Blogi

27.9.2016

Pärnun tarhavierailu 25-26.8.2016

Pärnun tarha on muuttunut kovasti näiden 10 vuoden aikana, jona olen siellä aktiivisesti vieraillut. Rekku Rescuen tärkeä tehtävä on tukea tarhoja paikallisesti, ja eläinten oloja on parannettu aktiivisesti yhdistyksen toimesta. Uusin yhdistyksen tukema projekti on ollut koirien parakki, joka on pieniä viimeistelyjä vailla valmis. Uudet asukkaat ovat jo päässeet muuttamaan uusiin tiloihin. Vanha, homeinen parakki olikin tullut jo aikoja sitten tiensä päähän. Veimme tarhan seinälle laatan, jossa on keräyskampanjaan osallistuneiden henkilöiden nimet.

  
Ruokaa tarhalla on tällä hetkellä riittävästi, joten veimme lahjoituksena nyt koirien leluja sekä petejä ja pehmikkeitä. Lelut otettiin vastaan riemulla!

 

Kissoja tarhalla oli nyt noin viisikymmentä. Vaikka luku saattaa tuntua suurelta, oli kissahuoneissa mukavan väljää ja tunnelma seesteinen.

Koiratilanne oli puolestaan todella hyvä; kotia etsiviä oli ainoastaan kymmenen. Rekku Rescue keskittyy etsimään koteja koirille, jotka jostain syystä löytävät kodin huonosti kotimaastaan. Useimmiten sivuillemme päätyvät keski-ikäiset ja vanhat koirat. Keskustelemme yhdessä tarhan työntekijän kanssa koiravalinnoista.

Suloistakin suloisempi Sakira valloitti sydämeni herttaisella ja lempeällä luonteellaan. Sen aiempi omistaja laiminlöi täysin koiraansa, ja Sakira otettiinkin pois tästä kodista. Sen pahoin huopaantunut turkki jouduttiin ajelemaan aivan lyhyeksi. Valitettavasti Sakiran takapää on varsin heikossa kunnossa.

Lisäsimme yhdistyksen sivuille kolme koiraa etsimään uutta kotia. Näistä saksanseisoja Kibo löysikin jo Virosta uuden kodin itselleen.

Mannu on noin viisivuotias ystävällinen ja sosiaalinen koiraneiti, joka etsii yhä sitä omaa kotiaan. Mannun entinen omistaja hylkäsi tytön auton kyydistä kadulle.

Leedi kaipailee itselleen koirakokemusta omaavaa ihmistä, joka ymmärtää aran koiran sielunelämää. Omistajalta tulee löytyä kärsivällisyyttä opettaa Leedi normaalin kotikoiran elämään.

 
Niin se vain tuntuu olevan, että joka reissun jälkeen sydän jää tarhalle.
Terveisin,
Tanja