Tom (nyk. Teddy )

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tom (nyk. Teddy )
2.6.2016 Teddystä tuli enkelikoira.

***

11/2005 Tom sai kodin Riihimäeltä.

***

Kuulumisia kodista:

11.12.2006 Teddy voi hyvin. On lihonut 4 kg meille saapumisestaan. Enää ei hotki kaikkea löytämäänsä ruokaa, vaan jopa nirsoilee. Kaikessa ruuassa pitää olla kastiketta esim. piimää, muuten vaan tuijottaa meitä kysyvästi. =)

Aluksi Teddy vierasti autolla matkustamista ja oksensi lyhyelläkin matkalla. Nykyään on haljeta onnesta, kun sanomme: ” Autoon mukkaan”. Kesällä Teddy rohkeni ensi kertaa järveen uimaan. Viihtyi myös soutu- ja moottoriveneessä. Oli mukana myös patikointi- retkellä Kainuussa (huom. pitkä automatka Etelä- Suomesta, meni hyvin).

Koirakavereita Teddyllä on useita tärkeimpänä tietenkin toinen koiramme ranskanbulldoggi Kelso. Tulee juttuun myös kääpiömäyräkoira Elman sekä sekarotuisen Enon kanssa jne. Puruluitaan ei kuitenkaan luovuta edes kavereilleen. =)

Ainoa “vaiva” Teddyllä on se, että toinen takajalka kipuilee silloin tällöin. Eläinlääkäri sanoi sen olevan pysyvää ja aiheutuneen jostakin onnettomuudesta Eestin aikoina? Teddylle annetaan särkylääkettä tarpeen mukaan kyseiseen vaivaan. Onneksi jalka kipuilee harvoin. Kiitosta eläinlääkäri antoi Teddyn vahvistuneesta turkista. =)

Kiitokset meidän puolesta Rekkurescuen porukalle erityisesti Mirkulle, Jonnalle, Pekalle (sekä Miina- koiralle), jotka mahdollistivat Teddyn tulon meille! =)

Talviterveisin: Rose, Joose, Kelso ja Teddy

3.1.2006 Tomista on tullut uudessa kodissa Teddy. Kuvat on otettu heti parin päivän sisällä meille saapumisesta. Kotiuduttuaan Teddy merkkaili usein sisälle ja uhosi lenkillä uroskoirille. Ongelma kuitenkin saatiin pois kastraation avulla. Myös ajoittaista eroahdistusta on ollut. On kovasti ”mammanpoika” =) Opettamalla/radion avulla ollaan suuremmilta ulinoilta vältytty. Todella upeasti antaa itseään käsitellä ja on muutenkin aivan rakastettava mussukka =) Olen siistinyt Teddyn turkin ja taidonnäytteeni on valokuvassa jossa Teddy loikoilee mustassa nojatuolissa. Näyttää aivan kultaisen noutajan pennulta! ;) Teddy on myös lihonut JO 2 kiloa. Hyvä ruokahalu! ” t. Teddy ja kotiväki

***

Uros, kotihoidossa Helsingissä

27.11.2005 Kuulumiset hoitopaikasta: Kun Tom tuli laivasta, poika oli hiukan hermostunut ja kylmissään mutta yleisesti otti stressaavan tilanteen todella hyvin. Automatka hoitopaikkaan meni ongelmitta, ei pahoinvointia eikä hötkyilyä, istui sylissä nätisti koko matkan ajan. Sisälle asuntoon päästyään Tom oli ihmeissään ensimmäisen tunnin ajan mutta otti sen jälkeen pojalle näköjään luontaisella itsevarmuudella ”tilan haltuun” ;) Edes toinen koira ei saa Tomin tasapainoa järkkymään, poika on tähän mennessä lähinnä väistellyt perheen narttua eikä ole alkututustumisen jälkeen vielä lähtenyt leikkimään toisen houkutteluista huolimatta. Mutta tutustuminen koirien välillä on kuitenkin vielä alkuvaiheessa ja yleisesti ottaen tulee oikein mukavasti toimeen muitten koirien kanssa, ei siis pelkää eikä ole aggressiivinen.

Tom on kovasti ihmisen perään, seuraa perässä huoneesta toiseen mihin ihminen meneekin. Testasin toisena hoitopäivänä kuinka yksin jääminen toisen koiran seurana sujuu. Kun suljin oven, kävelin rappuja alas ja palasin hiljaa hetkeksi oven viereen, poika kuului ravaavan asunnossa ympäriinsä, raapivan ovea sekä haukkuvan hiukan. Kun puolen tunnin jälkeen palasin kotiin, alaovelle kuului hiukan ulvontaa. Tämä voi olla kuitenkin vain alkujärkytyksen aiheuttamaa ahdistusta, joten ensi viikko varmaan näyttää onko kyseessä oikea eroahdistus. Muuten Tom ei ole haukkunut tai muutenkaan äännellyt kertaakaan sisällä ihmisen läsnä ollessa. Tom antaa käsitellä itseään todella hyvin. Pesu onnistui moitteettomasti, samoin antoi leikata kynnet ja tutkia suun. Tomppa on myös täysin sisäsiisti. Hihnassa olemiseen totuteltiin ekan päivän aikana hiukan, vetämistä oli jonkin verran sekä seilaamista puolelta toiselle mutta nämä seikat korjautuvat kunnon valjailla ja koulutuksella. Yleisesti oikein mukava lenkkeilytettävä eikä reagoi muihin koiriin aggressiivisesti.

Tom on näiden parin ensimmäisen päivän aikana näyttänyt olevan ehkä enemmän ns. ihmisten koira kuin koirien koira eli pyrkii selvästi ihmisen seuraan enemmän kuin toisen koiran. Eli sopii oikein hyvin esimerkiksi ainoaksi koiraksi, mutta ehdottomasti muiden koirien kanssa ei myöskään ole ongelmaa. Yleisesti ottaen Tomppa on ihanan hurmaava ja touhukas pieni herrasmies, joka rakastaa rapsutteluja ja huomiota sekä pyrkii koko ajan ihmisen läheisyyteen mutta ei kuitenkaan vaadi jatkuvaa huomiota rasittavuuteen saakka vaan on lähinnä aktiivisesti perheen menossa mukana ;) Tom painaa alle 10 kg ja säkä n.35 cm.
Tom tuli Suomeen kotihoitoon Rekku Rescue ry:n sekä Petsin yhteistyön kautta. Lisätietoja Tomista Petsin kuvagalleriasta.