Tommi

Lisätty sivulle: 2008-05-18

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tommi
21.12.2014 Tommista tuli enkelikoira.

Tommi pääsi 1,5kk sitten paremmille metsästysmaille kun alkoi 12-vuotiaalla olla liikaa kipuja. Viimeisessä kuvassa Tommi ja Säde yhdessä Preiviikissä meren rannalla 2014 syksyllä.

***

28.7.2008 Tommi sai kodin Porista Säteen kaverina

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

29.7.2008 Kuvia Tommista ja Säteestä.

***

Uros, noin 3-5v.

26.6.2008 Tommi odottelee yhä sitä omaa kotiaan. Poika rakastaa lapsia ja käykin pitkillä lenkeillä tarhalla vierailevan pojan kanssa. Tarhalla olevan Pippuri-pennun kanssa Tommi leikkii ja pitää siitä muutenkin huolta :) Tuntuukin välillä, että Tommin pinna ei pentujenkaan kanssa katkea koskaan vaan sietää niiltä mitä vain.

12.6.2008 Tommi on valloittava persoona. Poika ottaa vieraankin vastaan innoissaan ja kun kaivan hihnan esille on Tommi heti valmis lenkille. Tommi kulkee hihnassa mukavasti, ainoastaan hyvät hajut saavat hihnan kunnolla kiristymään mutta pojan leppoisan luonteen ja melko pienen koon vuoksi on sitä helppo hallita. Tommi rakastaa lapsia ja niiden kanssa touhuamista. Tarhalla oli samaan aikaan 10-vuotias poika ja pari hiukan vanhempaa tyttöä ja näiden kanssa Tommi vietti aikaa mielellään.

Kävelimme Tommin ja jo kodin saaneen Krässun kanssa metsään. Krässu haastoi Tommia leikkimään, mutta poika ei innostunut moisesta, mutta “isällisesti” kesti pennun leikit. Kuvaamaan pysähtyessämme oli Tommista hankala saada kuvia, sillä poika halusi kovasti syliin rapsutuksia saamaan ja pitkät pätkät sitten metsässä istuskelimme sylikkäin. Tommin säkä on n.55-60cm. Se alkaa turhautua häkkielämään ja kaipaisi omaa kotia.

5.6.2008 Tommile lisätty uusia kuvia!

Tommi päätyi Haapsalun tarhalle pienestä kylästä, jonne koira oli yllättäen ilmestynyt. Kukaan ei tiennyt kenen koira Tommi oli, tai mistä ja miten se oli paikalle tullut. Kylän lapset alkoivat kutsua koiraa Tommiksi ja fiksu poika sen nimekseen pian oppikin. Tommi pelasi myös koripalloa kylän lasten kanssa :) Tommi rakastaa kaikkia ihmisiä ja lapsilla on erityinen paikka sen elämässä. Tommi osaa leikkiä palloilla ja osaapa tämä poika muutaman tempunkin. Jos esimerkiksi Tommilta kysyy: “Missä on häntä?” Alkaa Tommi juosta ympyrää ja jahdata häntäänsä.

Toisten koirienkin kanssa tulee Tommi toimeen. Hän jakaakin osan häkistään pentujen kanssa ja on tähän ratkaisuun tyytyväinen. Tommi pitää myös narttujen seurasta. Tommissa on varmasti saksanpaimenkoiraa, mutta poika on kooltaan saksanpaimenkoiraa pienempi. Tommille on nyt hakusessa koti, jossa on tiedossa rajoja ja rakkautta, sekä virikkeitä tälle älykkäälle pojalle. Koira ja/tai ihmiskaveri olisi varmasti pojan mieleen.

Yhdistys huolehtii Tommin kuljetuksesta Tallinnaan josta uusi omistaja hakee koiran kotiinsa. Tommi luovutetaan uuteen kotiin loishäädettynä, rokotettuna ja sirutettuna, ja lisäksi sillä on eu-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi.

Tommin kulukorvaus on 150 euroa.