Virumaan Lucky

Lisätty sivulle: 2010-11-19

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Virumaan Lucky
24.7.2019 Luckysta tuli koiraenkeli sairauden vuoksi.

***

13.2.2011 Virumaan Lucky sai kodin Tuusulasta toisen koiran ja kissojen kaverina

***

Kuulumiset kodista:

12/2014 Lucky voi hyvin ja aivan ihana täyden kympin koiruliini. Maailman kiltein ja ystävällisin koira, joka rakasta halauksia ja rapsuttelua. Lucky ei arastele eikä varo edes kaltoin kohdeltua kaulaansa vaan ojentaa kuonon pystyyn, jotta sitä voi rapsutellaan. Lucky tulee loistavasti toimeen toisen koiramme ja kissamme kanssa. Myöskään kanojemme kanssa ei ole mitään ongelmia.

Lucky on ollut minulle kuin enkeli. Olen ollut koko tämän ajan sairaslomalla selkäni takia. Monesti tuntuu, ettei kivuilta jaksa lähteä ulos, mutta kun hän katsoo kauniilla silmillään, on pakko lähteä. Myös aivan vieraat ihmiset ovat lenkillä todenneet, että onpa lempeän näköinen koira ja miten kauniit kihartuvat eri väriset selkäkarvat. Koskaan Lucky ei murise, näytä hampaita tai ole muuten vihainen. Itse lempeys – ja silti niin iloinen ja leikkisä. Juoksevat ja peuhaavat toisen koiramme kanssa kuin pennut.

Alussa Lucky pelkäsi ja säikkyi monia asioita esim. takkatulta ja monia ääniä, mutta nyt on paljon rauhoittunut. Ilotulitusten ja ukkosten ajan tahtoo yhä viettää kellarissa toisen koiran kanssa. Hälytysajoneuvoja ei enää pelkää, mutta pysähtyy aina tarkkaan katselemaan. Vieraille on ystävällinen. Alussa ei saanut haukuttua kaiketi kurkkunsa takia, mutta hiljalleen on ääni palannut. Kurkku vaikeutti myös syömistä. Nyt syö jo nopeammin, mutta yhä tarkkaan yksitellen jokaisen papanan pureskellen.

Alussa karkasi muutaman kerran valjaista aivan uskomattomin taikatempuin ja juoksi isot ympyrät palaten sitten. Nykyisin voi hyvin pitää irti aitaamattomalla pihallamme metsän reunassa. Ei katoa mihinkään vaan seurailee niin kuin ainakin uskollinen koira. Aivan ihana koira. Juuri sellainen kuin jo valokuvan silmistä aavistelimme. Olemme kiitollisia ja onnellisia, toivottavasti Luckykin.

***

Narttukoira, noin 3,5 v.

20.11.2010 Virumaan Lucky odottaa kotia Virumaalla. Vaikka Lucky nimisiä koiria löytyy monia, on tämä koiratyttö on nimensä ansainnut. Lucky merkitsee onnekasta. Lucky on löydetty kurkku auki viillettynä lokakuussa. Koiralla on ollut koti, mutta miten Lucky on tähän tilanteeseen joutunut, ei tiedetä. Lucky vietiin Virumaan tarhalle, jossa Lucky on saanut asianmukaista hoitoa. Entinen perhe on saatu luopumaan koirasta.

Vaikka Lucky on kokenut traumaattisen kokemuksen se on tarhalla lempeä ja ystävällinen koira. Se ei juurikaan hauku ja kävelee nätisti hihnasta. Se on tullut toimeen niin koirien, kissojen kuin lasten kanssa sekä on sisäsiisti. Täytyy kuitenkin muistaa, että traumaattinen kokemus voi laukaista häiriökäyttäytymistä äkillisissä tilanteissa, jotka muistuttavat tilannetta, missä Lucky on joutunut väkivallan kohteeksi. Lucky on kooltaan n. 55 cm ja on keskikokoinen, arviolta n. 3,5-vuotias koiraneiti.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan koiraa suoraan tarhalta yhdistyksen edustajan kanssa. Kulukorvaus koirasta on 150 euroa.