Tomer

Lisätty sivulle: 2010-11-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tomer
9/2011 Tomerista tuli enkelikoira vakavien terveysongelmien vuoksi.

***

Kastroitu uros, noin 3-4v.

31.8.2011 Tomerin kuulumisia kotihoidosta: Moikka moi! Kyllä meillä on upeasti herrain kanssa mennyt, aivan upeasti. Herrapa on saanut puolelleen aivan kaikki, ja kiinnostuneita saa potkia jaloilla kauemmas. Yksi ystäväni on vakavasti herraa miettinyt, mutta itse alan olla sen verraan kyseiseen kaveriin kiintynyt, että taitaa se meille jäädä :))

Kävimme 12.8. lääkärissä, kun Tomerille oli tullut ihottumaa ja jalkaan tuntui sattuvan pahasti. Saimme vähän särkylääkettä ja kyseinen lääkäri suositteli Tomerin näyttämistä ortopedille. Alussahan ei Tomer halunnut jalallaan kävellä ollenkaan, mutta lääkekuurin ajan kun levättiin, käytiin ihan pienillä lenkeillä, nousi tahto pintaan ja jalka parani äkkiä. Herra tahtoi ulos ja kävelyille, jotka on ihan kunnon kävelyitä, ei mitään tyhjentymisreissuja.

Edelleen on Tompelle vaikeaa kävellä missään muualla kuin keskellä tietä, ja jos sen nurtsille saa, ei se paljon siitä liiku. Mahdollisimman nopeasti takaisin asfaltille ja jos lupa tulisi, kävelisi herra keskellä autotietä.

Tomer on hyvin oppinut talon tavoille, osaa odottaa ennenkuin mennään ulos ja saadaan ruoka. Ruuastahan se on kyllä ahne. Välillä ei meinaa päästää keittiöön ei ukkoani, ei kissoja tai toista koiraa, jos minä vaan siellä syön. Kun siitä mainitsee, rauhoittuu äkkiä. Mutta ruoka on se, mikä sen liikkeelle saa :DD

Pelkäsin, että tällä pojalla, Kyolla, olisi jotain Tomeria vastaan, mutta ei ole mitään ollut. Ennemmin Tomerilla on ollut penikassa sietämistä. Samaan haluaisi pystyä kuin Kyokin, juosta pyörän kanssa ja riehua. Mutta vain jos on ihminen leikissä mukana. Kyon kanssa ei yksinään leiki, antaa kyllä toisen nuolla, mutta eipä ole missään vaiheessa leikeistä innostunut.

Tomerilla on kyllä maailman suloisin tapa, se haluaisi koko ajan olla kättelemässä. Aivan taukoamatta. Tuntemattomille ihmisille nostelee tassua ja onkin saanut siitä lempinimen Tampereen Pormestari. Sillä nimellä tunnetaan jo Seinäjoella asti. :)

Voisin yrittää lähettää herrasta kuviakin, on erittäin kuvauksellinenkin. Ja varmaan tykkäisitte joka piirissä :)) Kiitos, ja anteeksi kun venyi tämä vastaus!!

3.7.2011 Tomer siirtyi Rekku Rescuelle kotihoitoon Tampereelle.

27.6.2011 Lisätty Tomerille kuvia.

24.4.2011 Tomer kävi pääsiäisenä moikkaamassa matkalaisia satamassa, kun koiria pääsi kotiin Raplasta. Tomerin jalka on parantunut, mutta se ei tule koskaan parantumaan normaaliksi, mutta Tomer tulee jalallaan hyvin toimeen. Tomer lähettää terveisiä, että oma koti olisi loistojuttu!

25.11.2010 Tomer on iso n. 3-4-vuotias sekarotuinen lempeä , kiltti laika uros( pystykorva ). Tomerilla on onneton tarina. Tomerin omistaja vei hänet metsään kuolemaan, koska koiralle tapahtui onnettomuus ja Tomerilla on takatassussa murtuma. Onneksi löytyi hyvia ihmisia, jotka löysivät Tomerin ja veivät hänet tarhalla. Tomer tarvitsee kipeästi hoitokotia ja sitten myöhemmin ikiomaa kotia. Virossa tuskin kukan tarjoaa kotia näin isolle koiralle, koska jalka kaipaa hoitoa. Tomer tarvitseekin pikaista apua, koska Itä-Virumaalla ei ole taitavia lääkäreitä, jotka osaisivat noin ison koiran vanhaa traumaa korjata.

Tomer luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Tomer noudetaan Tallinnasta. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan koiraa suoraan tarhalta yhdistyksen edustajan kanssa. Tomer tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus Tomerista on 200 euroa.