Blogi

17.4.2014

Messut

Maalaiset messuilla

Siiri

Se tuntuu olevan sääntö eikä poikkeus, kun lähdetään jonnekin, niin nukutaan pommiin. Jälleen kerran kello ei soinut. Varttia vaille seitsemän Roope tuli kysymään, että eikö olisi pitänyt herätä jo, kun on näin valoisaakin. Apua, mitä kello on, meidän pitäisi lähteä kohta! No ei hätää, eväät on tehty, tavarat on pakattu, kyllä se tästä.

Ennen lähtöä täytyi toki ajaa parinkymmenen kilometrin päähän tarkistamaan loukut, onneksi oli tyhjää, tämäkin loukutusprojekti on loppusuoralla.

Nalle

Matka alkoi mukavissa merkeissä, sää ja keli suosivat. Messukeskukseen saavuimme kymmenen jälkeen. Ihmisiä oli jo melkoisesti liikkeellä, varsinkin lapsiperheitä, koska Pet Expon lisäksi oli mm. Lapsimessut alakerrassa. Rekkujen pöydän takana oli täysi tohina, Miracle lakkaili kynsiä, Anneli myi arpoja, Katjalla sekä Pirkolla oli maskottikissat, Siiri ja Nalle, mukana.

Anneli myi arpoja vasemmalle ja oikealle, Teresa ojenteli palkintoja, joita oli monenmoista: Iittalan mariskoolia, muumipelikortteja, pääsiäiskoristeita, rahapusseja ym.. Jokaiselle jotain. Jos arpaonni ei suosinut, saivat lapset lohdutuspalkinnoksi tarroja ja huiveja ja kaikki olivat tyytyväisiä. Miraclella jono kasvoi, Siiriä ja Nallea kävi moni ihastelemassa, Siiri välillä kyllä kävi tarkastamassa onko arpapalkinnot oikein.  Onneksi Siiri ja Nalle ovat tottuneita edustuskissoja, koska ihmisiä kävi sankoin joukoin ihastelemassa ja silittelemässä. Monella oli tarina omasta tai ”naapurin” kissasta.

Päivä meni nopeasti ja kello tuli kuusi, saimme laittaa messuosaston kiinni. Seuraavana päivänä tulisimme paikalle yhdeksäksi.

Sunnuntaiaamu alkoi hiljaisemmissa merkeissä, mutta pikkuhiljaa ihmisiä alkoi virtaamaan myös meidän osastollemme. Arpojen lisäksi sunnuntain yksi myydyimmistä tuotteista oli Rekkujen kangaskassi. Olisikohan ollut niin, että ihmiset olivat ostaneet paljon tavaraa ja sitten tarvitsivat kassin kantaakseen ne kotiinsa. Kissanminttupallot tekivät myös kauppansa, ne ovat yksi Rekkujen myydyimmistä tuotteista.

Messut ovat mukava paikka tavata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Vaikka on kiire, niin Rekkujen osastolla on mukava tunnelma ja aina ehtii vaihtamaan kuulumisia. Teresakin tapasi Kanan, siis Mariannan, kun hän kävi lakkauttamassa kyntensä.

Vaikka oli kuinka mukavaa, niin meidän oli aika jättää hyvästit ja lähteä kahden aikaan kotia kohti. Siellä odotti koirat, joille ostinkin tuliaisiksi savustetut luut. Voi sitä rouskutusta, mikä kuului seuraavan vuorokauden. Mukava oli käydä, mutta mukava oli palata kotiin. Kotiin palatessamme oli puolet eväistä syömättä, Teresalla uudet kynnet, metrilakua ja toffeeta.

 

Terveisin,

Satu

1 vastaus artikkeliin “Messut”

  1. Nalle näyttää tuossa kuvassa ihan juuri loukutetulta villikolta!

-->