Urho Kepponen

Lisätty sivulle: 2011-02-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Urho Kepponen
18.9.2017 Urhosta tuli Koiraenkeli.

Urholla oli hyvä elämä maaseudulla luonnon läheisyydessä. Urholla oli iso piha jota se ansiokkaasti myös vahti, jo pelkästä haukusta tiesi oliko pihalle tullut tuttu vai vieras. Ientulehduksena aluksi hoidettu patti paljastui myöhemmin röntgenissä pahanlaatuiseksi kasvaimeksi. Koska tilanne oli hyvin akuutti ja koiralla oli varmasti kipuja, päätimme ettei Urhoa enää rauhoituksesta herätettäisi. Urho oli kaiken kaikkiaan hyvin kiltti ja lapsiin ystävällisesti suhtautuva, mutta myös hyvä ja valpas laumastaan välittävä vahti. Hei hei Urho, Hyvää Tähtimatkaa Poika.

***

7.5.2011 Urho Kepponen sai kodin

***

Urospentu, noin 3 kk

6.3.2011 Lisätty Urholle uusia kuvia. Urho on kasvanut hurjasti eikä lopullinen paino ole vielä lähelläkään. Pojasta kasvaa siis kunnioitettavan kokoinen jässikkä. Urhon kanssa jatketaan edelleen tottelevaisuuskoulutusta ja tätä odotetaan myös tulevalta kodilta.

3.2.2011 Urho Kepponen on noin 3 kk:n ikäinen (3.2.2011) ison koiran pentu kotihoitopaikassa Tallinnassa. Urho Kepponen löydettiin, marraskuun lopulla 2010, pahvilaatikosta Tallinnalaisen ruokakaupan edestä. Emostaan liian varhain erotettu poika oli saanut mukaansa vain mustan kissa-tyynyn, ikään kuin korvaamaan emonsa. Urho toimitettiin Tallinnan Hoiupaikkiin eli löytöeläintarhalle, mutta sen ollessa vielä niin pieni (ikäarvio tuolloin 20 pvä ja paino 3kg), sille piti löytää saman päivän aikana kotihoitaja. Kukaan ei ollut valmis sitoutumaan Urhon pulloruokintaan kolme tunnin välein. Tilanne näytti Urhon kannalta jo huolestuttavalta, mutta viimein iltasella eräs suomalainen nainen tarjoutui ottamaan koiran hoiviinsa.

Niin Urho sai uuden mahdollisuuden ja matkasi hoitopaikkaansa. Siellä sitä odotti 3-vuotias pienehkö uroskoira sekä kaksi pientä lasta. Tarhaelämän sijaan Urho tottuikin kotielämän ääniin ja rutiineihin ihan pienestä pitäen. Imuri herättää pojassa suuria riemun tunteita, äänet rapussa saavat vahtikoiran kumeasti haukahtamaan, vesi kylpyammeessa saa sen silmät loistamaan ihastuksesta. Urhosta on kasvanut nopeasti oppiva ja aktiivinen poika, jolla on painoa tällä hetkellä n. 14kg ja korkeutta 38cm. Uuden ikäarvion mukaan Urho on nyt noin 14 viikkoinen, joten poika tulee kasvamaan suureksi. Turkki on lammasmaisen kuohkea ja pehmeä.

Urho on osallistunut pentukouluun ja harjoitellut ahkerasti ja motivoituneesti muutamia peruskäskyjä. Poika istahtaa ja käy makuulle namipalan toivossa, hypähtää alas sohvalta pyydettäessä, käy istumaan hihnaa laitettaessa sekä istuu ja ottaa katsekontaktin saadakseen ruuan. Urho on siis kelpo koirakansalainen, jolla on toki vielä paljon opittavaa ja erityisen paljon annettavaa. Luonteeltaan Urho on voimakas ja pojassa saattaa virrata laumanvartijan verta, joten tulevalta kodilta odotetaan vankkaa koirakokemusta. Lisäksi koulutukseen tulee jatkossakin panostaa, jotta elämä myös ison Urhon kanssa olisi antoisaa ja ristiriidatonta.

Urhon ihanne koti olisi haja-asutusalueella, jossa olisi oma piha vartioitavaksi ja hyvät maastot liikunnan riittävyyden varmistamiseksi. Lapsiakin perheessä voisi olla, muttei ihan pieniä, sillä suuren koiran kömpelyys ja pentumainen sähläys saattaa aiheuttaa tahtomattomia yhteentörmäyksiä sekä vahva luonne omat haasteensa.

Kulukorvaus koiranpennusta on 200 euroa. Kulukorvaus sisältää rokotukset, loishäädöt, EU-passin ja Traces-tarkastuksen. Uusi omistaja hakee koiran yhdistyksen avulla Virosta.