Blogi

26.5.2014

Karvaista kauneutta eli Match show Tuulosessa 17.5.2014

Omalta osaltani match show:hun eli mätsäreihin valmistautuminen alkoi jo huhtikuussa, kun rekkuaktiivi ja mätsäreitä järjestävä Paula kyseli meikäläistä tuomariksi. Koska kokemusta tuosta roolista on jo muutaman kerran verran tarttunut, suostuin pyyntöön mukisematta. Kun vielä sain tuomaroitavaksi isot pennut, olin enemmän kuin tyytyväinen. Paljon pentuenergiaa!

Lähempänä tapahtumaa Pirkanmaan ja Hämeenlinnan välistä yhteistyötä harrastettiin lisää, kun arvostelulomakkeet ja ilmoittautumiskaavakkeet piti laittaa kuntoon sekä hioa vielä pieniä yksityiskohtia.

Kuten aina tällaisissa tapahtumissa, apukäsiä ei ole koskaan liikaa ja hommia riittää kaikille. PK-seudun poppoota saapui avuksi etelästä ja minä, sekä aktiivimme Kukkis, täältä Pirkanmaalta.

Mätsäripäivä näytti kauniilta jo aamusta asti. Vihreäksi puhjennutta luontoa ihaillessa matka Nokialta Tuuloseen sujui nopsaan. Saapuessamme kauppakeskus Tuuloseen paikalla olikin jo melkoinen kuhina: kehiä valmiiksi, myyntipöytä kuntoon, Miraclen kynsistudio asemissa, ilmoittautumispöytä check!

Katri ja Jaana Rekkujen myyntipöydän takana

Sinne ilmoittautumispöydän taakse sitten Kukkiksen kanssa päädyimme ja heti kellon lyödessä kymmenen, alkoi mukava kuhina. Ilahduttavaa oli nähdä myös nuorempia (ihmis)osallistujia. :)

Sitten olikin kehien vuoro. Isoja pentuja oli kisaamaan ilmoittautunut mukava määrä, joten hommaa piisasi. Kehäsihteerinäni toimi yhdistyksemme pj. Katja, joka kynä sauhuten kirjoitti arvostelulomakkeita meikäläisen sanelujen saattamana.

Katja sihteerinä ja Hämy tuomaroimassa

Mätsäreissä on komea ulkonäkö toki hieno juttu, mutta itselleni merkkaa eniten koiran ja ohjaajan yhteistyö sekä hyvä fiilis. Onneksi tämä toteutui kaikkien osallistujien kohdalla.

Kuten jo yllä mainitsin, on pentujen kehiä hauska tuomaroida. Siellä näkee niin monenlaista persoonaa. Ovat ne intoa täynnä olevat pomppijat, tuomarin naaman märäksi pussaavat ihanuudet, hienosti jo esiintymään treenatut karvakaverit ja ne, jotka ihmettelevät ehkä hiukan arastellenkin tätä kaikkea.

Mätsärimeininkiä

Kuten aina, vaikea valinta on kuitenkin tehtävä ja mielestäni parhaat koirat omistajineen laitettava järjestykseen. Toisissa pareissa tasoero oli selvempi kuin toisissa, mutta helppoa se ei silti koskaan ole. Palkittavat kuitenkin löytyivät ja sinisen nauhan saaneista voiton vei Nata-koira, punaisista taas ykköspalkinnon pokasi Elmeri.

Oman kehäni ollessa käynnissä, kisattiin myös pienten pentujen kehä naapurissa. Siellä voittoon sinissä pääsi Dara ja punaisissa Mini. :)

Pentujen kehän jälkeen ehdin kierrellä katselemassa aikuisten kehiä. Tohinaa riitti niin isojen, kuin pientenkin puolella ja rotukirjo oli ihailtava.Tapahtuman juontaneen Riitta Väisäsenkin kanssa ennätin vaihtaa ajatuksia. Pienistä aikuisista BIS-kehään jatkoivat sinisen nauhan saanut Karkki ja punaisten puolelta Romeo. Isommista taas menestyksekkäimmät olivat sinisten Moona ja punaisten Kasse.

Lea Geselle tuomaroimassa

Tuomarin hommat jatkuivat vielä Best in show, eli BIS-kehän merkeissä. Nyt pitäisi valita se kaikkein paras parhaista. Onneksi tätä päätöstä ei tarvinnut tehdä yksin, vaan muiden kehien tuomarit (Jaana-Maarit Pekkala ja Lea Geselle) liittyivät seuraani. Pitkästä päivästä huolimatta koirat jaksoivat esiintyä esittäjiensä kannustamina hienosti. Yksi toisensa jälkeen väki väheni, kunnes jäljelle jäivät ne tämän mätsärin tähdet: kolmanneksi sijottui Nata, toiseksi tuli Mini ja koko kisan voitti komeaakin komeampi Kasse!

Päivän voittajat palkintoineen

Voittajan selvittyä oli aikaa hiukan huokaista, kunnes alkoivat loppujärjestelyt. Pitihän parkkihalli saada taas näyttämään parkkihallilta. :) Yhdessä tekien tämäkin sujui onneksi nopsaan, ja ansaittu ruokahetki sai alkaa ennen yhdistyksen kevätkokousta.

Kotia etsivä Bobby oli edustamassa mätsäreissä “Olen koditon” -takki päällänsä

Lopuksi tahdon vielä kiittää kaikkia hyvän asian puolesta “mätsänneitä”! Joskus taas uudestaan!
Erityisen lämmin kiitos Tuuloksen Mustille ja Mirrille avusta ja sponsoroinnista sekä Peten Koiratarvikkeelle palkinnoista!

Päivän yhtenä ohjelmanumerona oli koiratanssiesitys!

 

Terveisin,

Hämy