Blogi

16.6.2023

Rekku Rescue Lemmikkimessuilla 2023

Rekku Rescue osallistui pitkän tauon jälkeen jälleen Lemmikkimessuille Helsingin messukeskuksessa. Tavoitteenamme oli lisätä tietoisuutta erityisesti kissojen ja koirien sirutuksen tärkeydestä sekä lemmikkien hyvinvoinnin ylläpitämisestä. Kerroimme myös adoptoimisesta, sijaiskotitoiminnasta sekä mahdollisuudesta tulla vapaaehtoiseksi. Toinen tavoitteemme oli tietenkin varojen kerääminen, jotta voisimme edelleen jatkaa eläinten auttamista!

Homma lähti käyntiin siitä, että mietimme yhdessä, minkälaista ohjelmaa haluaisimme osastollamme järjestää ja mikä vetäisi vieraita puoleensa. Budjettimme oli tietenkin mahdollisimman pieni ja sillä saimmekin aikamoiset messut järkättyä!

Minun tehtäväkseni tuli suunnitella uusi flyeri, jota voisimme messuilla jakaa kiinnostuneille ohikulkijoille. Lisäksi suunnittelin uudet hintalaput ja hinnaston kannatustuotteille.

Halusimme järjestää osastollemme kasvomaalausta, joten otin yhteyttä maskeerauslinjan kouluihin. Saimmekin lauantaille kaksi opiskelijaa tekemään maalauksia ja se oli iso hitti! Kiitos Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijoille Julia ja Lotta!

Messujen järjestäjät olivat erittäin anteliaita ja saimme pienen paikan ilmaiseksi! Vastineeksi meidän tulisi järjestää jotain tapahtumaa. Siispä Rekkujen aktiivi eläinlääkäriopiskelija Erja lupautui kertomaan lemmikkien mikrosirutuksesta messujen tietoiskulavalla molempina päivinä.

Jotta saisimme myös arpajaiset järjestettyä, tietenkin tarvitsimme siihen sponsoreita. Laura otti tehtäväkseen laittaa kasapäin sähköposteja ja todella monet yritykset olivat kiinnostuneita sponsoroimaan Rekkuja. Kiitos heille, arpajaiset olivat menestys!

Pian olikin jo aika rakentaa itse osasto. Messukeskukselta saimme myös pöydät käyttöön ja ne täyttyivätkin lähinnä arpajais- ja kannatustuotteista. Lähtiessämme keskiviikkoiltana osasto oli vielä aika kolkko. Kun saavuin lauantaina iltavuoroon, meidän paikkamme olikin täysin erinäköinen; valkoiset sermit erottivat meidät muista vieressämme olevista osastoista ja lisäksi olimme saaneet täysin uuden roll-upin suoraan painosta!

Messuilla ihmisiä oli todella paljon, vilinää ja hälinää riitti. Osastomme sijaitsi aika perällä mutta ihmisvirta oli silti suuri ja kiinnostusta Rekkujen toimintaan oli paljon. Osa vieraista oli Rekkujen vanhoja tuttuja, monet mielellään kuulivat lisää ja osaa vetivät puoleensa arvat ja upeat palkinnot.

Lauantai oli hieman kiireisempää erityisesti kasvomaalauksen myötä. Kiinnostusta herätti myös mikrosirunlukupiste. Pöydässämme oli kaksi pientä pehmoa, joille asennettiin ihan oikea mikrosiru ja asiakkailla oli mahdollisuus käyttää lukulaitetta sen löytämiseen. Pehmot olivat erityisesti lasten mieleen ja samalla he oppivat uutta!

Fiilis messuilla oli kaiken kaikkiaan hyväntuulinen ja innostunut niin vapaaehtoisten kuin vieraidenkin puolesta. Ainutlaatuinen kokemus kenelle tahansa ja vielä tärkeän asian puolesta. Kiitos kun sain olla mukana!

Suvi Kuronen

Toisen vuoden merkonomiopiskelija Luovin ammattiopistosta, joka suoritti harjoittelujakson Rekku Rescuella.