Tutsi (nyk. Isis)

Lisätty sivulle: 2008-07-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tutsi (nyk. Isis)
20.9.2018 Isiksestä tuli koiraenkeli sairauden vuoksi.

Rakkain ja parhain ystävämme Isis-koira lähti eilen 20.9.18 ajasta ikuisuuteen. Eläinlääkäri suositteli vahvasti näin ja olimme jo pitkään taistelleet Isiksen pitkälle edennyttä nivelrikkoa vastaan, kaikilla erilaisilla lääkkeillä mitä on ollut käytettävissä ja mahdollisimman hyvällä hoidolla. Nyt meille ei enää annettu vaihtoehtoja ja viimeinen palvelus oli tehtävä.

Meille jää suuri suru ja kaipaus, mutta (toivottavasti) vielä suurempi kiitollisuus niistä 10 vuodesta mitä saimme Isiksen kanssa. Ja haluamme myös kiittää Rekku Rescueta (=yhdistyksen ihania ihmisiä) siitä että teki meidän ja Isiksen kohtaaminen mahdolliseksi, että Isis sai uuden mahdollisuuden ja me saimme mahdollisuuden oppia tuntemaan niin suurta ja lempeää sielua kuin Isis oli.

***

5.12.2008 Tutsi sai kodin kääpiösnautseri Santerin kaverina.

***

Narttukoira, noin 5 v.

2.11.2008 Lisätty Tutsille uusi kuva

11.8.2008 Tutsi on n. 5vuotias karjalankarhukoira(mix?) narttu joka odottelee omaa kotiaan. Tutsi asustelee samassa häkissä Pepin kanssa ja odottelee sitä omaa kotiaan yhä. Ajaessamme tarhan pihaa tervehtii meitä ensin Pepi haukulla ja Tutsi yhtyy tähän tervehdykseen. Tutsi tuntuu muutenkin tekevän kaiken johtaja-Pepin perässä. Ensin tulee Pepi hakemaan nakkia ja sitten Tutsi.

Viemme nämä kolme karhukoiraa lenkille yhdessä Heinin ja tarhan työntekijän Aven kanssa. Tutsi kulkee lenkilläkin Pepin perässä ja haistelee mielellään metsän tuoksuja. Tutsi vetää hihnassa jonkin verran mutta on kokonsa puolesta helposti hallittavissa. Tutsi pitää kovasti rapsutuksista ja nameista. Tutsin soisi jo löytävän kodin jossa se saisi rauhassa haukkua pihan linnuille ja pääsisi oman omistajan hellittäväksi.

08.08.2008 Lisätty kuvia ihanalle ja kiltille Tutsi tytölle. Tutsi huostaanotettiin alkoholisoituneelta omistajalta yhdessä Pepin ja Emmeliinen kanssa. Tutsi on omistajan sanojen mukaan puhdas karhukoira. Ikävä kyllä meillä ei ole papereita tätä väitettä vahvistamassa. Tutsilla on syntymätöpö häntä. Tutsi on melko rauhallinen koira, joka karhukoiramaiseen tapaan ilmaisee itseään haukkumalla, joten kerrostalo ei tälle neidille ole paras mahdollinen asuinpaikka.

Tutsi on lähes kokonaan musta, sillä on vain jaloissaan valkoista. Tutsi rakastaa ihmisiä ja niiltä saamaansa huomiota kovasti! Eräänä päivänä Tutsi, Pepi ja Emmeliine olivat juoksemassa yhdessä vapaina tarhalla kun työntekijä siivosi häkkejä. Yhtäkkiä Tutsi meni Emmeliinin pentujen luokse, nuoli niitä ja asettui makuulle niiden viereen kuin emä konsanaan. Emmeliine huomasi tämän ja puuttui äidillisesti asiaan, mutta Tutsin sai lopulta pois pentujen luota vain nakkien avulla. Tarhan työntekijä kuvaakin Tutsia rakastavaksi koiraksi joka haluaa osoittaa hellyyttään jollekin, vaikka sitten vieraille pennuille. Tutsi ei ole kaikkein aktiivisin koira, mutta rotuperimän tietäen siitä tuskin ihan sohvakoiraksikaan on.

Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta yhdistyksen avulla. Kulukorvaus koirasta on 150 euroa. Kulukorvauksella koira on saanut kertalleen rokotuksen, madotuksen, loishäädön, tunnistusmerkinnän sekä passin, josta toimenpiteet käyvät ilmi.