Ylana (nyk. Nana)

Lisätty sivulle: 2006-12-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Ylana (nyk. Nana)
6/2013 Nanasta on tullut enkelikoira vanhuuden sairauksien takia.

***

4.8.2008 Nana etsi kotia koirasta riippumattomista syistä, mutta sai jäädä omaan kotiinsa, kun asiat järjestyivät.

***

14.3.2007 Ylana sai kodin Helsingistä

***

16.2.2007 Ylana on sopeutunut kerrostaloasumiseen oikein hyvin. Tyttö on rauhallinen, kulkee nätisti lenkillä, ei hauku ja on todella herttainen. Omaa kotia vaan ei kuulu, vaikka tytössä ei ole mitään vikaa. Ylanalle paras paikka olisi olla perheen ainoana lemmikkinä tai uroskoiran kaverina, vaikka Ylana ei juurikaan esimerkiksi lenkillä reagoi muiden koirien rähinään.

Ylanasta saa oikein hyvän seuralaisen. Tarhalla räyhääminen on täysin poistunut, eikä tyttö reagoi edes ovikellon soimiseen, nyt kun on päässyt pois tarhan stressaavista olosuhteista. Aina Ylanan elämä ei ole ollut hyvä, Ylana pelkää kädessä olevia esineitä ja kyyristelee, muttei osoita aggressiivisuutta vaan alistuu. Mistä löytyisi tälle kultatytölle koti, josta kukaan ei ole ollut kiinnostunut?

4.2.2007 Ylana pääsi Suomeen kotihoitoon.

29.1.2007 Ylanan aika tarhalla alkaa olla lopussa.

28.1.2007 Kävimme lenkillä Ylanan kanssa ja tyttö käveli nätisti hihnassa. Leikkiaitauksessa oli samaan aikaan nuori sakumix-uros ja tulivat oikein hyvin toimeen keskenään. Ylana ei ole kovin iso, säkäkorkeus n.53cm. Ylana haukkui häkissään, mutta ei mitenkään älyttömästi. Antoi paijata ja tutkiskella itseään, joten ilmeisesti ei ole huonosti kohdeltu koska ei pelännyt. Ylana on jo ollut kauan tarhalla ja siksi sen pitäisi päästä pian omaan kotiin.

7.1.2007 Kun Ylana oli siirretty karanteenipuolelta pois, tyttö on alkanut kovasti stressaamaan muiden koirien haukunnasta ja ihmisvilinästä, joka ilmenee myös Ylanan haukkumisena. Koska Ylanan pieni häkki sijaitsee käytävällä, jossa koirat haukkuvat ja ihmisiä kulkee edestakaisin tauottomana virtana, näyttää siltä kuin Ylanan häkissä asuisi ihmisiä pois pelotteleva haukkumasiina. Ihmisen mennessä häkkiin Ylana rauhoittuu kuitenkin välittömästi. Ylana nauttii kovasti ihmisen läheisyydestä ja rauhallisesta ympäristöstä.

Muiden narttujen suhteen Ylana on valikoiva. Ylanaa ei siksi anneta toisen nartun kaveriksi. Ylana on ihmisen koira, lajitoverit ovat kakkosena. Rauhallinen koti ilman lapsia ja ainoan koiran paikka olisi varmasti Ylanan mieleen. Ylanan rotusekoituksessa saattaa olla vahvaluonteisia koiria, siksi uudelta kodilta odotetaan aiempaa koirakokemusta.

21.12.2006 Ylana on pienehkö narttu, selvästi esim. saksanpaimenkoiraa pienempi. Ylana on todella suloinen, kaunis, hiljainen ja arka. Ylana suhtautui vieraaseen ihmiseen ystävällisesti, kun tämä meni Ylanan häkkiin sisälle. Ylana otti kädestä makupaloja siihen asti kunnes vierailija otti kameran esille. Kameran nähdessään Ylana ryömi perimmäiseen nurkkaan piiloon aivan kuin armoa anoen.

Ylanan pelon kameraa kohtaan näkee valokuvista selvästi. Ylana pelkäsi ihmisen tekevän sille pahaa. Nurkassa kyyhöttäessään Ylana ei missään vaiheessa osoittanut aggressiivisuutta. Ylanalla on ollut Hoiupaikissa pennut, mutta pentujen kohtalo ei ole selvillä. Ylana oli häkissään yksin. Iältään Ylana on Hoiupaikin arvion mukaan n. 6-vuotias, saattaisi kyllä olla nuorempikin.