Venus (nyk. Ruska), Venlan pentu

Lisätty sivulle: 2007-01-14

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Venus (nyk. Ruska), Venlan pentu
18.3.2014 Ruskasta tuli enkelikoira.

Ruska (ent. Venus, Venlan pentu) jouduttiin lopettamaan pitkälle edenneen munuaisten vajaatoiminnan vuoksi 18.3.2014 vain puolitoista kuukautta sen jälkeen kun Ruskan äiti Venla kuoli 25.1.2014. Äidin ja tyttären suhde säilyi koko eliniän hyvin erityisenä. Tytöt tapasivat lähes viikottain ja leikkivät yhdessä aivan viimeiseen tapaamiseensa saakka.

***

6/2004 Ruska muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

2004 Ruska saapui Suomeen kesäkuussa ja asusti ensimmäiset viikot yhdessä äitinsä Venlan kanssa samassa kodissa. Venlan vahtitaipumukset osoittautuivat kuitenkin liian voimakkaiksi kerrostaloasuntoomme ja Venla muutti muutaman kilometrin päähän vanhempieni luokse omakotitaloon toisen koiran, kolmevuotiaan Onni buldoggi-uroksen kaveriksi. Venla on kotiutunut mainiosti ja äiti ja tytär tapaavat yhä säännöllisesti.

Ruskasta on kasvanut puolivuotias viehkeä nuori neito. Ruskan elämään kuuluu leikkimistä, ulkoilua, pentukoulua, koiratarhassa peuhaamista, järsimistä ja nukkumista. Viikonloppuisin ohjelmassa on usein metsässä vapaana juoksemista, mökkeilyä tai “mummoloissa” kyläilyä. Sisarustensa mittasuhteita Ruska ei taida saavuttaa, se on nyt keskikokoinen ja kasvu on alkanut huomattavasti hiipua. Ruskasta tullee aikuisena labradorinnoutajan kokoluokkaa. Ruskan väritys viittaa vahvasti johonkin ajokoiraan, vahva isäehdokas saattaisi olla esim. eestinajokoira. Ruskan suloisen ulkomuodon taakse kätkeytyy myös kultainen luonne. Ruska on puolivuotiaaksi koiraksi ihmeellisen rauhallinen, kiltti ja tottelevainen, todellinen varhaiskypsä tapaus!

Hyvää jatkoa ja tuhannet kiitokset Rekkurescuelle ja etenkin Pukkilan voimakaksikolle! Toivottavat Elina, Jannu ja Ruska