Vilttitossu

Vilttitossusta tuli kissaenkeli 29.7.2020.

***

Lisätty sivulle: 2012-12-10

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Vilttitossu
1.4.2013 Vilttitossu sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

30.7.2015 Kuvaterveisiä Vilttitossulta!

18.4.2013 Tullaan Vilttitossun kanssa hyvin juttuun. On kova juttelemaan. Kulkee mukana ja pujottelee jaloissa. Tykkää leikkiä varsinkin aamu neljältä, mutta kyllä muutenkin. On ihan erilainen kuin aiempi kollipoikani, ihana kissa.

Tykkää syödä raksuja. Lisäksi on saanut lihaa – sydäntä, possua, kanaa.. Kananmunankuoria ja luita jauhettuina. Kissanruokaa (märkä) ei suostu syömään! Monta merkkiä olen kokeillut, turhaan. Katkaraputonnikalaa oli syönyt, kun oli jäänyt kuppiin yön yli. Raejuustoa ja kermaviiliä on maistanut. Vettä juo, vaikka välillä epäilenkin. Vatsa toimii ja vessaa osaa käyttää. Raapimapuuta käyttää, mutta ei viihdy ylimmällä tasolla. Ikkunalaudoilla istuskelee katselemassa ympäristöä. Kunhan lumet sulaa, voisi kokeilla ulkoilua valjaissa (jos niiden pukeminen onnistuu). Kaveeraa vieraidenkin kanssa. Ei sähise. Jos joku ei miellytä, vetäytyy omiin oloihinsa.

***

Leikattu naaras, aikuinen

18.3.2013 Lisätty pari uutta kuvaa. Vilttitossu on leikattu tarhalla ja olisi valmis lähtemään omaan kotiin hellittäväksi!

27.1.2013 Vilttitossu on tainnut saada tarpeekseen sivustaseuraajan roolista ja oli ensimmäisenä jaloissa kiehnäämässä! Sylittely ja rapsuttelu oli Vilttitossun mieleen ja se olisi varmasti erittäin onnellinnen, mikäli pääsisi omaan kotiin nautiskelemaan huomiosta! Vilttitossun turkki oli päässyt selästä jo vähän huopautumaan, joten sen turkki joudutaan varmaan osittain ajamaan pois.

2.1.2013 Tarhalta saatua kuvausta: Vilttitossu on oikein leikkisä ja seurallinen kissa! Se tulee toimeen niin koirien kuin kissojenkin kanssa ja lapsistakin se tykkää! Vaikka Vilttitossu onkin lyhytkarvainen, tarvitsee se säännöllistä kampausta, jotta huopamainen turkki ei takkuunnu.

Vilttitossun ikää on vaikea arvioida, mutta sen arvellaan olevan noin 2-4 -vuotias. Se on hyvässä kunnossa ja ollut terveenä koko tarhallaoloaikansa. Tarhalle se tuli syyskuussa 2012. Ensimmäiset päivät Vilttitossu pysytteli omissa oloissaan, mutta nyt se jo tykkää olla sylissä ja käyttäytyy muutenkin rauhallisesti.

8.12.2012 Vilttitossu on erikoinen lady. Erikoisesta turkinlaadusta on neidon nimikin keksitty. Vilttitossun karva on kuin vanhanajan huopapeite. Hyvin tiheä, karhea ja paksu. Vilttitossun pääkin näyttää valtavalta pallolta turkin laadun takia. Vilttitossu on luonteeltaan rauhallinen, kiltti ja utelias tuumailija. Vilttitossu ottaa tyynesti saamansa huomion ja hellyyden vastaan, muttei kerjää sitä kuten muut kissat. Vilttitossu seuraa vierellä ja odottaa josko hänetkin huomataan. Vilttitossu on jo aikuinen, mutta ei vaikuta kovin vanhaltakaan vielä. Kotioloissa Vilttitossun leikkisämpikin puoli voisi tulla paremmin esille, suuressa kissalaumassa Vilttitossu ei ole parhaimmillaan.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle