Blogi

10.6.2014

Kissojen leikkaustempaus

Rekku Rescue järjesti yhteistyössä eläinlääkäri Satu Olkkosen kanssa kissojen leikkaustempauksen Hämeenlinnassa 8.6.2014. Tarkoituksena oli tarjota ihmisille mahdollisuus leikkauttaa kissansa edulliseen hintaan sekä saada kissat sirutettua ja tarpeen mukaan myös rokotettua samalla kertaa. Kissojen siruttaminen on tärkeää ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä. Siruttaminen tulee tulevaisuudessa vähentämään löytöeläintalojen taakkaa, sillä rekisteröidyn sirun takaa löytyy omistajan yhteystiedot ja kissa on helppo saada takaisin omaan kotiinsa. Sirun saa rekisteröityä joko Kissaliittoon (eläinlääkäri voi rekisteröidä) tai Turvasiru.fi-palveluun (kaikki voivat rekisteröidä). Pelkästä sirusta ei sinänsä ole kissalle hyötyä, mikäli sen takaa ei löydy tarvittavia tietoja. Tämän takia siru tulisi aina rekisteröidä.

Paidan voit tilata Rekku-kaupasta. Samalla tekstillä on tulossa myös kasseja myyntiin!

Aamulla lähdimme Paulan kanssa kohti Hämeen Suojaa, jossa tempaus järjestettäisiin. Paula on rekkuilija täältä Hämeenlinnasta ja toimii mm. koirien varaajana. Oven takana olivatkin jo ensimmäiset ihmiset odottelemassa kissansa kanssa!

Kissat odottelemassa pääsyä yläkerran leikkaustilaan

Leikattavaksi oli ilmoitettu etukäteen yhteensä 12 mirriä ja 7 kollia. Aamupäivällä tuli vielä puhelu, josko yksi neiti pääsisi vielä steriloitavaksi ja pääsihän se! Kaikki kissat myös sirutettiin ja samalla hoitui myös kissojen rokotukset vain 5 € lisähintaan. Rekku Rescue halusi tukea vähävaraisten ihmisten lemmikinpitoa ja tarjosi ilmaisen leikkauksen, sirutuksen ja rokotuksen yhteensä viidelle kissalle. Lisäksi paria kissaa vielä tuettiin siten, että omistajalle jäi vain 20 € maksettavaa koko hoidosta.

Eläinlääkäri työssään

Kollit jonossa

Kissoja tuli sisään rykelmittäin, kuten niille oli ajat varattu. Tunnin aikana eläinlääkäri sai steriloitua 4 mirriä tai kastroitua 10 kollia, tehokasta toimintaa! Veimme leikkausta odottavat kissat yläkertaan ja samalla kannoimme alas jo hoidettuja kissoja takaisin omistajilleen. Ennen kotiinlähtöä hoidettiin vielä sirujen rekisteröinnit Turvasiru.fi-palveluun. Jos kissa joskus karkaa, saadaan palvelusta haettua kissan omistajan tiedot sirunumeron perusteella ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Leikatut kissat odottelemassa heräämistä

Leikattu kisu

Päivä oli kaikinpuolin todella onnistunut! Ihmiset olivat erittäin tyytyväisiä ja kiitollisia saatuaan leikkautettua kissansa. Nyt pitäisi helpottaa merkkailuiden ja mouruamisten suhteen. Me taas olemme tyytyväisiä, että näin pystymme taas vähentämään ei-toivottujen kissanpentujen määrää.

Leikkaustempauksen ja leikkausten tukemisen mahdollisti Paanalan pariskunta, jotka lahjoittivat Rekku Rescuelle häälahjarahansa viime kesänä. Suuri kiitos lahjoituksesta!

 

Terveisin,

Erja