Blogi

20.1.2016

Kissanloukku -dokumenttielokuva

Rekku Rescue ja Tuffi Films keräävät yhteistyössä tammikuun ajan varoja kodittomien eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Jokaisesta tammikuun aikana tehdystä Kissanloukku -dokumenttielokuvan vuokrauksesta lahjoitetaan 2 € Rekku Rescue ry:lle kodittomien eläinten hyväksi.

Rekkujen vapaaehtoisena sain mahdollisuuden katsoa Kissanloukku nimisen dokumentin ja kirjoittaa siitä lyhyen kirjoituksen. Kissanloukku on oiva kuvaus yksittäisen ihmisen täydestä omistautumisesta. Vaatii uskomatonta uhrautumista heittäytyä vapaaehtoisena täysipäiväiseen hommaan joka on henkisesti ja fyysisesti raskasta, mutta vielä sen päälle aidosti hengenvaarallista. Autioita taloja pimeällä, kiipeämistä hylättyihin tehdasrakennuksiin ja soluttautumista jengeihin. Tätä katsoessa ei voi muuta kuin ajatella, että näillä rouvilla pitäisi olla suojaliivit, radio ja virkapuku.
Vaikka realistisen raaoissa kuvissa ei ole säästelty, löytyy joukosta jotain hauskaakin, kuten 11-vuotias katti joka päätti ruveta eläkepäivillään laivakissaksi ja jäi seilaamaan hki-lybeck väliä. Totuushan ei tietenkään ole niin ruusuinen.

Dokumentti on tarina kissoista, vapaaehtoistyöstä ja sinnikkyydestä. Periksi ei anneta ja heikompien puolesta ollaan valmiita taistelemaan. Jo tämän sanoman vuoksi jokaisen olisi suotavaa nähdä dokumentti. Elokuva herättelee myös kissanomistajia pohtimaan, onko oman lemmikin elinympäristö riittävän turvallinen vapaana ulkoiluun. Kenties se harmaa kissa kehätiellä oli sinun tai naapurisi kissa.

Koko dokumentin kiteyttää hyvin suora lainaus: ”Jollei kissalla ole omistajaa, se on arvoton. Se on vaan niinku kissa.”

Elokuvan voi vuokrata Vimeon vuokrauspalvelusta 48 tunniksi, 2,67 € hintaan
https://vimeo.com/ondemand/kissanloukku

Lisää Tuffi Filmsistä
http://www.tuffifilms.com/fi/
https://www.facebook.com/Tuffi-Films-133882369982932/

 

Vieraskynäilijänä

Rekku Rescuen
vapaaehtoisjäsen

1 vastaus artikkeliin “Kissanloukku -dokumenttielokuva”

  1. Hyvä idea kerätä tuolla lailla eläinten hyväksi rahaa. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

-->