Blogi

18.1.2020

Raimo – kissan elämää kolmella jalalla

Osa 3

Raimon toipuminen edistyy hyvin ja jollei mitään yllättävää satu, voidaan Raimon oman kodin etsintä aloittaa pian.

Elämä Raimon kanssa on ollut tasaista viime viikot. Lääkitystä on ollut enää pieni annos aamuisin, ja Raimo on näyttänyt selviytyvän arjestaan hyvin. Vain tasapainoa Raimo edelleen hakee.

18.12. käytiin Raimon kanssa jälkitarkastuksessa, missä Raimo tutkittiin lämpökameralla sekä käsin tutkimalla. Tutkimuksissa selvisi, että Raimolla on kipuja selässä, ja vasen lapa on jumissa. Kun oikea takajalka on paitsi nyt amputoitu, ollut vammautuneena jo jonkin aikaa ennen amputaatiota, ovat vastakkaisen puolen lihakset joutuneet tekemään enemmän töitä ja rasittuneet.

Raimon kipulääkitystä nostettiin jälleen, ja kissalle varattiin aika fysioterapeutille, joka antaisi ohjeet, miten Raimon oloa voisi parhaiten kotona helpottaa.

Eläinfysioterapeutti Sofia Palmu tuli kotikäynnille. Raimoa tapansa mukaan jännitti aluksi, ja se meni hakemaan turvaa sängyn alta. Onneksi olemme kuitenkin jo harjoitelleet vierailijoiden kanssa seurustelemista. Siispä houkuttelin Raimon sängyn alta herkkujen avulla ja kannoin sen olohuoneen sohvalle. Kuten olin ennakoinutkin, Raimo jäi ihan mielellään sohvalle, missä se sai rapsutteluja ja herkkuja.

Fysioterapeutti neuvoi, miten Raimoa voi hieroa ja jumpata kotioloissa. Kireät kohdat olivat, kuten lääkärikin oli todennut, vasemmalla puolella lavassa ja pakarassa. Raimo oli niin nätisti käsiteltävänä, että sain kuvattua ohjeet videolle, joten uskon että tämä kyllä meiltä onnistuu. Tänään Raimo saa kuitenkin vielä huilata, koska pärjäsi niin hienosti fysioterapeutin kanssa.

Lähitulevaisuudessa alkaa Raimon loppuelämän kodin etsintä, mikäli mitään yllätyksiä ei tule. Uuden omistajan pitää sitoutua Raimon kanssa säännnölliseen hierontaan ja jumppaan, joiden avulla ennaltaehkäistään kipuja ja jumeja lihaksissa. Kun Raimon Oma Ihminen alkaa tuntea Raimon, hän myös huomaa, jos jokin paikka on kipeä. Tällöin Raimolle voi antaa kipulääkekuurin. Fysioterapiakäyntejä Raimo tulee tarvitsemaan noin 2-3 kuukauden välein loppuelämänsä ajan.

24.1. tulee puoli vuotta siitä, kun Raimo tuli luokseni. Välillemme on syntynyt vahva side, ja tuntuu katkeransuloiselta, että yhteisen polkumme loppu häämöttää jo. Mutta uskon, että Raimo on valmis aloittamaan uuden elämänsä.

Tiina Erjava

Lue sarjan aiemmat blogit:

Osa 1

Osa 2