Virumaan Emma

Lisätty sivulle: 2010-06-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Virumaan Emma
27.8.2015 Emmasta tuli enkelikoira sairaskohtauksen takia.

***

19.12.2010 Virumaan Emma sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

12/2014 Emma voi erittäin hyvin. Emma kärsii edelleen jonkun verran eroahdistuksesta, eli tekee tihutöitä, raapii ovenpieliä ja avaa taidokkaasti keittiön kahvattomia laatikoita ja varastaa herkkuja. Mutta silti se on ihana koira. Ohessa toissa talvinen kuva Suomu-tunturilta sekä viime kesänä Jurmon saaresta, jossa Emma tapasi alpakan. Emman kavereina on edelleen 15-vuotias Onni-koira sekä kaksi kissaa; Meliora Virosta ja toinen maalta lopetusuhalta pienenä pelastettu Juntunen. Jouduimme hankkimaan ylileveän sängyn, koska Emman mielestä meidän sänkymme on ainoa oikea nukkumapaikka tarhakokemusten jälkeen.

7/2011 Hei! Lomaillaan juuri Kainuussa ja täältä jatketaan Turun saaristoon, eläimet mukana. Emma on melkein täydellinen koiruus. Ainoa ongelma on ollut eroahdistus, joka on saanut Emman pureskelemaan oven ja ovenpielet aikamoiseen kuntoon. Keväällä se tuntui jo hiukan hellittäneen, mutta kesän alkaessa, kun ei ollut enää säännöllisiä menoja, Emma ei päästä meitä oikein minnekään pureskelematta ja raapimatta oven seutua. Olemme yrittäneet kaikenlaista, muttei homma ole helpottanut. Syksyn tullen ja töiden alkaessa täytynee palata eläilääkärin puheille, hänen mukaansa koirille voi kokeilla mielialalääkkeitä, jotka voivat helpottaa eroahdistusta. Muutoin tosiaan Emma on ihana tyyppi, ystävällinen ja uskollinen ja pärjää hyvin kissojen ja Onni-koirankin kanssa. Emma on saanut lisää massaa lähes 10 kiloa, mikä pukee neitiä sopivasti. Juoksulenkit sujuvat mukavasti, ja jos liikennettä ei ole lähellä, Emma juoksee rinnalla ilman hihnaakin. Aluksi Emma poti autossa matkapahoinvointia, mutta se on onneksi helpottanut.

22.12.2010 Paremmin on mennyt kuin uskalsin toivoa. Emma on ollut heti alusta asti yhdessä
kissojen ja Onni-koiran kanssa. Aikuinen kissamme ensiksi pelotteli Emman sähinällä niin, että Emma teki sekä hätäkakat että pissat lattialle. Sen jälkeen ovat olleet yhdessä. Emma ei ole uskaltanut mennä portaita yläkertaan ennen tätä päivää, mutta ei sitten tule itse sieltä alas eli mieheni kantoi Emman alas aamulla. Ruoka maistuu ja keittiössä tyttö viihtyy ja on minun perääni erityisen paljon. Eläimet ovat olleet jo muutaman tunnin keskenään, mutta Emma ei ole tehnyt mitään tuhotöitä ikävissään. Yllättäen Emma osaa “istu” komennon? Todella iloinen ja kultainen tyttö saatiin. Hyvää joulua!

***

Narttukoira, noin 4 v.

9.11.2010 Emma erottuu edukseen tarhan häkkirivistössä. Muiden koirien haukkuessa ympärillä, Emma lähinnä tarkkailee maailmaa hiljaisena ja hiukan anteeksipyytävän oloisena. Kun sen häkkiä lähestyy, tekee neiti kyllä hännän heilutuksella ja toiveikkaalla ovea vasten hypähtelyllä selväksi, että lenkille olisi kiva päästä :)

Kokoonsa nähden Emma on mukava taluteltava. Tarhallaolosta johtuen, veti Emma nyt hiukan lenkillä, mutta tästä huolimatta oli neitokainen helppo hallita. Namit tekivät kauppansa ja rapsutuksetkin kelpasivat. Istumaankin neiti sitten lopulta saatiin, vaikka hiukan hidasta tämän “jätin” toiminta onkin :D Takaisin häkkiin palatessa piti hiukan rähistä toisille koirille, mutta häkissään ei Emma taaskaan reagoinut vieressä möykkääviin koiriin.

22.9.2010 Lisätty Emmalle pari poseerauskuvaa.

30.6.2010 Virumaan Emman iäksi on arvioitu noin 4 vuotta. Emma on löydetty maaliskuussa ja tytön tie kulki tarhalle kotia etsimään. Luonteeltaan Emma on rauhallinen ja mukava lenkitettävä. Emma ei vedä hihnassa. Emmaa ei kuitenkaan suositella varmuuden vuoksi kotiin, jossa on muita narttuja, hieman Emman piti haukahdella toiselle nartulle, joka tuli Emman häkille mesoamaan. Emma on isohko, säkä n. 65 cm ja painoa noin 30 kiloa. Emmalla on persoonalliset surumieliset silmät. Emma etsii omaa sohvapaikkaa, jossa olisi tilaa hieman isommallekin koiralle.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan koiraa suoraan tarhalta yhdistyksen edustajan kanssa. Kulukorvaus koirasta on 150 euroa.