Blogi

3.6.2018

Pikaran ja Jäden sijaiskotitaival

Hei jälleen täältä Viikistä! Kosken ja Pärmän jälkeen saimme pikaisesti kolmen päivän varoajalla kaksi kisseä hoitoon, sillä heidän alkuperäinen hoitajansa oli lähdössä lomalle. Tervetuloa Pikara ja Jäde aka Jäärouva.

Jäde

Pikara

Alle vuoden ikäinen Pikara oli touhukas ja menevä tyyppi, kun taas n. 4-vuotias Jäärouva, toiselta nimeltään Jäde, oli rauhallisempi ja tyynempi, oikea kissakuningatar. Pikara oli luonteeltaan leikkisä, sosiaalinen sekä suorastaan pieni hurmuri, jolla oli silkkiäkin sileämpi turkki. Pikaran iltarutiineiksi muodostui nukkuminen ihmisen vieressä sängyllä ja siitä livahdettiin nopeasti leikkimään Jäden kanssa, kun olimme saaneet unen päästä kiinni. Pikara myös teroitti kynsiään ostamassamme kissapuussa ja nautti huomiosta suuresti. Huomiota oli saatava myös kissakaveri Jädeltä, vaikka hän ei ollut nuoremman Pikaran touhuilusta niin kiinnostunut.

Pikara

Jäde arvosti asunnossamme omaa rauhaa ja pehmeitä alustoja. Neljävuotiaasta kissasta kuoriutui kylmän viileä kuningatar, joka pyysi hellimistä ja rapsutuksia niitä halutessaan. Hän myös leikki paljon itsekseen tai Pikaran kanssa, kun hänelle sopi tassua nostaa. Jäde oli luonteeltaan diiva ja sen myös huomasi; hän ei käskyjä totellut ja käveli sekä nukkui siellä missä halusi. Hän on myös rohkea yksilö joka ei aristele ihmisiä, hän oli jokaisesta kiinnostunut ja antoi heille huomiota. Luonteensa puolesta Jäärouva ei arvostanut muiden kissojen seuraa, vaan halusi olla ainoa silmäterä. Huomasimme myös, että Jäde jopa välillä ärsyyntyi, kun Pikara oli todella kiinni hänessä ja halusi toisesta leikkiseuraa. Useimmiten Pikara tyytyi leikkimään kanssamme tai yksin.

Jäde

Ruokaa ja kissanhiekkaa haimme jälleen Rekkujen varastolta Malmilta. Eläinlääkärikäynnit oli kissoilla jo tehty edellisen hoitajan toimesta, jolloin meille jäi vastuuksi kissoista huolehtiminen. Pikarasta tuli nopeasti kyselyä ja hän ehti asustaa meillä vain viikon verran. Sitten hän lähtikin uuteen kotiin, jossa odotti myös alle vuoden ikäinen musta kissa. Pikaran tapauksessa muistuttelimme uutta perhettä, että toinen pakollinen rokotus puuttuu ja se tulee hoitaa kuntoon noin kuukauden päästä edellisestä.

Jäde jäi asustelemaan meille noin kolmeksi viikoksi. Häntä kävivät meillä Viikissä katsomassa  useammat ehdokkaat, joista sitten valikoitui ihanteellinen koti tytölle. Koti, jossa hän saa olla ainoa kuningatar ja olla huomion keskipisteenä. Jädellä oli rokotuspuoli kunnossa, mutta muistuttelimme kuitenkin perhettä, milloin tulee uusia rokotteet ja milloin olisi seuraava mahdollinen rokotus tai esimerkiksi madotuskuuri edessä. Näin lähetimme myös Jäden matkaan ja kohti uusia seikkailuja.

 

Terveisin,

Rekkujen sijaiskoti