Tsapa

Lisätty sivulle: 2008-08-13

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tsapa
23.10.2017 Tsapasta tuli enkelikoira sairauden vuoksi.

***

1.2.2009 Tsapa sai kodin Tampereelta

***

Kuulumisia kodista:

12.5.2009 Hei, Tsapa kotiutui alun alkaenkin heti ovesta sisään päästyään, ja vähän liaan innokasta vahtimista lukuunottamatta kaikki on mennyt yllättävän hienosti. Tyttösen tassut eivät ole vaivanneet, ja kissaan ja kaneihin Tsapa tottui myös hienosti. Tsapa tahtoo paljon hellyyttä, ja onkin aivan ihana halikaveri :) Kaikin puolin mahtava koira.

***

Narttukoira, noin 1-1,5 v.

13.8.2008 Tsapa on n. 1-1,5 vuotias narttukoira, joka odottelee omaa kotiaan! Tsapa toimitettiin tarhalle keskellä yötä vanhemman, ystävällisen miehen toimesta. Mies kertoi löytäneensä koiran tieltä makaamasta ja myöhästyi jopa laivastaan auttaessaan koiraa. Tsapa on ilmeisesti työnnetty ulos autosta ja tämän jälkeen se on jäänyt auton alle juostessaan tiellä. Tuloksena tästä kaikesta murtuivat neitokaisen molemmat etutassut.

Tsapa joutui leikkaukseen jonka tuloksena tytön molempia jalkoja koristaa nyt hetken aikaa metallilevyt. Eläinlääkäri uskoo Tsapan kuntoutuvan nopeasti ja elävän vielä normaalia koiran elämää monta vuotta. Tsapa on pienehkö kooltaan ja tulee toimeen toisten koirienkin kanssa. Kokemastaan huolimatta Tsapa rakastaa ihmisiä kovasti ja nauttii rapsutuksista. Hoitaja kuvaa Tsapaa pieneksi taistelijaksi joka jaksaa kaikesta huolimatta olla positiivinen.

Tsapalle on nyt hakusessa koti, joka ymmärtää että tätä neitoa ei voi ottaa vain säälistä vaan on varauduttava myös aikaan ja vaivannäköön jotta Tsapasta kuoriutuu mukava koirakansalainen kaiken kokemansa jälkeen :) Aivan pienten lasten perheeseen ei Tsapaa luovuteta. Tsapa on valmis lähtemään kotiinsa kunhan jalat saadaan kuntoon. Ensimmäisessä kuvassa Tsapa vielä odottelee leikkaukseen pääsyä, viimeisessä kuvassa on neitokainen nyt.

Uusi omistaja hakee koiran Tallinnasta yhdistyksen avulla. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä mukaan Haapsaluun koiraa noutamaan. Kulukorvaus koirasta on 150 euroa. Koira on rokotettu, madotettu ja sirutettu. Lisäksi sen mukana tulee passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.