Zantel

Lisätty sivulle: 2009-05-18

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Zantel
5.7.2017 Zantelista tuli enkelikoira.

***

9.6.2009 Zantel sai kodin Espoosta

***

Kuulumisia kodista:

15.12.2009 Lisätty Zantelille kuvia kodista.

21.6.2009 Laivamatka Tallinnasta Suomeen meni hyvin Zanteliin tutustuessa. Kiintyi todella nopeasti. Suomen päässä odotti autokyyti kotiin ja ajomatkalla piti kokoajan tutkia ikkunoista, että mitä ympärillä tapahtuu. Kotiin päästyä alkoi uuden kodin tutkiminen hepulikohtauksella ja silloin matot liukui kun juoksi niin kovaa vauhtia ympäriinsä. Osasi myös kyllä rauhoittua. Illalla käytiin vielä tutustumassa lähimetsään ja sepäs oli mukavaa. Mieheni tuli illalla töistä ja kohtaaminen meni erittäin hyvin. Nyt on mieheni paras kaveri.

Seuraavana päivänä alettiin harjoittelemaan yksin oloa kun mihinkään ei saisi mennä ja aina pitää seurata joka paikkaan. Nyt on jo oppinut olemaan hienosti yksinkin ja silloin ei tee pahoja kotona esim. ei pureskele johtoja tai muuten tuhoa.. Siskoni lapset tulivat myös käymään ja Zantel pitää lapsista todella paljon. Nyt on jo alkanut vähän vahtimaan pihalla eli kukaan ei pääse tulemaan etteikö Zantel siitä ilmoita mutta ei ole vihamielinen ilmoittaa vaan haukkumisella että nyt täällä on joku. Lenkillä haluaisi mennä moikkaaman kaikkia vastaantulijoita ja koiria. Ekoina öinä teki pissat sisälle, mutta sekin on nyt loppunut.

On jo oppinut istu, maahan, anna tassu ja tänne käskyn. Ryömimistä opetellaan kovasti ja sivulle tuloa. Elokuussa alkaa koirakoulu. On myös erittäin kiinnostunut naapurin kissoista. On erittäin älykäs ja nopea oppimaan. Kaikin puolin aivan ihana koira ja olen onnellinen että sen sain. On ihastuttanut kaikki olemuksellaan. Tällä viikolla on meno eläinlääkäriin ja ensimmäinen kynsienleikkuu. Saa nähdä miten menee kun on niin vilkas että pysyykö paikoillaan.

Iso kiitos Tanjalle että sain Zantelin ja saimme aikataulumme sopimaan yhteen haun suhteen. Terv. Teija

***

Uroskoira, noin 1 v.

19.5.2009 Zantel on noin 1-vuotias pienikokoinen uroskoira Pärnun tarhalla.

Tämä pikkuinen karvakasa asustaa samassa häkissä toisen uroskoiran kanssa. Ja hyvin Zantel näyttääkin tulevan toimeen eri ikäisten ja kokoisten koirien kanssa. Esimerkiksi Daanan kanssa Zantel leikki hyvinkin vauhdikkaasti:) Hihnassa Zantel kävelee reippaasti, mutta pienen kokonsa vuoksi poika on erittäin helppo hallita.

Hampaitaan Zantel käyttää melko aktiivisesti ja tulevan omistajan tuleekin opettaa tälle nuorukaiselle ettei käsien pureskelu ole luvallista toimintaa :) Zantel on erittäin ystävällinen ja kiltti nuorukainen ja vauhtia tässä pikkukaverissa riittää vaikka muille jakaa. Zantel on säkäkorkeudeltaan arviolta noin 25-30 senttimetriä.

Koira luovutetaan uuteen kotiin mikrosirutettuna, rokotettuna ja tunnistusmerkittynä. Lisäksi koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus koirasta 150 euroa.