Zonja

Lisätty sivulle: 2006-12-21

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Zonja
28.7.2017 Zonjasta tuli enkelikoira sairauskohtauksen vuoksi.

***

15.12.2006 Zonja sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

16.4.2015 Zonja ollut meillä 2006 vuoden joulukuusta asti. Tullessaan arvioitu ikä oli n. 2-vuotias. Zonja on edelleen pirteä tyttö, vaikka 10- vuoden merkkipaalu tulikin ohitettua. Hihnassa mennään tyytyväisenä eteenpäin, mitä nyt hieman pitää ärhennellä vastaan tuleville koirille ja päristeleville mopoille. Zonja tykkää nukkua omassa pyöreässä pesässään. Zonja voisi maata tuntikausia rapsuteltavana. Zonja on erittäin viisas ja huomiosta pitävä nallekarhu. Vaikka Zonja viettelee eläkepäiviä tieto, että mennään ulos saa Zonjan hyppimään ilosta.

27.10.2007 Lisätty Zonjalle kuvia kodista.

***

Leikattu narttukoira, noin 2 v,. kotihoidossa Suomessa

9.12.2006 Zonja etsii edelleen omaa kotia. Zonja on hurmannut tuttaviamme kauneudellaan, niin sisäisellä kuin ulkoisellakin. Ensiksi huomio kiinnittyy tytön todella kauniiseen ulkomuotoon ja viimeistään Zonja sulattaa ihmisen sydämen kiltteydellään ja hellyydenkipeydellä. Zonjassa on luontaista herkkyyttä, jota ei voi olla huomaamatta.

Hihnassa kuljetaan jo paremmin, mitä nyt välillä vedetään hurmaavien tuoksujen yllättäessä ja toisten koirien ilmestyessä näköpiiriin. Narttuja Zonja ei halua lähelleen päästää ja ilmoittaa sen hyvin selvästi, mutta hoitokodin oman uroksen kanssa tullaan hyvin toimeen. Turkki on nyt selvästi tullut parempaan kuntoon, huono karva on tippunut pois ja turkki suorastaan kiiltää. Zonja painaa 24 kg ja on steriloitu.

9.11.2006 Zonja tuli meille kotihoitoon Pärnusta 5.11.2006. Zonja on äärettömän ystävällinen ja hellyydenkipeä tyttönen. Se voisi istua rapsuteltavana tuntitolkulla, eikä silti saisi rapsuttelusta tarpeekseen. Myös lenkillä Zonja haluaisi tutustua jokaiseen vastaantulijaan häntä heiluen. Lenkillä sitten mennäänkin vauhdikkaasti kaikkieen ihanien tuoksujen perässä ja välillä hypitään hoitotädin päälle. Hihnassa kulkemista tullaankin vielä opettelemaan jonkin aikaa. Hoitokodissa on uroskoira, jonka kanssa Zonja tulee hyvin toimeen ja kissojenkin antaa olla rauhassa. Hoidossa on myös yksi Zonjan kymmenestä pennusta, ja tätä tyttöä emä hoitaakin suurella rakkaudella. On itsekin vielä niin pentumainen, että jaksaa koheltaa tyttönsä kanssa. Zonja on täysin sisäsiisti eikä tee tuhoja yksin (muiden eläimien kanssa) jäätyään. Säkäkorkeus on noin 50 cm. Zonja on kotihoidossa Hyvinkäällä.

16.10.2006 Zonja on arvioitu n. 2-vuotiaaksi. Zonja ja sen 10 pentua on siirretty Viljandista Pärnun tarhalle. V2-pentuja ovat Valloke, Valveke, Vellike, Velloke, Villeke, Villike, Villuke, Vilmake, Vilveke ja Vollike.

26.9.2006 Zonja on kaunis keskikokoinen narttukoira. Zonja synnytti 10 pentua 29.8., jotka tulevat kotia etsiviin myöhemmin. Etukäteen varauksia ei oteta. Zonja on Viljandin tarhalla, jonne tullut 8.4.2006.