Tripsu (nyk. Tipsu)

Lisätty sivulle: 2006-12-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Tripsu (nyk. Tipsu)
2.2.2008 Tripsusta tuli enkelikoira

***

1/2007 Tripsu sai uuden kodin Tuusulasta

***

Narttukoira, noin 3,5 v.

14.1.2007 Tipsu on varsin rauhallinen ja hyväkäytöksinen koira. Ihmisiä kohtaan se on ystävällinen, mutta varsinkin narttukoirien kanssa tulee helposti tulee herkästi riitaa. Tipsu reagoi toisinaan esim. ohiajaviin autoihin rähinällä. Kaupungin vilinään Tipsusta ei ole, mutta maaseutuympäristössä elämä sujuu mukavasti. Tipsusta olisi harrastuskaveriksi ja seuraksi aikuiselle ihmiselle, joka tykkää liikkua luonnossa ja olisi valmis vaikkapa hakutreeneihin. Tipsu sopii parhaiten ainoaksi koiraksi. Koira on hoidossa Uudellamaalla ja sitä voi etukäteen sopimalla käydä katsomassa.

8.11.2006 Tipsu etsii sellaista kotia, jolla on aikaa opettaa ulkona kulkemista. Tipsu on todella ihana tyttö, joka vain haluaa sen oman rakastavan kodin. Hihnakäyttäytyminen on todella hakusessa, esim. toisia koiria kohden mennään haukkuen ja riehuen. Näihin makupaloista löytyy oiva keino saada tyttö kuuntelemaan taluttajaansa. Tipsun tuleva koti tulisi olla mieluiten rauhallisemmalla alueella ei siis mihinkään keskustaan. Osaa olla kauniisti kotona vaikka kotihoitaja onkin päivisin töissä, eli ei huuda eikä hauku yksin jäädessään. Liikunta on Tipsulle intohimo eli oma piha voisi olla tytölle aivan omiaan. Jos nyt kiinnostuit Tipsu tytöstä niin soita rohkeasti varaajaan.

7.11.2006 Tripsu (nyk. Tipsu) sai jo kertaalleen kodin toukokuussa 2006 ja etsii nyt uutta kotia.

***

5/2006 Tripsu (nyk. Tipsu) sai kodin Sulo -koiran kaverina

***

Kuulumisia kodista:

23.8.2006 Eli siis nykyään minua kutsutaan Tipsuks, sillä Tripsu on vaikea lausua :) Tipsu on ollut nyt uudessa kodissa 3 k,k ja on sinä aikana muuttunut todella positiivisesti. Alkuun neiti oli todella laiha, mikä osittain kyllä johtui 12 pennun imettämisestä. Nykyään Tipsu on todella sopusuhtainen. Solakka edelleen, mutta ei laiha :) Karva on kasvanut takaisin ja kiilteleekin nykyään hyvin. Eli toisin sanoen neitimme on todella hyvässä kunnossa tällä hetkellä. Ongelmia on tietenkin ollut alkuun, mutta pikkuhiljaa niistä kaikista olemme päässeet eroon. Aluksi jouduimme lypsämään sekä käyttämään lääkettä, jotta maidontuotanto loppuisi, sillä sitä tuli jatkuvasti valtavia määriä pelkästään Tipsun kävellessä. Onneksi ei tullut minkäänlaista tulehdusta tästä.

Kun vähitellen neitimme jalat vahvistuivat, mitkä olivatkin aluksi heikot ja hieman tärisevät, sekä alkoi tulla lisäkiloja, niin silloin Tipsu näytti todellisen luonteensa. Uutta energiaa oli todella paljon, joten mikäs sen mukavampaa kuin kuluttaa sitä haukkumalla vastaantulevia koiria, hyppimällä, riehumalla sekä autoja/mopoja jahdatessa. Valjaat sekä panta olivat molemmat niin hankalia Tipsun alkaessa riehumaan, joten päädyimme koulutuksen ajaksi riimupantaan, mikä helpotti meidän tilannetta todella paljon. Vähitellen erilaisin harjoituksin saimme Tipsua rauhoittumaan lenkillä. Kävimme ongelmakoirakouluttajalla kaksi kuukautta, josta saimme hyviä neuvoja. Alkuun neuvot eivät tehonneet lainkaan Tipsuun, joten aloimme ihan peruskoulutuksella opettamaan, että omistajaa on kuunneltava. Istuminenkin tuotti vaikeuksia ulkona ollessaan, joten oli hyvä aloittaa ihan pienistä.

Vähitellen Tipsu tajusi, että hihnan päässä on myös ihminen, jota kuunneltiin. Myös luottamuksen saaminen oli vaikeaa, joten sitäkin piti pikkuhiljaa saada. Tällä hetkellä suhteemme Tipsuun on erittäin vahva ja luottamuksellinen, neiti menee jo selilleen (eli antautuu silitettäväksi), antaa sekä pusuja että halata itseään (aluksi se että kiedoit kätesi sen kaulan ympärille, sai neidin sätkähtämään ja lähtemään pois paikalta). Tipsu e saattaa tulla välillä yöllä herättämään pelkästään sen takia, että sitä paijattaisiin. Olemme todella tyytyväisiä, että Tipsu on alkanut näin lyhyessä ajassa edistymään valtavasti.

Kiitos tästä kaikesta kuuluu suurimmaksi osaksi kouluttajallemme Johannalle. Lenkillä muille koirille riehuminen ei ole loppunut täysin, mutta tilanne on huomattavasti rauhallisempi kuin mitä aiemmin oli. Vielä on paljon tekemistä, jotta lenkkeily sujuisi täysin mutkitta ja jotta luottamus meihin olisi 100%, mutta eihän Roomaakaan rakennettu päivässä. Hyvään kannattaa tuhlata paljon aikaa, pikkuhiljaa edetään :) Sitten on tietenkin Tipsun uskollinen kaveri Sulo. Sulo on Tipsua vain mahaaan saakka, mutta niiden leikkiä pieni koko ei haitaaa. Välillä niillä on aika rajutkin leikit. Tipsu vetää Sulon mahtavan tuuheasta hännästä, ja Sulo puolestaan puree neitiä jalkaan ja retuutellaan niskasta vuoronperään. Onneksi olen oppinut jo erottamaan, mikä on leikkiä ja mikä vihasita tappelua. Molemmilla koirilla on todella paljon yhteisiä leikkejä, mitä ne rakastavat. Rievusta vetäminen taitaa olla molempien lempileikki, ja sitä välillä harjoitellaankin omistajien lattialla lojuvilla sukilla. Mahtava koira Tipsusta on tullut. Tipsu on meille todella rakas ja korvaamaton koira t.Mona, Markus sekä rakkaat koiramme.

***

Narttukoira, noin 3 v.

Kevät/2006 Tripsu (kutsumanimeltään Tipsu) tuli kotihoitoon 23.3.2006 Turkuun. Se synnytti 12 pentua 2.4.2006, jotka tulevat myöhemmin kotia etsiviin. Pennuista ei oteta ennakkovarauksia. Tripsu on n. 3-vuotias labradorinnoutajan näköinen tyttö. Se rakastaa olla ihmisten kanssa ja tulee toimeen muiden eläinten kanssa. Tripsu on n. 62 cm korkea ja n. 30 kg painava. Painoa tulee tietenkin lisää sen jälkeen, kun Tipsu on lopettanut imettämisen. Nyt menee melkein kaikki ruoka maidontuotantoon. Osaa jonkin verran käskyjä kuten “istu”, “tänne”. “Maahan” käsky menee vaihtelevalla menestyksellä perille. Vapaana en ole pitänyt, sillä pikkulinnut ja rusakot ovat kiinnostavia, joka on noutajalle ominaista. Tyttö on todella hellyydenkipeä pakkaus. Lapset ovat sille tärkeitä. Tipsu on kaikkiruokainen, jopa pöydälle unohtuneet ruuat menevät :). Tämä on kyllä ymmärrettävää. Tripsu ei ole vielä valmis lähtemään omaan kotiin, sillä pennut tarvitsevat sitä vielä, mutta tutustumaan saa tulla.