Tove

Lisätty sivulle: 2014-07-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Tove
23.7.2014 Tovesta tuli enkelikoira.

Kotiuduttuaan kotihoitopaikkaansa alkoi Tovella ilmenemään erittäin pahoja eroahdistusoireita. Eläinlääkärin, koirakouluttajan ja muiden asiantuntijoiden yhteisellä päätöksellä Tovesta tuli koiraenkeli.

***

Narttukoira, syntynyt 25.9.2012, kotihoidossa Satakunnassa

10.7.2014 Tovesta ei oteta tällä hetkellä kyselyitä

2.7.2014 Tove on suomalainen kodinvaihtaja, joka tuli yhdistykselle etsimään kotia omistajan elämäntilanteen muuttuessa. Tove on pienikokoinen, hän painaa noin 12 kiloa ja on korkeudeltaan noin 35 cm.

Tove tulee toisten koirien kanssa toimeen, mutta toiset narttukoirat saattavat muodostua myöhemmin ongelmaksi, koska nyt on jo havaittavissa pientä eripuraa. Urokset ovat ok. Tove pitää lapsista ja jyrsijöitäkin on haisteltu verkon takaa eivätkä ne aiheuta isompaa reaktiota.

Edellinen koti kertoi Toven olevan haukkuherkkä, kotihoitopaikassa sitä ei ole havaittu. Tove ei reagoi ääniin, ei toisten koirien haukkuun ja haukkuu ainoastaan, kun kokee itseään uhattavan. Tove oli alkuun arka, mutta kun hänen luottamuksensa voitti puolelleen, niin hänestä on saanut mitä parhaimman ystävän.

Tove istuskelee mielellään sylissä katsellen, mitä toiset puuhaavat. Hän on sisäsiisti, matkustaa autossa kiltisti ja hän kävelee hihnassa nätisti. Ainoa ongelma voi olla yksinäisyys, hän ei ehkä osaa olla yksin pitkiä aikoja. Yksin ollessaan hän ei tuhoa mitään, mutta haukkuminen voi muodostua ongelmaksi. Siksi Tovea ei missään tapauksessa luovuteta kerrostaloon. Rivitalo tai omakotitalo on ainoa oikea asumismuoto Tovelle.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Koira on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus hoitokodissa olevasta koirasta on 200 euroa.