Tommin

Lisätty sivulle: 2011-10-04

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tommin
26.2.2012 Tomminista tuli enkeli

Tomminin tarha-aika venyi ja venyi. Poika alkoi osoittaa agressiivia merkkejä toisia eläimiä kohtaan ja oli parempi päästää poika pois. Valitettavasti emme sinua pystyneet auttamaan, koska isoja poikia on liikaa. Nyt saat juosta vapaana, siellä missä sinua ei enää ikinä jätetä yksin.

***

Uros, noin 4v.

8.1.2012 Tommin rakastaa juosta pellolla lumessa ja siellä tämä komea poika on parhaimmillaan. Lisätty Tomminin riemusta muutama uusi kuva.

18.11.2011 Tomminista löytyi vielä muutama lisäkuva lokakuun alun tarhareissulta ja ne on nyt lisätty sivuille.

4.10.2011 Tommin on noin 4-vuotias uros, jonka omistajat jättivät asuttamaan maatilaa, muutettuaan itse toisaalle. Koira ehti asustaa tilalla vuoden verran naapureiden tuella ennen kuin se otettiin säilöön. Nyt Tommin on säilössä yksityisellä henkilöllä Raplamaalla, tallin kaltaisessa rakennuksessa, jossa se jakaa patjansa ja asuttaa yhtä karsinaa reippaan narttukoiran kanssa.

Yksinelo on jättänyt jälkensä koiraan; se jännittää helposti tilanteita, joissa on paljon melua, ihmisiä, koiria ja liikettä, ja alkureaktiona se pyrkiikin pötkimään sivummalle. Tällaisissa tilanteissa hihnan toisessa päässä tarvitaankin voimaa pidellä hihnasta kiinni ja pitää tilanne hallussa. Peltolenkillä Tommin sen sijaan tuntui vapautuvan silminnähden; hetken kannustamisen ja tuttavuuden hiomisen jälkeen se otti jopa iloisesti kontaktia ihmiseen, kulki rentona ja sen epävarman kuoren alta pilkisti nuori elämäniloinen koira. Jännittyneisyys ja levottomuus palasi Tomminiin taas, kun lähestyimme pihapiiriä ja koirantäyteistä vilinää.

Arkuudestaan huolimatta Tommin suhtautuu ihmiseen ystävällisesti, eikä ole kova haukkumaan. Tommin on kooltaan n. 65 cm ja 30 kg. Sillä on uljas pää, ja sen turkki on lyhyt, sileä ja tasaisen vaaleanruskea. Tommin muistuttaakin hieman molossirotuisia koiria.

Tommin olisi omimmillaan erittäin rauhallisessa ympäristössä, maltillisella koirakokemusta omaavalla omistajalla, jolla riittäisi aikaa ja tahtoa koiran lempeään rohkaisuun ja sosiaalisiin tilanteisiin totuttamiseen.

Tommin luovutetaan uuteen kotiin kastroituna,tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus on 200 euroa.