Vahur (nyk. Ukko)

Lisätty sivulle: 2015-04-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Vahur (nyk. Ukko)
2.8.2019 Vahurista tuli koiranenkeli sairauden vuoksi.

***

6/2015 Vahur sai kodin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

22.7.2015 Ukko tuli meille 7.6.2015 ja heti ensitunteina tuli selväksi että auto on ihana paikka ja että hän joskus kakkaa tosi outoihin paikkoihin (kiven päälle). Ukon hellyyttävät silmät saivat mieheni heti heltymään. Luonteeltaankin hän on aivan ihana: rauhallinen, mutta innostuu helposti myös, pitää pölöä korinaa muutaman kerran illassa kun kääntää kylkeään ja tuhahtelee tylsistyneenä. On ilmiselvää, että hän on ollut jonkun kotikoira, hänet on kodin tavoille koulutettu. Meille tullessaan hän oli täysin sisäsiisti, ei ole rikkonut mitään, ei vetänyt talutettaessa juurikaan, istui pyytääkseen ruokaa, antoi tassua, ei hypi eikä pure, ei ole moksiskaan autoista, pyöristä, minkäännäköisistä ihmisistä eikä linnuista, on tottunut imuriin, kynsienleikkuuseen, harjaamineen ja roskien putsaamiseenkasvoista ja korvista. Metsästysviettiä hänellä on, oravat ja jänikset kiinnostavat, mutta metsässä hän ei osaa kävellä eli siis hän astuu vähän väliä kivien tai oksien väliin ja kompuroi. Uimisesta hän ei pidä, veteen olemme saaneet hänet parhaimmillaan masuun asti namuilla houkutellen. Tavoitteena kuitenkin on, että joskus vielä saamme pulikoida hänen kanssaan ja hän oikein innostuu vedestä. Suihkukin pelotti aluksi, mutta namuilla se pelko hävisi parissakymmenessä minuutissa kokonaan.

Ukko kävelee hihnassa jo lähes täydellisesti. MUTTA: hän vetää täysillä, vinkuu ja haukkuu muita koiria nähdessään – tosin ei kaikkia, mutta suurinta osaa – iippumatta siitä onko koira tyttö vai poika. Tämä on ainoa haasteemme hänen kanssaan. Kokeilemme siihen eri tekniikoita, tällä hetkellä emme ole vielä löytäneet oikeaa tapaa. Metsässä ja rannalla on tullut oltua jonkin verran, metsissä lähinnä frisbeegolfatessa ja rannalla sukulaisten mökillä. Tässä ympärillä on myös metsää ja peltoja, Ukolle on siis jokapäiväistä Turun luonto ja tohina. Puolisoni on opettanut Ukolle jonkin verran käskyä ”kiekko” (=etsii frisbeen), lisäksi tavoite on, että ensi kesänä Ukko osaa kulkea frisbeegolfaamassa ilman hihnaa rauhallisilla alueilla. Myös lyhyet vaellusretket ovat tavoitteena, teltta haettiin jo.

Ukko on saanut meidät näkemään maailman eri tavalla: haluamme näyttää hänelle tätä maailmaa niin paljon kuin mahdollista ja olemme samalla itse nähneet enemmän ja tarkemmin kuin koskaan aiemmin. Hänen pienet hassut maneerinsa hassuttavat edelleen aina vaan: miten hänen korvansa vaihtelevat asentoa vähän väliä, miten hän makaa selällään, miten hän tuhahtaa tylsistyneenä, miten hän istuu ihan oudosti, miten hän makaa jalat ihan sekaisin, miten hän menee pienelle sykkyrälle, miten hän nousee tuhat kertaa päivässä katsomaan tuuletusikkunasta ulos, miten hän makaa aina lähellämme – mukaan lukien tassu työtuolin alla tai jalkopäässämme työpöydän alla ja miten hän laittaa silmät sykkyrälle kun hän nauttii hetkestä.

***

Leikattu uros, noin 5 v

29.4.2015 Vahur on suurikokoinen noin viisivuotias uros Tallinnan tarhalla. Vahur on löytynyt huoltoaseman kulmilta puolisen vuotta sitten ja on siitä asti odotellut omaa kotia löytyväksi.

Ystävällisen Vahurin kanssa on mukava lenkkeillä herran kulkiessa nätisti remmissä. Namipussin rapistessa Vahur innostui vähän hyppimään, mutta malttoi sitten kiltisti istua ja odottaa herkkuja. Vaikuttaakin siltä, että joku on joskus tätä herraa hiukan kouluttanutkin. Kissat eivät ole Vahurin mieleen, joten poitsu etsii kissatonta kotia.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus leikatusta uroskoirasta on 250 euroa.