Zambos

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Zambos
05.03.2016 Zamboksesta tuli enkelikoira.

***

12/2006 Zambos sai kodin Kurikasta narttusaksanpaimenkoirapennun kaverina

***

Kuulumisia kodista:

8.10.2009 Taas on vuosi vierähtänyt ja Zambos vaihtoi taas asuinpaikkakuntaa. Zambos vaikuttaa nykyään Vaasassa. Muuttoihin poika ei nokkaansa kopauta.:) Pääasia että tuttu sohva ja Mimosa seuraa mukana :) Zambos on ollut terveenä, varsinkin kun vaihdoimme ruuan kokonaan. Zampalle ei sovi kanaruuat, joten vaihdoimme vehnättömään lammasriisivihannes ruokaan. Zampasta on tullut keppihullu :D Jaksaa lenkeillä rehata mukanaan suurtakin karahkaa. Välillä täytyy jo vähän hidastaa pojan vauhtia, kun aikoo tuoda “kokonaisen puun” sisälle :D Remmiräyhäntä jatkuu tääläkin, mutta koska muita ongelmia ei ole en katso sitä niin suureksi ongelmaksi. Koirapuistossa kaikki sujuu mainiosti on sitten vastassa uros tai narttu. Syysterveiset siis Zampalta rekkurescuen väelle :)

14.12.2008 Zambos sitten otti ja muutti Seinäjoelle meidän ja Mimosa kaverinsa kanssa. Muuttoautossa Zambos katseli ikkunasta ulos odottavan näköisenä. Makasi ihan pokkana. Autossa muutenkin käyttäytyy tosi hyvin. :) Muutto uuteen asuntoon ja paikkakunnalle oli Sampalle helppo juttu.

Samppa voi hyvin. Ainoastaan remmissä on ollut jonkin asteista räyhäämistä johon ei auta makkarat eikä mikään muukaan. Mutta muuten Samppa käyttäytyy todella hyvin. Kaikenlaiset ruuan varastamiset pöydiltä on historiaa. Sampalla ei ole minkäänlaista eroahdistusta kun olemme töissä. Tulee tosi hyvin juttuun tämän Mimosa kaverinsa kanssa. Käymme aika paljon koirapuistossa ja siellä Samppa tulee juttuun kaikkien kanssa. Jopa perhoskoira saa komentaa sitä :D

Samppa on myös ollut terve. Ainoastaan raakaluita syödessä meni vatsa löysälle, joten jätimme ne kokonaan ruokavaliosta pois. Samppa syö vehnätöntä ruokaa. Samppa tulee mainiosti toimeen lasteni kanssa. Ja rakastaa yli kaiken tennispalloja :D niitä kuljettelee ympäri kämppää ja piilottaa ne lopuksi. Mimosan kanssa Samppa makaa vieri vieressä. Sohvalla tietenkin :) Tämä koira oli todella hyvä hankinta. Mahtavampaa koiraa saa hakea. Tässä muutama uusi kuva pojasta ja lähettelen tuossa Joulun jälkeen lisää kun saan kuvattua.

PS. Samppa ei syö voileipää, jos siinä ei ole leikkelettä tai voita päällä :D Tarkistaa asian ennenkuin ottaa leivän suuhunsa.

17.12.2006 Haimme Zambosin itsenäisyyspäivänä kotihoidosta Turusta. Ihastuimme tähän mielettömän ihanaan poikaan välittömästi. Matka meni loistavasti. Zaambos nukkui koko matkan Turusta tänne Kurikkaan, lukuunottamatta paria pysähdystä, jolloin Zambos pääsi jaloittelemaan. Saavuimme Kurikkaan monen tunnin ajomatkan jälkeen, jonka jälkeen oli vuorossa narttupentumme ja Zambosin kohtaaminen. Vähän jännitti, että miten poika reagoisi “elohiireemme”. Pelko oli kuitenkin turhaa. Koirat olivat välittömästi kaverit. Täytyy sanoa, että Zampalla on tosi pitkä pinna tämän Mimosa pentumme kanssa. Mimosa repii poikaa kaulanahasta, hyppii päälle, varastaa lelut ja syö jopa samasta kupista :) . Tämä koira on kyllä aivan mahtava pakkaus.

Lapseeni 7-vuotiaaseen tyttöön Zambos suhtautuu niinkuin herrasmiehen kuuluukin. Leikkii tytön kanssa välillä . Menoa saa jopa hillitä. Ehkä koira on ollut lapsien kanssa tekemisissä aikaisemmin.

Hihnassa Zambos ei vedä, (lukuunottamatta kun tulee pyöräilijä ja yleensä mies, silloin alkaa haukunta ja yrittää lähteä perään) tottelee komentoja ja omaa valtavan hienot liikkeet. Zambos rakastaa yli kaiken puruluita, keppejä, palloja yms. joilla saa sopivasti vauhtia elämään.

Hevoseni nähdessään Zambos säikähti niin, että paniikki meinas pojalle iskeä. Nyt hevonen jo ohitetaan ilman minkäänlaista reaktiota. Vatsa Zambosilla oli jonkinaikaa sekaisin mutta alkaa jo rauhoittua. Johtui varmaan suureksi osaksi uudesta paikasta ja kaikesta mahdollisesta uudesta mihin koira ei ehkä ole ennen törmännyt. Loppuun voin vain todeta, että tämä koira ylitti kaikki odotukset. Mahtavampaa koiraa saa hakea. Terveisin: Christine,Janina, Zambos ja Mimosa

***

Uroskoira, noin 5 v.

26.11.2006 Zambos on kotihoidossa Turussa.

22.11.2006 Zambosin aika tarhalla alkaa olla lopussa.

4.11.2006 Zambos on n. 5v. komea saksanpaimenkoiramix. Mikään machouros Zambos ei ainakaan lenkillä ollut. Se ei uhonnut millekään koiralle, ei edes uroksille. Aitauksessa Zambos oli yksikseen eikä olisi millään halunnut tulla sieltä pois varsinkin, kun lähteminen tarkoitti hihnaan joutumista. Zambosta pelotti pannan laittaminen, joten pojan houkuttelemiseen sai käyttää kaikki keinot makkarasta, karkuun lähtemisestä ja rauhoittelevista eleistä lähtien. Hihnassa kulkeminen sen sijaan oli tuttua kauraa. Zambos on löytynyt Maardusta 29.10. ja on nyt Tallinnan Loomade Hoiupaikissa reknro 3729.