Tuksi

Lisätty sivulle: 2012-11-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tuksi
3.9.2015 Tuksista on tullut enkeli sairauden vuoksi.

***

21.12.2012 Tuksi sai kodin Tampereelta.

***

Kuulumisia kodista:

9.1.2013 Elämä sujuu Tuksin kanssa oikein mukavasti. Tuksi on hyvin kiintynyt uuteen omistajaansa, kulkee perässä eikä oikein tahdo silmistään laskea. Kissan kanssa välit on melko viileät, mutta eivät ole tapelleet. Ilmeisesti hitaasti hyvä tulee ja kovasti toisiaan seuraavat ja haistelevat. Tuksi on oikein seurankipeä kaveri ja istuu mielellään myös sylissä. Kissan kanssa kotona kaksinolokin on mennyt kivasti, mitä nyt Tuksi on muutaman kissankin lelut pistänyt parempaan kuosiin.

***

Uroskoira, noin 5-6 v.

13.12.2012 Tuksin elopaino on nyt 9kg, eli hieman alhainen (kylkiluut tuntuu edelleen tosi selvästi), mikä näkyi pissanäytteessäkin. Muuten kaikki on oikein hyvin, poika on pirteä ja iloinen ja innostuu pallosta todella paljon. Kantoi sitä äsken ylpeänä lenkillä suussaan koko matkan ja välillä heittelin palloa hankeen, josta Tuksi kävi sen innolla etsimässä. Toisten koirien kanssa menee ihan ok, muista pojista Tuksi ei tykkää vaan alkaa ennemmin tai myöhemmin murahtelemaan. Katsotaan miten joulu sujuu, kun lomalla on tiedossa toinenkin uroskoira seurana.

Yksinolo on sujunut hyvin, huonekaluja tai mitään muutakaan ei ole tuhottu eikä kämppää ole merkkailtu. Ystäväni kävi eilen ulkoiluttamassa Tuksin puolestani, kun tulikin yllättävän pitkä koulu-ja työpäivä putkeen, ihan kiltisti oli Tuksi lähtenyt hänen mukaansa pitkälle lenkille, ei ollut haukkunut tai tehnyt vastarintaa! Ja lenkillä Tuksi alkaa hakemaan hienosti kontaktia taluttajaan, suurimpien menohalujen loputtua kulkee todella kauniisti rinnalla ja pysähtyy oma-aloitteisesti taluttajan kanssa samaan aikaana liikennevaloissa jne. Todella sympaattinen ja herttainen koiraherra! :)

11.12.2012 Tuksi on jo alkanut hieman kotiutua ja avautua kotihoidossa, ja kyllä siellä ihan helyydenkipeä herra on piilossa, kunhan vain antaa aikaa. Kastrointihaavaa täytyi käydä näyttämässä eläinlääkärillä, koska se oli tulehtunut, mutta antibioottikuurilla ja puhdistamisella hoidetaan haava kuntoon. Tuksi on hyvin rauhallinen koira, ja osaa olla yksin päivät. Myöskään kerrostaloasuminen ei tuota ongelmia, joten Tuksi voisi olla ihan kaupunkilaiskoirakin. Tuksiin saa käydä tutustumassa kotihoitopaikassa.

9.12.2012 Tuksi pääsi kotihoitoon Tampereelle. Kuulumisia hoitokodista: Tuksi aristaa vatsaa, eikä anna sinne koskea, ja todennäköisesti syynä on aika tuore kastrointiarpi. Kerran yritti säikyttää hampaita napsauttamalla, mutta antoi kuitenkin silittää vielä sen jälkeen selästä, jaloista ja rinnasta, kun en luovuttanut enkä päästänyt poikaa pakoon, vaan jatkoin vain rauhassa toimiani. Poika vierastaa vielä ja sen huomaa pienenä varauksellisuutena koskettaessa. Antaa kuitenkin nostaa syliin, vaikka välillä haluaisikin niistä selvästi eroon. Tuksi myös hotkii ruokansa sellaisella tahdilla, että mietin onko se joutunut jossain vaiheessa olemaan nälissään? Kylkiluutkin tuntuu aika vahvasti. Kaikki makupalatkin viedään kädestä melkein sormien kera. Tuksi osaa kuitenkin istua ja odottaa, kun sitä häneltä vaatii.

Sisällä Tuksi on hiljainen, rauhallinen ja tarkkailee omalta pediltä. Ei hypi vasten eikä koita nousta sängyille (kertakomennuksen jälkeen). Ei myöskään vahdi rapusta tai naapurista tulevia ääniä. Kun Tuksia jaksaa silittää, hakeutuu hän sitten jonkun ajan kuluttua lähemmäs pyytämään lisää. Ulkona Tuksi on tosi reipas, vetää hieman hihnassa mutta ei hauku, ei rähjää eikä edes tahdo mennä tutustumaan muihin koiriin jos se ei ole välttämätöntä. Ei pelkää ohikulkijoita, pyöräilijöitä tai liikennettä ja kävi haistelemassa tutustumaan tullutta mummoa :) Ei ainakaan vielä merkkaile holtittomasti ulkonakaan, vaan tekee parit isot pissat ja sitten matka jatkuu. Vaikuttaa tosi rauhalliselta seurakoiralta, eikä edes kamalasti pomota, katsotaan miten tilanne kehittyy kun Tuksi kotiutuu enemmän!

Tuksi sopisi siis ihmiselle, joka osaa lukea milloin se koittaa uhitella,ja olla silloin antamatta pojalle periksi. Myöskään halinalleksi tästä koirasta ei ole, ja paras paikka olisikin rauhallinen koti, jossa ei olisi pieniä lapsia. Tuksi on noin 25-30 cm korkea.

17.11.2012 Tuksi pomottaa vieraita ihmisiä ja uudelta omistajalta vaaditaan kokemusta pienistä ja pippurisista koirista.

13.11.2012 Tuksi on 5-6 vuotias reipas poika. Tuksin omistaja on kuollut, ja Tuksi on joutunut tarhalle etsimään uutta kotia.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.