Töpö Tonteri

Lisätty sivulle: 2015-01-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Töpö Tonteri
24.3.2015 Töpö Tonterista tuli kissaenkeli parantumattoman sairauden takia.

***

22.3.2015 Töpö Tonteri sai kodin kotihoitajansa luota.

***

Leikattu uros, noin 4 v. Kotihoidossa Helsingissä (FIV-positiivinen)

Kuulumisia kotihoidosta:

22.3.2015 Töpön kunto on alkanut hieman heikkenemään, joten sille ei enää etsitä kotia vaan se jää kotihoitajansa luo saattohoitoon.

3.3.2015 Töpö on reipas poika, joka kaipaa paljon ihmisen huomiota ja hyvin äänekkäästi kertoo jos olen liian kauan koneella, luen tai katson telkkaria. Syliin tullessaan tahtoo kaiken huomion ja rapsutella saisi vaikka maailman tappiin asti. Aamuisin herätyskellon soitua Töpö saapuu minua herättelemään pusuillaan. Töpö rientää minua ovelle vastaan kun tulen töistä kotiin ja heittäytyy selälleen vastaanottamaan rapsutuksia. Vieraita ihmisiä Töpö ujostelee, varsinkin miehet ovat sen mielestä pelottavia, mutta hetken päästä tulee piilosta esiin ja istahtaa turvapaikkaansa kotihoitajan syliin. Öisin Töpöllä riittää virtaa ja viihdyttää itseään villisti leikkien itsekseen.

Reipas poika siis eikä hännän puuttuminenkaan paljoa häiritse vaikka edelleenkin putoilee sohvanreunalta ja joskus jopa sylistä lattialle. Se ei kiipeile minnekään pöydille tai tasoille, ainoastaan olkkarin pöydälle tulee välillä ja ilmeestä näkee että on erittäin harkittu veto eli keskityn taas johonkin muuhun asiaan liikkaa enkä kissaherraan. Töpö kävi juuri myös tehosterokotuksella ja se todettiin hyvinvoivaksi kissaherraksi. Tästä joku saa itselleen aivan hurmaavan seuralaisen.

19.2.2015 Töpö Tonterilla on todettu kissojen immuunikatovirus eli FIV. Tästä huolimatta päätimme yrittää etsiä Töpölle ikiomaa kotia, sillä herran luonne on täyttä kultaa ja vointi tällä hetkellä hyvä. Uuden kodin pitää kumminkin varautua siihen, että kunto voi heiketä nopeastikin ja yhteiselo voi jäädä lyhyeksi. FIVin takia Töpölle etsitään kotia ainoana kissana.

FIV on retrovirus, samantyyppinen virus kun ihmisten HIV. Se ei tartu ihmiseen. Tarttuu kissasta toiseen puremahaavojen välityksellä. Tämän vuoksi tyypilliset infektoituneet kissat ovat vapaasti ulkona kulkevia uroskissoja, jotka ovat saaneet puremahaavan reviirikiistojen yhteydessä. Voi tarttua myös emosta pentuihin jo kohdussa tai imetyksen aikana.

FIV heikentää elimistön immuunivastetta ja altistaa kissan näin ollen sekalaisille tulehduksille ja kasvainsairauksille. Infektio on kolmivaiheinen 1) Akuutti vaihe (n.1-2vko): kuume, väsymys, suurentuneet imusolmukkeet, suu- ja suolisto-oireita. 2) Oireeton välivaihe (jopa 10v). 3) Terminaalivaihe: laihtuminen, krooniset suu- ja ylähengitystietulehdukset, muut krooniset sairaudet, kasvainsairaudet.

FIV infektioon ei ole olemassa parantavaa hoitoa, kyseessä on tukihoito. FIV infektiota vastaan ei ole olemassa vielä rokotetta saatavilla. Interferonihoitoa voidaan käyttää immuunivastetta parantamaan. Suurelta osin hoito suuntautuu FIV infektiosta johtuvia sekundaarisia tulehduksia/sairauksia vastaan. Oireeton FIV positiivinen kissa tulee madottaa ja rokottaa muita taudinaiheuttajia vastaan säännöllisesti hyvän yleiskunnon ylläpitämiseksi.

FIV positiivinen kissa voi elää hyvän ja pitkän elämän. FIV positiivisen kissan tulee käydä säännöllisesti (puolivuosittain) eläinlääkärin vastaanotolla perusteellisessa terveystarkastuksessa, jotta mahdollisiin sekundaarisiin infektioihin päästään puuttumaan ajoissa. Terminaalivaiheessa sairauden ennuste on huono, tällöin tauti johtaa aina kuolemaan. (Lähde http://www.catvet.fi/FIV.html)

31.1.2015 Töpö Tonteri on rauhallinen kissaherra, joka on löytynyt vaeltelemasta pitkin Pomarkun katuja. Kukaan ei Töpöä löytölästä kaivannut kotiin, joten nyt on toiveena uusi pysyvä koti.

Töpö on rento kaveri, joka viihtyy erittäin hyvin sylissä, ja jos ei ole sylissä niin on ainakin ihan vieressä. Luonteeltaan se on kiltti ja seurallinen. Töpö seurailee kotihoitajaa paikasta toiseen ja uteliaana katselee hoitomamman puuhailuja lähietäisyydeltä. Muutaman kerran on herra jo hieman innostunut leikkimäänkin. Mutta tällä hetkellä se viettää paljon aikaa nukkuen, tilanne saattaa toki muuttua kun reissujen matkaväsymys on saatu levättyä pois. Reissuilta on muistona puuttuva kynsi, muutama naarmu, töpöhäntä sekä toinen vilkkuluomi on saanut joskus osumaa ja siksi silmä on hassun näköinen, mutta se ei vaadi eläinlääkärinhoitoa ainakaan tällä hetkellä.

Töpö on sisäsiisti eikä se kaipaa ulos vaan nauttii lämmöstä ja säännöllisestä ruokatarjoilusta.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

ERITYISKULUKORVAUS leikatusta kissasta on 60 €. Kulukorvauksella kissa on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, tarvittaessa ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.