Blogi

6.10.2014

Koirien kotihoitajan arkea

Pepi, Fifi ja Bobby

“Kun yksi lähtee kotiin, tulee kaksi tilalle.”

Kotihoitajana toimiminen on todella tärkeää. Se muistuttaa itsestään aina, kun yksi hoitolainen lähtee, niin toinen tulee tilalle.

Kaksi viimeisintä hoitolaistani (Wilma ja Halla) pääsivät yhdessä uuteen omaan kotiinsa ja minulla näytti tulevan pieni tauko hoitolaisista. Seuraavan hoitolaisen piti tulla vasta kolmen viikon päästä Virosta Suomeen. Niin kuin usein rescuetoiminnassa, tilanteet muuttuvat vauhdilla ja niin kävi nytkin. Kaksi aivan ihastuttavaa chihuahuatyttöä täytyi sijoittaa nopeasti hoitopaikkaan ja minullahan oli sopivasti tilaa. Chihuahuatytöt Pepi ja Fifi tulivatkin jo muutaman päivän päästä kissojen päästyä omaan kotiin.

Tutustuin nopeasti tyttöihin. Pepi on kolmevuotias seurapiirihauva, joka rakastaa sylissä löhöilyä ja hakee rapsutuksia vaikka vasta tapaamaltaan ihmiseltä. Pepi kärsii jonkin verran eroahdistuksesta, joka ilmenee vinkumisella. Tytöille paras mahdollinen koti voisi löytyä omakoti- tai rivitalosta.

Pepi

Fifi on pienikokoisempi ja hieman rauhallisempi neljävuotias narttukoira. Molemmat koirat rakastavat ulkoilua ja jaksavat kulkea lenkeillä pitkiäkin matkoja. Ulkona haukutaan naapurit ja muut koirat, vaikkakin toisten koirien kanssa tullaan hyvin toimeen, kunhan päästään ensin vähän nuuskimaan. Turkin harjaus ja muut hoitotoimenpiteet onnistuvat moitteetta, joskin Fifi arastaa vähän kynsienleikkuuta, joten sitä pitää vielä harjoitella.

Fifi

Pepin ja Fifin hampaat ovat päässeet huonoon kuntoon edellisessä kodissa, joten ne täytyy hoitaa, ja tytöt steriloidaan ennen omaan kotiin muuttoa.

Nyt viikon minulla asustelleista tytöistä on tullut monia kyselyitä ja se on ihana kuulla!

Terveisin,

Siru