnan tarha vastaanottaa löytöeläimiä useista kunnista sekä auttaa tämän lisäksi mm. Itä-Virossa sijaitsevaa Kohtla-Järven tarhaa ottamalla eläimiä tarhalta ja etsimällä niille koteja Tallinnan läheisyydestä tai kauempaa. Tallinnan tarhalle on Rekku Rescuen toimesta toimitettu useita tuhansia kiloja ruokalahjoituksia sekä osalle löytöeläinpaikan eläimistä on etsitty koteja myös Suomesta.

Tallinnan tarha kastroi/steriloi suurimman osan eläimistä, jotta vahinkopentuja ei jatkossa syntyisi. Pari vuotta sitten tarhalla aloitettiin kokeilu, jossa varhaissteriloitiin koiranpentuja. Tämä koettiin erittäin onnistuneeksi ja tällä hetkellä lähes kaikki koirat ovat uuteen kotiin mennessään lisääntymiskyvyttömiä. Narttupennut pystytään sterilisoimaan noin 3-4 kuukauden iässä ja urokset hieman myöhemmin. Valitettavasti vielä tällä hetkellä tarhan eläinlääkärit eivät varhaissteriloi kissanpentuja, mutta toisissa paikoissa Viron klinikoita, aletaan pikku hiljaa myös varhaissteriloimaan kissanpentuja kissaongelmien ehkäisemiseksi.

Tallinnan tarha sijaitsee reilun viiden kilometrin päässä Tallinnan satamasta ja sinne onkin helppo matkustaa vaikkapa taksilla päiväseltään koiria taluttelemaan, kissoja rapsuttelemaan ja samalla tutustua uuteen mahdolliseen perheenjäseneen, mikäli sellainen on harkinnassa. Tarha on avoinna kävijöille tiistaista sunnuntaihin, maanantain ollessa tilojen siivous/desinfiointipäivä. Eläinten kyselijöille suositellaankin nykyään aina tutustumismatkaa, jotta samalla näkee toimiiko uuden omistajan ja eläimen kemiat. Samalla toivomme uuden omistajan näkevän eläimen aiemman olosuhteen, joka auttaisi ymmärtämään eläintä ja antamaan sille aikaa uuteen kotiin sopeutumisessa. Henkilökunta opastaa mieluusti kävijöitä ja tarhalta löytyy myös suomen ja englannin kielen taitavaa henkilöstöä.

Mennyt kesä on ollut löytöeläinten suhteen vilkas myös Tallinnassa. Paljon pentuja on saapunut tarhalle, mutta onneksi useat virolaiset ovat kiinnostuneita tarjoamaan kodin pennuille ja kodinetsintää on tehty lähinnä aikuiselle koirille, joiden tarhallaoloaika on pidentynyt. Rekku Rescuen tarkoituksena on auttaa nimenomaan koiria, jotka ovat useamman kuukauden viettäneet tarhalla, eikä omaa kotia ole Virosta syystä tai toisesta löytynyt. Kissoille on etsitty koteja melko harvakseen, koska myöskään Suomen kissatilanteessa ei ole kehumista.

Tarhan yhteydessä toimii myös eläinklinikka, joka on avoinna päivittäin. Klinikalta voi matkustaessaan oman koiran kanssa hakea esimerkiksi ekinokokkimadotuksen ennen Suomeen paluuta. Tarhalla on tänä vuonna aloittanut ortopediaan erikoistunut eläinlääkäri ja klinikka tarjoaa palveluita myös suomalaisille asiakkaille. Klinikalle on myös saatu hankittua röntgenlaitteet sekä sieltä löytyy allas vesiterapiaa varten.

Mikäli vierailet Tallinnassa, kannattaa Loomade Hoiupaik pitää mielessä. Siellä sosiaaliset kissat nauttivat kävijöiden rapsutuksista ja haukkuvat karvakorvat lähtevät mieluusti lenkille. Samalla tarha ottaa mieluusti vastaan hyvälaatuista kissan- tai koiranruokaa nälkäisille asukkaille. Onpa osalle vierailijoista käynyt niin, että joku onnistuu hurmaamaan kävijän ja uusi koti on löytynyt sitä odottavalle. Lisätietoa Tallinnan tarhasta löytyy sivuilta: www.pets.ee

 

Terveisin,

Kati