Vilhelm

Lisätty sivulle: 2012-09-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Vilhelm
20.6.2015 Vilhelmistä tuli enkelikoira.

Suloinen, pieni Vilhelm tepsutteli sydämiimme heti ensikäynnillä kotihoitopaikassa lokakuussa 2012. Automatka uuteen kotiin jännitti pientä poloista, joka oli taas aloittamassa uuden seikkailun… Perillä hän kuitenkin nuuski uteliaasti paikat läpi ja kotiutui nopeasti. Vilhelm sulatti sydämiä missä ikinä hän kulkikin. Työpaikalla, lenkkipolun varrella, kotitalon hississä. Viimeisiin viikkoihin asti Vilhelmistä kysyttiin päivittäin: ”Onks se pentu?” Myös eläväksi pehmoleluksi usein ihmeteltiin.

Kesti viikkoja ennen kuin kuulimme Vilhelmin haukkuvan ensimmäisen kerran ja sekin taisi olla unissaan. Ihmettelimme, mikä ääni se oli! Muutoin Vilhelm ilmaisi tahtoaan vain lempeästi murisemalla, lähinnä silloin, kun halusi yöllä sänkyyn viereemme. Haukkuakin kyllä kuultiin, koska Vilhelmillä oli valtava eroahdistus, ymmärrettävistä syistä. Onneksi mieheni ja minun työrytmit olivat useimmiten sellaiset, ettei Vilhelmin tarvinnut olla juurikaan yksin kotona. Muuten Vilhelm kulki aina mukanamme. Ravintolat valittiin sen mukaan, minne Vilhelm pääsi mukaan. Ulkomaillekin hän sai matkata lentokoneen matkustamossa emännän ja isännän jaloissa. Ja minne vain Vilhelm menikin, ihmiset huokailivat ihastustaan.

Vilhelm oli kiltti, suloinen, rauhallinen, ystävällinen, uskollinen, utelias ja viisas pikku pappa. Hän rakasti luontoa ja viimeisten viikkojenkin aikana, jolloin jalat eivät juuri kantaneet, istui mökin rappusilla haistelemass metsän hajuja ja kuuntelemassa sen ääniä. Vilhelmin lempipaikka oli kuitenkin kylki kylkeä vasten jonkun rakkaista ihmisistään kanssa. Nyt se paikka on tyhjä. Vilhelmin elämä päättyi juhannuspäivänä 2015 sydämen ja munuaisten vajaatoiminnan seurauksena.

Tepsuttelu ja nuuskiminen jatkuu pilven päällä, missä toivottavasti joskus kohtaamme. Kiitos Rekku Rescuelle, että saimme Vilhelmin elämäämme näiksi 2,5 vuodeksi! Rakasta ystävää ikuisesti ikävöiden.

***

3.11.2012 Vilhelm sai kodin pääkaupunkiseudulta

***

Uroskoira, noin 8 v.

25.10.2012 Vilhelmiä ollaan menossa katsomaan.

20.10.2012 Vilhelm saapui kotihoitoon Vantaalle. Kotihoitokuulumisia tulossa.

21.9.2012 Lisätty ensimmäinen kuva Vilhelmin parturissa käynnin jälkeen :). Vilhelm on kastroitu ja huonossa kunnossa olleet hampaat on fiksattu. Hammaskiveä poistettiin ja samalla otettiin pois huonokuntoisia hampaita. Pojan urea-arvo on koholla, minkä takia pojalle suositellaan annettavaksi Urinary-ruokaa, joka pojalle maistuukin loistavasti. Luonteeltaan poika on loistopoika :)

13.9.2012 Vilhelm on pienikokoinen noin 5-7 kg painava pikkuherra Tallinnan koiratarhalla. Vilhelm on ihmisille kovin ystävällinen ja rodultaan Vilhelm lienee olevan aprikoosin värinen kääpiövillakoirasekoitus. Vilhelmin turkinhoito on laiminlyöty ja parhaillaan Vilhelm onkin menossa trimmaukseen ja mielenkiinnolla odotellaan minkälainen kaveri karvan alta paljastuu.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Kulukorvaus koirasta on 250 euroa. Kulukorvauksella koira on saanut mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä se on leikattu. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.